Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (965)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-02-2020, 19:11:52

Gość 2020-01-23 17:28:11
Gość 2020-01-23 09:26:23
czy ktoś odczuwa przez tą torbiel jakiś ucisk, typu napięciowy ból głowy... ja mam już taki ucisk 9 miesiąc, ale lekarze wykluczają, że to przez torbiel.
Ja mam napięciowy ból głowy. A torbiel mi wyszła przez przypadek na rezonansie. 15x11mm. Ale spoko luzik. Od tego się nie umiera :) A co do napięciowych bólów głowy to pomógł mi lekki antydepresant o nazwie "Dulsevia". Idź do psychiatry to Ci wypiszę, bo neurolodzy nie bardzo chcą tego robić, bo muszą spisywać z Tobą umowę, że lek, który Ci podają jest na nerwice czy jakoś tak. Bo firma farmaceutyczna na ulotce nie wspomina o napięciowych bólach głowy, bo za każdą taką adnotację muszą płacić.
Michał
Neurolog przepisała mi najpierw Pragiole ale nie pomogła, potem Dulsevie ale źle czułam się po tych tabletkach.. wszystkie skutki uboczne miałam.. fizjoterapia też średnie efekty daje.. A długo miałeś ten ból napięciowy?
gość
29-02-2020, 13:05:28

Od tego się nie umiera? Ok. Ja prawie umarłem, walczyli o życie. Torbiel zablokowała kanaliki czy coś tam przez co zrobiło się wodoglowie, trafiłem do szpitala nieprzytomny i w ciężkim stanie. Gdyby nie szybką operacja było by po mnie. Teraz jestem po operacji szyszynki i wszystko git. Tak że następnym razem jak jakaś sierota wam powie że z tym się żyje to spoko tak.. Jak się to kontroluje, ale warto przedstawić mój przypadek. Pozdrawiam
gość
11-03-2020, 09:55:31

Witam wszystkich.
Czy 3 torbielki ok 4mm mogą powodować jakieś objawy ????
gość
14-03-2020, 20:02:34

4mm to bardzo malutkie torbielki. Nie powinno nic się dziać.
gość
16-03-2020, 19:58:08

Witam pisze pierwszy raz na formu dzis właśnie sie dowiedzialam ze mam torbiel przy szuszynce 6 na 3 mm. Mam bole glowy, szumy w uszach zdarza mi sie ze odczuwam cisnienie w glowie i nosie, do tego dochodzi swiatlowstret... czy te wszystkie objawy moze powodować torbiel? chyba oszleje...wizyte u neurologa mam dopiero za tydzien a z tego wszystkiego mam wrazeniw ze glowa mi wybuchnie....
gość
19-03-2020, 09:10:31

Głowa do góry. Najważniejsze to nie zamartwiac się bez potrzeby mówię to na swoim przykładzie ponieważ kiedy dowiedziałam się o swojej torbieli (1 cm) też miałam różne dziwne bóle głowy, szumy w uszach, a nawet mdłości. Po wizycie u neurologa kiedy powiedział mi że prawdopodobnie urodziłam się z tą torbiela wszystkie bóle zniknęły. Pamiętajcie to stres nas nakręca stąd te różne dziwne objawy
gość
19-03-2020, 17:24:46

Dziękuję za slowa otuchy.... Jutro ide do neurologa takze bede wiedziec jak to wyglada i czy może wywolywac moje dolegliwości.... Jednak mam nadzieje ze to faktycznie nerwy mi szaleja....
gość
20-03-2020, 15:24:06

Witam oczywisnie pominelam sie podpisac w 2 wczesniejszych postach ale ten takze tyczy sie nowo wykrytego torbiela 6x3 mm. Dzis wrocilam od neurologa.... w sumie.stoje w tym samym miejscu jak bylam. Bo moj neurolog okazal sie konpletnie nie zainteresowany wypisal skierowania do neurochirurga i endokrynologa, nawet plytki nie odpalil zeby zerknac czy czasami nie uciska tam gdzie nie powinien... no ale coz w takim razie poszukiwania neurochirurga i endokrynologa... a i dostalm jeszcze tabletki na bole i szumy glowy o nazwie gabagamma. Czy ktos je moze stosowal przy naszych przypadłościach? Bo ulotka nie zacheca do zażywania.... pozdrawiam nena
gość
07-04-2020, 10:03:55

WITAJCIE ! CZY MYŚLICIE ŻE TORBIEL SZYSZYNKI WIELKOSCI 3 MM TRZEBA KONTROLOWAC? I CZY TAKA TORBIEL MOŻNA ROSNĄC W CIĄZY?
gość
15-04-2020, 17:22:34

ja ciągle mam ucisk w głowie, właśnie mija rok odkąd pojawił się .. widzę, ze większość z nas ma problem z bólami głowy... a jednak lekarze wykluczają, że to przez torbiel... już sama nie wiem.. nic nie pomaga.. ani leki ani fizjoterapia...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: