Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-02-2010, 20:43:38

dzieki bardzo..do profesora sie zarejestuje.a tymczasem mam juz umówioną wizyte w bydgoszczy u doktora Paczkowskiego.czekamy do 16 lutego.na szczęśie mój syn czuje sie nieżle..pozdrawiam
gość
03-02-2010, 10:19:10

Witam weszystkich torbielowców!,

mam do Was takie pytanie, może znacie odpowiedź. Czy torbiel określa się jako 'obce ciało' w organiźmie?
gość
07-02-2010, 13:26:18

czesc nazywam sie Przemek mam 20 lat ma torbiel pajeczynowy wrodzony mam pytanie czy moge cwiczyc na silowni piszcie na gg 8910598
gość
24-02-2010, 11:19:38

też to mam. boli coraz bardziej.
gość
24-02-2010, 17:55:56

jestem juz po wizycie w klinice w Bydgoszczy.4 cm.torbiel to maleństwo tak powiedział lekarz.kazał żyć i funkcjonować normalnie.jedynym przeciwwskazaniem sa sporty kontaktowe czyli boks odpada!!za rok badania kontrolne.bóle glowy napewno nie sa od torbieli tylko od zmiany ciśnienia-tak powiedzial doktor.kontrolowac ciśnienie...nie wiem co o tym wszystkim myśleć
gość
02-03-2010, 18:09:53

Czesc . ja mam 13 lat jestem wczesniakiem .
ja tak ze mam torbiel pajenczynowki mialam go wykryto w wieku 8 lat mialam miec operacje ale torbiel zaczol sie zmniejszac ale teraz mam codziennie bule glowy kilka dni temu mialam rezonans magnetychny i mama mowi ze wyniki so takie same jak byly czyli :
Torbiel w gurnym lewym rogu o wymiarach 1,7 na 1,2
,ale jej nie wieze mam przeczucie ze cos jest ze mno zle ;((((
gość
03-03-2010, 18:21:57

hej mam torbiela pajeczynuwkii w prawej skroni leczę się są dni że czuje się dobrze a czasem wręcz tragicznie bole głowy zawroty pracuje w zakładzie krawieckim prawie non stop pracujemy nadgodziny nie chcę zostawać bo zawsze to odchoruje za to jestem szykanowana przez kierownictwo co mam robić czasem mam tego dość pomozcie !
gość
04-03-2010, 09:25:28

Torbiele,duze,małe ,wielkie...nie ma znaczenia.Ponieważ lekarze ptrzą na ogólny stan zdrowia pacjenta nie zależnie od wieku.Jesli miewa ataki padaczki,zaburzenia wzroku,omdlenia,bóle tak silne ,ze wymiotuje to wtedy decyduja sie na zabieg.
Ingerencja w nasze czaszki niesie ryzyko i to logiczne ,ze nie beda ryzykować jeśli nie ma pewnosci po roku ,ze torbiel nam sie nie powiekszy:)
Szczególnie dzieci: rosna,czaszka takze a torbiel moze stanąć w miejscu.
Dlatego nie panikują i kaząrobić MRI za rok.
Jesli bedzie III stopień to trzeba wraz z bardzo silnymi objawami.
A tak..tabletki przeciwbólowe i nie zbyt duzy wysiłek fizyczny i uwazać na głowy.
.."słodkiego miłego życia"..< cyt. lekarza> i do zaobaczenia za rok.
Pozdrawiam Anna
gość
11-03-2010, 18:27:53

nic sie nie martw,nie ma sie czego bac!! Ja mam 23 lata i mialam torbiel pajeczynowki od urodzenia a nawet o tym nie wiedzialam.czulam sie swietnie do momentu kiedy mialam wypadek samochodowy,zaczelu sie dziwne,klujace bole gowy.Po paru miesiacach okazalo sie ze torbiel sie rozlal po uderzeniu i powstal krwiak przymozgowy. Natychmiastowa operacja,spedzialam w szpiatlu tylko 3 dni!! Mialam swietnych specjalistow w Gdansku.dzis jestem 9 m-cy po operacji i niestety miewam bole glowy ktore beda mi juz towarzyszyc chyba zawsze.Bole sa tylko po duzym wysilku lub stresujacym dniu.
Zycze Ci dobrego specjalisty i zdrowka:) bedzie dobrze,zobaczysz
gość
14-03-2010, 15:04:28

Witam! W maju 2009 urodziłam dziecko i wówczas zaczęły się u mnie bóle głowy, zawroty,zachwiania równowagi, uczucie jakby głowa rozsadzana była od środka.. W sierpniu byłam u neurologa i dostałam skierowanie na MR głowy. Na początku marca 2010 miałam badanie, gdzie w wyniku jest opis *** w prawej okolicy czołowej obwodowo poszerzona torbielowato przestrzeń pajęczynówkowa o wymiarach 40x11x33mm z odcinkowo zwężoną wewnętrzną blaszką kości pokrywy czaszki***. Boję się, bo nie wiem co to znaczy, a te bóle cały czas się nasilają, od paru tygodni mam czasami tak jakby ***przerwy w widzeniu***. Mam dwoje małych dzieci i tym bardziej chciałabym się dowiedzieć co to jest? wizytę u neurologa mam dopiero za miesiąc, a wchwili obecnej nie stać mnie na prywatne leczenie... Bardzo proszę o wszelkie informacje, z góry DZIEKUJE

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: