Witam Wszystkich! Kilka miesięcy temu wykryto u mnie "dobrze odgraniczona zmiane w obrebie szyszynki o wymiarach 5mmx7mm nie ulegajacej wzmocnieniu po podaiu kontrastu i prawdopodobnie odpowiadajacej torbieli szyszynki oraz po lewej stronie w sitowiu widoczne polipowate pogrubienie błony śluzowej" oraz pogrubienie mięśni gałek ocznych-okulistka stwierdziła że mam wytrzeszcz lewego oka ( i wysłała mnie do szpitala okulistycznego gdzie zlecili mi mri głowy i oczodłów no i tak to się zaczeło od opuchnietego oka :(
po obejrzeniu wynikow mri w szpitalu zalecili :
1.kontrole neurochirurga (on zalecił zrobienie najpierw markerów-bo to nie jest powiedziane że to na pewno zwykła torbiel...)
2.i sprawdzenie dokładnie tarczycy
aktualnie czekam na wyniki aTPO, TRAb, beta-hcg oraz AFP wizyty u specjalistów umówione
czy ktoś z was miał takie powiązania albo skąd wasi lekarze byli pewni że to akurat torbiel?
ogólnie nie miewam jakichś dolegliwości typu zawrotów głowy, czy strasznych bóli głowy (tylko przez 2-3 dni podczas miesiączki) czy nudności.Tylko jak się dowiedziałam że mam "coś" w głowie to coś mnie wręcz cisło po lewej stronie głowy i bez tabletek nie dało rady zasnąć-ale to pewno nerwy bo jak zaczełam mysleć pozytywnie to przeszło.
pozdrowienia dla wszystkich