Czesc , jestem Magda 1.07 mialam wykonana operacje usuniecia torbieli szysznki wraz z czescia szyszynki (3cmx1.5cm).Strasznie po operacji bolala mnie glowa i oczy.Pomimo dobrych odruchow galek ocznych i scisku rak niestety powstalo u mnie:obrzek mozgu i obrzek tarczy nerwu wzrokowego.Po wysciu ze szpitala 7.08 w ktorym bylam operowane ww objawy mi zaczely sue nasilac.Teraz jest 13 lipca 202q a ja od 11 lipca 2021 lezena oddziale neutochirurgii w szpitalu juz innym niz ten , w ktorym bylam operowana i staraja sie rozpedzic cisnienie wewnatrzczaszowe ktoreuciskaniby na mozga ten uciska na tarcze nerwu wzrokowego. Tak to wyglada.Bujanie sie teraz po lekarzach:okulista specjalista zrobil badania i stwierdzil co jest, ale w zwiazku z odbyta operacja usuniecia guza szys,nki wysyla do neutochirurga zeby wyeliminowal przyczyne czyli zmniejszyl npiecie w czaszcze.Neurochirurg ma Ciegdzies bo jak sie okazuje, ze masz Arnolda Chiarego typ1 i nie chcesz sie ciachac to juz jestes nieciekawym przypadkiem i kaza Ci sie wrocic do szpitala , gdzie Cie operowano zeby zaradzili problemowi. A lekarze, ktorzy Cie operowali powiedzieli ze nie grzeba operowac Arnolda bo jest w stopniu minimalnym i nadaje sie jedynie do obserwacji.Z oczami wysylaja do okulisty.I tu kolo sie zamyka. Tak wyglada zaczecie leczenia czegokolwiek w Polsce.