Reklama:

Udar mózgu, rehabilitacja. (14)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-03-2012, 08:44:40

mat65 2012-03-23 18:58:50 Przy niedowładzie ręki lub nogi, warto spróbować metody biofeedback'u, np. stymulator neuromove.

Masz rację , ponieważ zastosowanie tej metody ułatwi częściowo rehabilitację. Nie ma gwarancji 100% ,że chęci na rehabilitację będą, ale najważniejsze są próby jej podjęcia.
gość
19-11-2013, 10:52:09

Moj tata po udarze chodzil na rehabilitację do Sebastiana Kurbiela. fakt taktem trochę to trwało, zanim wycwiczył rękę, ale już nawet nie widac, ze wczesniej cos sie dzialo :)
Początkująca
13-06-2014, 04:51:06

Możesz mi dać jakieś namiary do niego?? Bardzo proszę
gość
19-02-2016, 20:24:05

Dobry wieczór. Mam pytania odnośnie udaru mózgu. Opiszę w skrócie sytuację...babcia 80 lat choruje na cukrzycę. Wieczorem źle się poczuła osłabiona na wpół nie przytomna niemogaca sama wstać i dojść do łazienki belkotliwa mowa, wezwalismy pogotowie w którym to lekarz po wizycie stwierdził że nie widzi podstaw do zabrania jej do szpitala. Rano jej stan się pogorszył nie poznawała chwilami bliskich niewiedzala co się z nią dzieje traciła przytomność ciśnienie 160/100 cukier około 300. W tym czasie traciła przytomność a po chwili znowu prawie normalnie się komunikowala ale nadal osłabiona. Telefon znowu wezwanie pogotowie a lekarz mówi że nie widzi podstaw by ją zabrać. I tak było 3 razy, gdy za 3 razem lekarz z karetki powiedział że jeśli jeszcze raz weźmiemy pogotowie obciąży nas kosztami. Postanowiliśmy pojechać prywatnie po lekarza rodzinnego który po obejrzeniu zbadaniu babci osobiście zamówił karetkę lecz z innego szpitala. Gdzie chwilę później w szpitalu okazało się że to jednak jest udar. od wezwania pierwszej karetki do 4 minęło około 14 16 godzin. Obecnie jest nieprzytomna druga dobę w szpitalu. Przy pierwszej wizycie pogotowia zasegurowalam lekarzowi czy to może być udar, ten zwrócił uwagę że to on jest lekarzem i się zna. I moje pytanie... Czy naprawdę wtedy mogłam się mylić? Czy lekarz mógł nie zauważyć przy takich objawach? Czy musowo było wzywać 3 razy pogotowie i wreszcie prywatna wizyta by dowiedzieć się że to udar i teraz jej nieprzytomnosc? czy można było odpowiednio zareagować za pierwszym razem? Dodam tylko że dzwoniłam do lekarza który był dwa razy z karetka ( a był ten sam dwa razy) i powiedziałam o wynikach ze szpitala odpowiedział mi.. " tak bywa udar jest nagły ". Czytałam w net że objawy mogą pojawiać się w dłuższym odstępie czasu. Czy to prawda? Z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za moje może haotyczne pisanie. Ale mam wyrzuty że nie zareagowałam stanowczo za pierwszym razem.. moze można było nie dopuścić do tego stanu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: