odebrałam wyniki i z tego co rozumiem, to wszystko jest ok ''struktury mózgowia cieniują jednorodnie. Gęstość mózgowia w normie. Układ komorowy w normie szerokości, bez przemieszczeń. Szerokośc przestrzeni podpajęczynówkowej w normie. Po Podaniu środka cieniującego nie uwidoczniono patologicznych wzmocnień" jakkolwiek to brzmi i wygląda..czytając na chłopski rozum jest dobrze. Tylko teraz dalej, będę drążyć skąd te bóle głowy, zatok, depresje:(
A jak badanie Emilia? Dostałam skierowanie na tomografię i zastanawiam się jak ono przebiega. Od kilku miesięcy mam migreny i neurolog skierował mnie na to badanie... trochę się obawiam bo mam klaustrofobie. Czytałam na stronie: http://cenomed.pl/tomografia-komputerowa/ że samo badanie jest bezbolesne, ale co w przypadku gdy boję się ciasnych pomieszczeń? Da się wytrzymać? Miałaś jakieś lęki??
ja robiłam sobei tomografię komuputerowa anjnowszym sprzętem w Lux Medzie w szpitalu Elbląska, sprzęt jes naprawdę bardzo wysokiej klasy, a personel profesjonalny.