Reklama:

Ucisk/mrowienie nasady nosa promieniujące na czoło (13)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
16-02-2012, 15:06:08

Witam, mam 23 lata i od 10 lat uprawiam piłke nożną.
Moj problem zaczął sie na początku tego roku, mianowicie miałem przez pare dni dziwny tik na czole ( kawałek skóry o srednicy 1-2 cm przesówał się w góre a potem znowu na swoje miejsce) na szczescie to mineło natiomast pojawił sie ucisk/mrowienie u nasady nosa promieniujący na czoło bardziej na lewą stronę, zaznacze ze głowa wogóle mnie nie boli. po paru dniach doszło do tego drętwienie palców u rąk ale tylko w nocy i nie zawsze. Zrobiłem RTG kręgosłupa szyjnego i wyszło tam ze mam spłyconą fizjologicznie lordoze szyjna, początek zwyrodnienia i coś tam jeszcze ... z kręgosłupem lędzwiowym tez nie jest u mnie zaciekawie...
A od 2 dni czuje jakby odrętiwnie na powiece lewego oka, i najgorsze jest to że co kolejna rzecz sie pojawia to ja coraz bardziej zamykam sie w sobie.
Byłem u neurologa. Dostałem tabletki psychotropowe na ten ucisk/drętwienie u nasady nosa i czoła. Na dretwienie palców dostałem zastrzyki (dokładnie 10) plus tabletki. Lekarz dał mi też skierowanie na rezonans magnetyczny głowy. Jakoś po tej wizycie złapałem małego doła bo powiedział mi po przepadaniu mnie że jest tam jakis małe uchybienie patologiczne czy coś w tym stylu... a i powiedział że moje objawy na twarzy nie mają nic wspólnego z kręgosłupem. Na skierowaniu o ile dobrze czytam napisał bóle przy zatokach (zaznacze ze nie mowiłem ze mam bóle tylko ze mam ucisk/drtetwienie/moriwienie) leki które przepisał milggamma N - zastrzyki, amitrypylina, biofenac.A i ostatnio zauwazyłem ze jak kłade się wieczorem do łóżka na plecach to ten ucisk/mrowienie sie nasila, jak leze na boku to już mniej, tak samo jak rozmasuje te miejsce to tez na chwilke przechodzi. Rezonans głowy obejmuje też zatoki??? Co to może być??? Bede bardzo wdzieczny za jakies podpowiedzi. Pozdrawiam
Początkujący
19-02-2012, 09:53:40

pomoże ktoś? :(
Początkująca
20-02-2012, 21:24:17

Po wykonaniu rezonansu wszystko się wyjaśni co Ci dolega,jakieś zmiany w kręgosłupie szyjnym owszem nie mają wpływu na drętwienie twojego czoła.Prędzej zastanawiałabym się czy to nie komórki nerwowe w twoim mózgu,tak,tak właśnie one odpowiadają za mrowienie czyli drętwienie poszczególnych części ciała człowieka.Pozdrawiam i życzę wytrwałości.Lekarz na pewno obejrzy zatoki z tego badania,ale wcale nie znaczy,że coś jest z nimi nie tak jak trzeba.
gość
25-02-2012, 20:16:52

Zgodzę z moją przedmówczynią . Wykonaj sobie rezonans magnetyczny. Na podstawie rezonansu będzie wiadomo co tak naprawdę Ci dolega.Nie zwlekaj i wykonaj w jak najszybszym terminie badanie rezonansu głowy:)
gość
15-07-2017, 09:55:29

Witam mam problem głowy wiruje mi w głowie czuje ucisk nad szyja czasami na szczycie głowy. Mam problem z snem od 8 miesięcy nie śpię po 3,2 dni czasami ucisk jest słabszy to zasypiam ale za parę dni znów cały czas czuje ze coś jest nie tak dziwnie się czuję od tego chyba popadam w depresję spać nie mogę schudłem 15 kilo mam leki drżą mi rec i nogi dużo myślę jak chce sobie coś przypomnieć to bardziej odczuwam te zawirowania i uściski dużo zapominam nie mogę się skupić i od tamtej pory co osiem miesięcy temu walnelem głową w ścianę bo spadlem z schodów serce mnie boli nerwice od tego mam. Proszę o poradę fachowa od 6, miesięcy chodzę po lekarzach i mnie paso pigulami na zapalenie kręgów szyjnych bo od tego uderzenia mam zwyrodnienia kręgów szyjnych ale co z tą głową proszę o pomoc pilnie nie chce mi się żyć przez tą głowę
gość
16-07-2017, 10:39:03

no właśnie diagnoza celna ale leczenie? szukaj fachowca to ci rozwiąże wszystkie problemy, a czy to serce boli czy tylko tam jest objaw, myślę że to tylko objaw, masz trochę pracy przed sobą jednak można żyć bez objawów, spać i nie cierpieć
gość
17-07-2017, 10:44:14

Ale jaka diagnoza co mi jest proszę pomóżcie jakoś
gość
27-07-2017, 10:20:35

A do jakiego fachowca mogę się z tym udac
gość
06-11-2018, 12:14:46

Chodzę non stop po lekarzach to dopiero dostałem rechabilitacje po tych 2 latach na kregosłup. A w tym rezonansie mi wyszło że mam uraz askonalny . Mam nadzeje ze rechabilitacja cos pomorze ale jak poszedłem o te rechabilitacje pytac to musze znów 5 miesiecy na to czekac nie mam pieniedzy na nic od tamtego udezenia to głową bo nie pracuje a prywatnie nie mam takiej morzliwosci. A ktoś mi mógł powiedziec co to jest ten uraz askonalmy??? i jeszcze rozpoznanie M 50,1 ??? Prosze bo lekarze nic mi nie mówili
gość
06-11-2018, 12:19:17

Te rozpoznanie to wiem że to jest od tego że mnie szyja ciągle M50,1 .A uraz askonalny w głowie a co to też nie mówią

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: