Reklama:

Uszkodzenie 2/3 móżdżku,a śpiączka. POMOCY!!! (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-09-2009, 17:23:32

Witam serdecznie. Mam mnóstwo pytań odnośnie babci, która 17 wrzesnia miala operacje, gdyz wykryto u niej krwiaka mózgu. W drodze do szpitala w karetce juz stracila przytomnosc. Po tomografii okazalo sie ze ma krwiaka, którego operowali. Stan po operacji jest bardzo cięzki. Uszkodzone ma 2/3 móżdżku. Lekarze dają ok. 10% na przezycie,a nawet jeśli przeżyje najprawdopodobniej nie stanie na nogi. Cały czas jest w śpiączce, jedynie co to poruszyła kończynami dolnymi, jednak lekarze twierdzą, ze lepiej gdyby poruszałą rękoma. Babcia ma też problemy z sercem, gdyz leczyła się caly czas dla nie, dlatego koliduje to z podawaniem niektórych lekarstw na krzepliwosc krwi. Powiedziano nam również, że nagorsze jest 7-10 dni gdyż jest duze prawdopodobieństwo kolejnego krwotoku.
Prosze o podzielenie się jakimikolwiek nformacjami. My cały czas wierzymy, ze babcia z tego wyjdzie. Potrzebujemy jej:(:(:(
gość
20-09-2009, 13:08:20

Twoja Babcia ma podobne rokowania jak mój tata(61lat). Krytyczne były dni po operacji. Myśleliśmy że jak minie te 14dni to wszystko wróci do normy i tata będzie wracał powoli do zdrowia. . Był niezmiernie zdrową osobą do tego feralnego wieczoru.Również miła uszkodznie mózgu i udar po pęknięciu tętniaka. Jednak rzeczywistość okazała sie straszna dopiero się zaczeło. Już nie wrócił do zdrowia. Leży od 9 miesięcy nieruszając żadnymi kończynami, nawet głową. Wkładamy dużo pracy w niego i siły zeby się nim zajmować. Wiedząć że ngdy już nie dojdzie do zdrowia. Wtedy jeszcze nie wiedziałam co nas czeka. MAm nadziejeże twoja babcia będzie miała więcej szczęsćia bo to masakra co przechodzi w tym czasie kochająca rodzina i sam chory.
gość
21-09-2009, 19:18:55

To prawda... Straszne uczucie... Ta bezradność:( Ehhh... Modlę sie tylko o powrot babci do zdrowia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: