Do Doroty.
Jesli dobrze zrozumialam to w Twoim przypadku - torbiel jest w okolicy szyszynki a nie w jej srodku. Dlatego tez opinie lekarzy troche inne???
Chociaz moi lekarze na poczatku twierdzili ze wszystkie dziwne akcje jakie odczuwam nie sa wywolane torbiela.
Kiedy przynosze im kolejne badania od specjalistów i kiedy okazuje sie ze jadnak czasem mam jakies zachwiania z hormonami - zaczynają przyznawac ze to moze byc od torbieli.
Kiedys na ktoryms z forow (nie pamietam na jakiej stronie wtedy bylam) odezwal sie jakis lekarz.
Napisal ze kazda zmiana w głowie zajmuje troche powierzni mozgu. Blokuje swobodny przepływ płynu mozgowego, co moze byc powodem dziwnych objawow, czesto przemijajacych.
Pisalam w poprzednim poscie, ze najbardziej dobija mnie skaczace cisnienie. I tak rzeczywiscie jest. Bo mysle sobie wtedy, ze mam jakies inne choroby. Ale badania je wykluczają.
Staram sie zyc normalnie, ale nestety nie zawsze mi sie to udaje.
Ale te osoby ktore pisza zeby sie nie przejmowac, maja racje.
Ja zanim dowiedzialam sie o torbieli, bardzo sie balam, ze dostane
wylewu albu
udaru. Myslalam tak wtedy gdy mialam ataki dziwnego bolu w glowie i kiedy dretwialy mi rece badz odczuwalam mrowienia w okoliczy policzka.
Teraz troche wzielam na luz.
Ale nie myslcie, ze objawy minely, a to wczesnie to byla nerwica.
Co jakis czas te objawy wracają. Czasem np. mecza mnie tydzien a potem jest lepiej i tak dalej...
Teraz poprostu wiem ze nie padne nagle z powodu jakiegos udaru i kiedy mam np silny bol glowy badz zawroty - czekam poprostu az mina, i nie panikuje.
Ale jak pisalam mysle o konsultacji z neurochirurgiem bo mimo wszystko nie jest tak jak powinno byc.
Jesli ktos moze cos napisac np. o dr Tyborze z Lodzi, jesli ktos u niego byl to prosze, napiszcie...
Serdecznie pozdrwiam wszystkich, ktorzy maja takie metlik w glowie jak ja
PS. Wczoraj jednak poszlam na rolki z corkami. TRAGEIA
To jest bardzo trudne, choc wydaje sie ze sie zaklada koleczka na nogi i sie mknie. Maz mnie prowadzil za raczke.
Moze nastepnym razem bedzie lepiej...
Abi