Reklama:

tomografia komputerowa głowy (22)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
10-12-2012, 14:31:27

Cześć,
cieszę się, że już po i bez sensacji.
Teraz trzymamy kciuki za dobry wynik :D
---------------------------------------------------- ‎"Zasady są dla zwykłych ludzi. Geniusze potrafią żyć w chaosie"
gość
10-12-2012, 17:03:31

Witam, jak już wszystko jakoś przeżyłaś to teraz z niecierpliwością czekam na pomyślny wynik.
Alicja
Początkująca
13-12-2012, 20:16:26

odebrałam wyniki i z tego co rozumiem, to wszystko jest ok ''struktury mózgowia cieniują jednorodnie. Gęstość mózgowia w normie. Układ komorowy w normie szerokości, bez przemieszczeń. Szerokośc przestrzeni podpajęczynówkowej w normie. Po Podaniu środka cieniującego nie uwidoczniono patologicznych wzmocnień" jakkolwiek to brzmi i wygląda..czytając na chłopski rozum jest dobrze. Tylko teraz dalej, będę drążyć skąd te bóle głowy, zatok, depresje:(
gość
13-12-2012, 21:17:57

Emilia, wg mnie też wynik jest dobry.
Może faktycznie jest to podyktowane jakimś denerwowaniem się.
Zobaczysz co powie lekarz.
Alicja
Początkująca
16-08-2014, 10:54:45

A jak badanie Emilia? Dostałam skierowanie na tomografię i zastanawiam się jak ono przebiega. Od kilku miesięcy mam migreny i neurolog skierował mnie na to badanie... trochę się obawiam bo mam klaustrofobie. Czytałam na stronie: http://cenomed.pl/tomografia-komputerowa/ że samo badanie jest bezbolesne, ale co w przypadku gdy boję się ciasnych pomieszczeń? Da się wytrzymać? Miałaś jakieś lęki??
Początkująca
26-03-2015, 15:26:51

Czy ktoś wykonywał tomografie w łódzkim centrum Medyceusz?
gość
05-09-2017, 14:23:28

ja robiłam sobei tomografię komuputerowa anjnowszym sprzętem w Lux Medzie w szpitalu Elbląska, sprzęt jes naprawdę bardzo wysokiej klasy, a personel profesjonalny.
gość
21-02-2018, 15:46:43

pierw zrobili TK bez kontrastu TK GŁOWY potem zdecydowano że zrobią z czy to oznacza że coś wykryto?
Początkująca
21-02-2018, 17:09:13

Nie sądzę. Do badania tk raczej dają kontrast żeby był dobrze widać. Nie znaczy to że było złego w badaniu. Proszę się nie martwić
Początkujący
27-06-2018, 18:37:42

Jeśli ktoś by chciał z was zrobić tomografię zatok to polecam http://panoramed.pl/diagnostyka/tomografia-wroclaw. Tam to robią idealnie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: