Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-09-2007, 16:13:00

Myloastan wchlania sie szybko do uk.pokarmowego dlatego i sam lek powinien wykazac znaczace dzialania w najblizszym czasie,mialam przepisana dawke leku pol tabl,na noc,lecz postanowilam brac rano,gdyz to wlasnie wtedy najbardziej potrzebne jest mi dzialanie tego leku by móc przyswajac wiedze,dzis mialam rozpoczecie roku na ak,medycznej i rzeczywiscie rano wzielam pol tabl i tylko raz porzadnie szarpnela mi glowa,zobaczymy jak bedzie dalej,rano zauwazylam dwie male krostki na ręce,czego wczesniej nigdy nie mialam..,
gość
03-09-2007, 19:06:00

najlepszy lek na tiki to thioridazin.rano i wieczorem po tabletce do tego 2razy magnez i witaminy z grupy b i dlugi okres brania tego leku i cierpliwosc.pozdrawiam wszystkich tikowcow
gość
07-09-2007, 13:57:00

Drapanie się po głowie czy masowanie szyi to także oznaki nerwowości lub czasem z desperowania.

Jakieś pytania? Proszę pisać na e-maila: lagu@buziaczek.pl
gość
07-09-2007, 17:05:00

mam pytanie czy mozna wyleczyc tiki nerwowe u dziecka ktore ma je od 5lat
gość
10-09-2007, 09:59:00

Witam!
Ja mam tę samą chorobę co wy!
boże nie wiedziałam że jest jeszcze ktoś to to ma!
J nie mogę rano spojrzeć w komputer, bo głowa leci mi do góry- dlatego niestety nie mogę pracować w urzędach przy komputerach! nie mogę również chodzić do fryzjera- nie wysiedzę, nie mogę, gdy patrzą na mnie- nie mogę siedzieć na pierwszej ławce w kościele... to jest tragedia- najgorsze jest to że rodzina się dziwnie patrzy ta najbliższa- zupełnie nie rozumie- mama wyzywa mnie od psychicznych.... chyba zakupie leki.....
gość
10-09-2007, 12:52:00

aha i jeszcze - kiedyś ksiądz poprosił mnie o przeczytanie czegoś na mszy - odmówiłam - bo nie mogłam ............ niestety było rano - nie mogłam nie........ ..................
gość
10-09-2007, 13:44:00

tiki to straszna choroba i jest bardzo ciezko z nia zyc najgorsze jest to ze ludzie zdrowi tego nie potrafia zrozumiec.z ta choroba jest bardzo trudno zyc bo czesto jej obiawy sa zauwazalne przez inne osoby,osoby ktore nie sa w stanie zrozumiec ani pojac obiawow tej choroby wiec jest nam ciezko.ale sa leki ktore czasami pomagaja ale trzeba brac je bardzo dlugo i systematycznie.wiec pora i czas wziasc sie za leczenie bo naprawde duzo osob choruje na te tiki powodzenia
gość
10-09-2007, 19:12:00

najgorsze jest to ze lapia nawet w kosciele i nie mozesz sie skupic na modlitwie a zebyscie wiedzieli co to za meka siedziecw lawce i sluchac wykladowcy z niemożnoscia zebrania mysli i emocji,gdy nei panuje suie nad swoimi ruchami,mój brat to zawsze ze ja wymyslam,wiadomo ze jak sie przbywa w domu z rodzina to moze i tiki sa mniejsze ale jakos ostatnio mi sie nasilily przebywajac nawetw towarzystwie mamy,babci badz brata,ten tylko zrozumie co wrzyciu cierpial z jakiegos powodu,bo nie wszyscy ludzie sa wyrozumiali a ostatnimi czasy choruja ludzie bardzo mlodzi
gość
11-09-2007, 06:07:00

idz do lekarza koniecznie zacznij brac leki moze tobie pomoga i wszystko minie.na niektorych leki dzialaj i pomagaja.sama sobie wprowadz witaminy z grupy b i magnez i pij melise.
gość
12-09-2007, 13:57:00

Zdrowi, czyli Ci którzy nie mają tików( bo uważam że tiki to groźna choroba)śmieją się z nas, tzw. tikowiczów. Nie wiedzą, jak trudno jest z nimi żyć, a zwłaszcza wśród wrednej młodzieży, jak ja... Śmieja się z wszystkiego, zaczynając od tików, a kończąc na fryzurze...Mówią, ze zachowuje się jak psychol, bo tak dziwnie ruszam twarzą...
Na szczęście wiem jak sobie z tym radzić. Nie przejmować się! To najlepsze lekarstwo na tych idiotów

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: