Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-01-2010, 19:11:12

Witam, jestem z Wawy, mam 35 lat i 5 mm torbielkę.

Poza tym fajnie, ze jest takie forum...

pozdrawiam i zycze zdrowia i pogody ducha
gość
05-02-2010, 12:01:54

Witajcie,
mógłby mi ktoś powiedzieć, co stanie się kiedy torbiel szyszynki się rozleje?
z góry dziękuję ;]
gość
05-02-2010, 14:11:21

Witam.
W październiku tego roku dowiedziała sie że jestem posiadaczką torbieli szyszynki 6mm.
Jestem teraz w 4 miesiącu ciąży i bardzo się martwie o dzidziusia i o siebie.Mam bóle głowy czasem budze sie w nocy i łapią mnie ataki coś w rodzaju pulsowania z jednej strony głowy. Raz nawet zdrętwiała mi prawa ręka.... Ogromnie się boje nie wiem co mam robic. POMOCY
Mika
gość
05-02-2010, 14:13:15

Nie wiem czy sama sobie to wmawiam... czy to przez nerwy (tak twierdzi mój neurolog) Dodam że jestem okropnie nerwowa...
Mika

Prosze o poradę
Początkująca
05-02-2010, 19:35:40

Cześć...jestem 20-letnia studentką z Łodzi i dowiedziałam się w zeszłym tygodniu że jestem posiadaczem 17 mm torbiela...bardzo się tym przeraziłam, bo jak czytam większość ma małe torbiele. Całe dwa dni przepłakałam. Ostatnio mam wrażenie ze chodze jak pijana, mimo ze zachowuje równowage to mam wrazenie ze nagle miałabym upaść i stracić przytomność. Poza tym drętwieją mi ręce i bolą mnie oczy. Czy też macie takie problemy? Jestem przerazona bo czytałam ze operacja jest bardzo skomplikowana....jak to kazde grzebanie w mózgu,a do tego torrbiele moga odrosnąć jeszcze większe. Nie wiem do kogo mam się zgłosić...rodzice kręcą głowami ze panikuje, ale ja naprawde źle się czuje i te objawy nie są zmyślone....czy wasze objawy ustąpiły po jakimś czasie, czy te zawroty głowy będą mi towarzyszyć do końca zycia.
Ps. Może zna ktoś dobrego neurologa w Łodzi, do którego mogłabym się udać
Początkująca
09-02-2010, 15:57:13

hej - parę tygodni temu wykryto u mnie dość dużą jak w tym miejscu torbiel szyszynki - 2,5 cm/1,3cm/1,3cm. Mam ciągłe zawroty głowy, bóle w tylnej okolicy, czasami wrażenie jakbym traciła równowagę. Strasznie drażnią mnie wszystkie dźwięki, mam wrażenie jakby miała mi pęknąć głowa. No różne dzwięki reaguje tikami, a w głowie słyszę ciągły szum i dudnienie. Obecnie kolejną wizytę u neurochirurga. Miałam też robione badanie kręgosłupa szyjnego - wyszło spłycenie lordozy szyjnej- od tego podobno też są zawroty i bóle z tyłu głowy, drętwienie rąk i itd. wizytę mam 26.02. dam znać co się dowiedziałam. Pozdrawiam
gość
09-02-2010, 18:47:18

Trzymam kciuki Marta....
Będzie dobrze... musi być. Nie martw się.
Daj znać jak wrócisz od lekarza...
gość
09-02-2010, 18:48:18

Mika
Początkująca
09-02-2010, 21:11:43

Gość 2010-02-09 19:48:18 Mika

Dziękuję za wsparcie Mika, dam znać jak będę wiedziała co dalej.

Jeżeli ktoś ma już doświadczenie z tego rodzaju problemem ( chodzi mi o wielkość torbieli) to proszę o jakieś informacje odnośnie leczenia. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Początkująca
11-02-2010, 22:27:53

Witam wszystkich torbielkowców :) Dawno tu nie zaglądałam. Widzę, że przybyły też nowe osoby. pozdrawiam :) Jutro mam wreszcie rezonans i mam nadzieję, że będzie w porządku. Trzymajcie za mnie kciuki. dam znać po wynikach.
inka62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: