Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (967)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-11-2010, 19:46:27

Odpowiadając, wynik biopsji wykazał że guz jest łagodny,
a lekarze z wynikami badań zostawili mnie na lodzie.
Kilkakrotnie zmieniał się mój doktor prowadzący. Jeden
z nich proponował chemie i naświetlania sądząc że guz jest złośliwy. Pozostali mówili tylko o operacji.

Jeśli ktoś wie jaka klinika czy doktor pomógł by mi się podjąć tego problemu, dajcie znać.

Pozdrawiam
Bożena
gość
08-11-2010, 21:56:26

Czytalismy juz tutaj o koniecznosci operacji u pewnego pana, ktory byl operowany w Łodzi. Mial niedowlad prawej strony ciała i straszne zawroty glowy. Jego torbiel byla duza ok. 3 cm. Wiec wielkosc torbieli z pewnoscia ma znaczenie.
Ale skoro tak to i jej sama obecnosc tez jest wazna.
Dlaczego lekarze mowia ze trzeba sie matrwic torbiela powyzej 1 cm. Skoro taka wymaga obserwacji to wg mnie kazda inna takze. Nigdy nie wiadomo czy i KIEDY urosnie.

Wymioty powoduja tez np. silne migreny. Wiec zmiana w glowie chyba tym bardziej tez moze... Sporo osób tutaj pisało o mdłościach.
Takie jest moje zdanie.
Ja mam dwie córki. I gdybym miała decydować to raczej bym je diagnozowała.
Uwazam ze po zrobieniu badania jakis czas mozna zyc spokojniej. Niepewnosc jest gorsza...
Ale kazdy rodzic musi zdecydowac sam.

A co do dzieci lekarzy....

Mam znajomego ktorego ojciec jest lekarzem (psychiatrą). Kiedy syn poskarżył sie tacie ze ma zawroty glowy i troche podwyzszone cisnienie, ojciec bardzo szybko zalatwil mu u swoich kolegow w szpitalu wszystkie niezbedne badania, łącznie z tomografią głowy. Nadmieniam ze to jest dorosly facet... A wiec dmuchaja na zimne.
Ja tez wychodze z zalozenie ze ,,Strzeżonego......."

Moja torbiel ma 1 cm i bardzo czesto jest mi niedobrze i to najczesciej wtedy gdy poczuje silniejszy ból i wirowanie w środku głowy.
Mi kazano badac sie co rok. I tak bede robic.

Majko napisz prosze, czy bierzesz leki w zwiazku z tym nieszczesnym cisnieniem?

Dzięki Wam zrobie badania w kierunku boreliozy.
A noż, widelec... Chociaż, u nie pojawiły się objawy zanim ugryzło mnie to paskudztwo...

Pozdrawiam serdecznie!!!
Abi
Początkująca
08-11-2010, 22:34:42

Witam wszystkich!

Też mam torbiel szyszynki, wym.: 7x11mm. O tej torbieli dowiedziałam się prawie 4 lata temu. Po 2 latach miałam powtórzony MR, ale wymiary się nie powiększyły. Dodatkowo wykryli niewielkie przyścienne zgrubienie śluzówki w komórkach sitowych obustronnie.
Nie mam pojęcia co to jest, może ktoś wie? I czy to jest groźne? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Za jakieś pół roku idę na kolejne MR.
Ostatnio zauważyłam, że coraz częściej boli mnie głowa a jak biorę lek przeciwbólowy, to nie pomaga.. Również mam problemy z wysokim tętnem, ok. 90, 100, czasem pojawiają się fale gorąca i odruchy wymiotne. Nie wiem czy to znak, że ta torbiel się powiększyła? Proszę o pomoc!

Pozdrawiam,
Ania
gość
09-11-2010, 15:36:57

oczywiście lekarze uważają, że to moje ciśnieie nie jest groźne i żeby się nie przejmować. Lekarze również twierdzą, że torbiel nie powinna na nic wpływać i jest niegroźna, a ostatnio, tj. wczoraj dowiedziałam się, że z boreliozą też sobie dam radę bez antybiotyków, - bo jak się domyślacie jest niegroźna. moja astma też jest niegroźna. przy każdej wizycie to słyszę (u różnych lekarzy) . czuję się z dnia na dzień coraz gorzej, a oni tak po prostu sobie to olewają... to może się wydawać niewiarygodne , ale niestety tak jest.

Aniu kiedy mnie boli głowa(a boli często, a od kilku dni coraz częściej i coraz bardziej) i biorę tabletki przeciwbólowe, również mi nie pomagają . Wysokie tętno , uczucie gorąca i odruchy wymiotne- borykam się już z tym od około roku.
Dowiedziałam się, że moja borelioza to też przedawniona sprawa i nie wiadomo czego już dokonała w moim organizmie...
gość
09-11-2010, 15:42:27

POZDRAWIAM ;)MAJKA16
Początkująca
09-11-2010, 17:25:08

Widzę, że bolerioza nie tylko mnie dopadła...
Boleriozę leczy się antybiotykami, organizm sam sobie z nią nie poradzi !!!. Po moich kleszczach, które miałam wiele tal temu też nie miałam rumienia, tylko u 30% osób pojawia się rumień.
Początkująca
09-11-2010, 17:27:46

bolerioza jest bardzo groźna i nie można jej lekceważyć !!!
gość
09-11-2010, 22:05:50

w moim przypadku to na pewno nie borelioza, bo nigdy nie miałam kleszcza.
Początkująca
09-11-2010, 22:09:16

ten ostatni post to mój, zapomniałam sie zalogować.

Ania
gość
10-11-2010, 09:53:15

Majko przepraszam ze marudze, ale napisz jak mozesz czy bierzesz jakies tabletki na cisnienie, czy masz tylko sporadyczne skoki ciśnienia. Jestem ciekawa jak to u Ciebie wygląda.

Ja umowilam sie z dr Tyborem z Łodzi na konsultacje.
Jade 23 listopada. Juz nie moge sie doczekac.

Pozdrawiam!
Abi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: