Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (960)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-06-2008, 18:22:00

07-06-2008 o 19:47, gość :
U mnie też wykryto torbiela na szyszynce wielkości 1,5x1,5 cm.Jestem załamana.Często mam bóle głowy.Miałam chwilowe utraty pamięci.Zlecono mi usunięcia torbieli operacyjnie w szpitalu na Borowskiej we Wrocławiu.Bardzo się bałam i poszłam prywatnie z wizytą do prof.Jarmundowicza we Wrocławiu,który zalecił kontrole za pół roku oraz MR.Profesor kazał sie wstrzymac od operacji.Proszę odpiujcie.Anka
gość
18-06-2008, 18:22:00

07-06-2008 o 19:47, gość :
U mnie też wykryto torbiela na szyszynce wielkości 1,5x1,5 cm.Jestem załamana.Często mam bóle głowy.Miałam chwilowe utraty pamięci.Zlecono mi usunięcia torbieli operacyjnie w szpitalu na Borowskiej we Wrocławiu.Bardzo się bałam i poszłam prywatnie z wizytą do prof.Jarmundowicza we Wrocławiu,który zalecił kontrole za pół roku oraz MR.Profesor kazał sie wstrzymac od operacji.Proszę odpiujcie.Anka
gość
18-06-2008, 20:26:00

Dzienkuje za słowa otuchy,odezwe sie pokonsultacji neurologicznej a mamy ja w piątek.Pozdrawiam wszystkich Renata
gość
03-07-2008, 05:00:00

Cześć. Niedawno dowiedziałam się, że mam torbiel szyszynki, ale niepokoi mnie to, że Wy wszyscy, Osoby piszące na tym forum , macie je sporo mniejsze. Jedna osoba ma mniej więcej podobe wymiary do moich. Jestem bardzo młoda i nie ukrywam, że się boję Byłam u różnych najlepszych lekarzy, twierdzili, że nie jest to coś bardzo poważnego, zrobilłam potrzebne badania, a niedawno zostałam skierowana do neurochirurga, co kojarzy mi sie wyłącznie z leczeniem operacyjnym! Jak myśłicie, czy ten lekarz będzie chciał to usunąć czy może da mi leki na wysuszenie torbieli szyszynki? Niestety nie mam gg, więc będę mogła kontaktować się z Wami na tym forum. Bardzo prosze napiszcie co o tym sądzicie

Gorąco pozdrawiam
gość
03-07-2008, 10:59:00

Cześć. Niedawno dowiedziałam się, że mam torbiel szyszynki, ale niepokoi mnie to, że Wy wszyscy, Osoby piszące na tym forum , macie je sporo mniejsze. Jedna osoba ma mniej więcej podobe wymiary do moich( więcej niż 1 ale mniej niż 2 cm) Jestem bardzo młoda i nie ukrywam, że się boję Byłam u różnych najlepszych lekarzy, twierdzili, że nie jest to coś bardzo poważnego, zrobilłam potrzebne badania, a niedawno zostałam skierowana do neurochirurga, co kojarzy mi sie wyłącznie z leczeniem operacyjnym! Jak myśłicie, czy ten lekarz będzie chciał to usunąć czy może da mi leki na wysuszenie torbieli szyszynki? Czy to sie leczy, usuwa czy to konieczne? Niestety nie mam gg, więc będę mogła kontaktować się z Wami na tym forum. Bardzo prosze napiszcie co o tym sądzicie

Pozdrawiam ''Ktoś"
Początkująca
05-07-2008, 22:49:00

03-07-2008 o 12:59, gość :
Cześć. Niedawno dowiedziałam się, że mam torbiel szyszynki, ale niepokoi mnie to, że Wy wszyscy, Osoby piszące na tym forum , macie je sporo mniejsze. Jedna osoba ma mniej więcej podobe wymiary do moich( więcej niż 1 ale mniej niż 2 cm) Jestem bardzo młoda i nie ukrywam, że się boję Byłam u różnych najlepszych lekarzy, twierdzili, że nie jest to coś bardzo poważnego, zrobilłam potrzebne badania, a niedawno zostałam skierowana do neurochirurga, co kojarzy mi sie wyłącznie z leczeniem operacyjnym! Jak myśłicie, czy ten lekarz będzie chciał to usunąć czy może da mi leki na wysuszenie torbieli szyszynki? Czy to sie leczy, usuwa czy to konieczne? Niestety nie mam gg, więc będę mogła kontaktować się z Wami na tym forum. Bardzo prosze napiszcie co o tym sądzicie

Pozdrawiam ''Ktoś"

Witam "Ktosiu" już wcześniej pisałam tu na forum o swoim torbielu i dolegliwościach,które prawdopodobnie nie są związane z torbielą.Już ponad 2 lata trwa moja wędrówka po specjalistach (neurolodzy i neurochirurdzy) i wszyscy mowią to samo: TORBIEL SZYSZYNKI TO NIE CHOROBA!Coraz więcej młodych ludzi ma torbiele szyszynki.Ja jestem w trakcie szukania przyczyny moich dolegliwośi,od 2 tygodni wcinam antydepresanty i leki przeciwbólowe.Głowa do góry
Pozdrawiam
Ela GG: 28151355
Początkująca
05-07-2008, 22:55:00

Nie ma leków na wysuszenie torbieli,usunąć oczywiście można,ale jest to bardzo ryzykowna operacja,a bóle głowy będą jeszcze większe!
Ela GG: 28151355
gość
07-07-2008, 08:22:00

Witam Bardzo dziekuję za wsparcie, wiem że nie jestem sama, bo oprócz rodziny i Wy mi pomagacie chociażby dobrym słowem, dziękuję, mogę mieć jeszcze jedno pytanie? Czy często zdarza się, że tobiel szyszynki wysusza się samoistnie czy częściej się powiększa i w takim wypadku konieczna jest operacja? Co występuje częściej? A czy Tobie osobie, która mi odpisała, przepraszam ale nie pamiętam nicku, torbiel urosła czy poprostu ją masz i tyle? Jeszcze raz wielkie dzięki!

Gorąco pozdrawiam ,,Ktoś''
gość
07-07-2008, 08:42:00

Tak mnie lekarz też powiedział, że torbiel nie jest przyczyną bólu głowy, ale od jakiegoś czasu bóle trochę ustały, natomiast pojawily się zawroty głowy ( niestety), w moim przypadku każdy lekarz mówi co innego, już nie wiem co mam zrobić czekam na wizyte u lekarza pod koniec lipca, zobaczymy co on powie, ale mimo Twoich dobrych słów Elu i tak się boję i nie wiem co teraz, ale musze poczekać na wizyte u lekarza,

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich, a szczególnie Ciebie Elu( przeczytałam co pisałaś o swojej torbieli może to niewiele da ale jestem z Tobą i wiem co czujesz)
gość
07-07-2008, 08:45:00

dnia 07-07-2008 o 10:42 pisałam ja ,,Ktoś"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: