gość 16-06-2024, 20:01:37
gość 28-10-2023, 13:46:02
Witam bardzo proszę o pomoc. Mam 30 lat od 4 tygodni kręci mi się w głowie nie jest to jak na karuzeli ale przy tym idzie i osłabienie całego ciała. Bym u rodzinnego dostałam skierowanie do laryngologa , neurologa i okulisty . Byłam tylko u laryngologa i wykluczył błędnik . Czasami robi mi się nie dobrze a przy tym nakręcam się że jeżeli zemdleje to już więcej nie wstanę. Dzieje się to tak raz dziennie. Bylam wczoraj na sorze bo mam dwójkę małych dzieci badał mnie neurolog i mówił że rezonansu nie trzeba tutaj i nie widzi takiej potrzeby. Nie wiem co mam myśleć i robić ktoś mi może pomóc .
Mam dokładnie tak samo i też szukam odpowiedzi na to u mnie ten stan trwa już 3 tygodnie. Neurolog twierdzi że to nerwica. Jak to się u Ciebie skończyło ?
Ja miałem takie objawy:
-stałe zmęczenie, szczególnie rano, ale te zmęczenie nie fizyczne, tylko takie w głowie , takie odcięcie mocy,
- rano zawroty głowy , można to porównać z kacem pomimo że od kilku lat nawet 1 piwa nie wypiłem
- problemy z czuciem i koordynacją ruchową (czasami zawadzałem nogą lub trącałem coś ręką, wypuszczenie trzymanych przedmiotów,
- problem z koncentracją i pamięcią krótkotrwałą,
- uczucie na rękach , nogach, twarzy i głowie uczucia drętwienia, poparzenia pokrzywą - nazwali to parestezjami,
- problemy ze stawami: barokowy, łokciowy nadgarstki
- nagłe, ale ustepujące po zmiennym czasie zimne dłonie i stopy nawet podczas upałów , wtedy też brak pocenia się ,
- przy silnym zdenerowaniu krótkie utraty pamięci,
- niskie ciśnienie (90-100/60-70 i puls (48-50),
- przy spadkach ciśnienia, pulsu - występowanie arytmii,
- rano od obudzenia do możliwości wstania 1,5-2 godz i dziwne kołatanie serca jakby nagle chciało a nie mogło wskoczyć na najwyższe obroty, niestety okazało się ze nie mogę przyjmować beta blokerów bo to bardziej obniżyło ciśnienie i puls wywołując większe zawroty,
- występowały skoki poziomu glukozy nagle wzrosty i spadki, po posiłkach,na czczo w normie,
- lepsze samopoczucie podczas umiarkowanego wysiłku niż rano i w trakcie wypoczynku