Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
03-01-2007, 20:05:00

Co oznacza stan gdy występują tiki nerwowe w postaci krótko trwałych lecz bardzo częstych napięć mięśni kończyn oraz głowy ??
Proszę o szybką odpowiedź !!
[addsig]
Malwa
Początkująca
02-03-2007, 21:58:00

Też mam ten problem;/
I szukam odpowiedzi.
gość
28-03-2007, 08:13:00

Witam..nie wiem czy ktoś tu odpowiada na pytania wogole ale jesli tak to prosze o bardzo szybka odpowiedz poniewaz nie wiem co robić. Mam 20 lat i od prau lat od czasu do czasu miewałam takie tiki-niekontrolowane ruszanie glowa w bok ktore szaybko mijało od niedawna jednak te objawy pojawiaja sie coraz czasciej wrecz kilkanascie razy dziennie...boje sie jest mi wstyd przed ludzmi i gdy mam te tiki nie wiem co mam robic i strasznie sie denerwuje..boje sie ze zwariuje wkoncu blagam o pomoc
gość
28-03-2007, 12:25:00

czesc,ja mam to samo, tez szukam odpowiedzi, ale nikt nie wie... u mnie chodzi o glowe, szczegolnie jak ktos na mnie spojrzy, zaczyna mi sie trzas, juz mam tego dosyc, nawet myslalam, ze to moze fobia spoleczna, ale ja sie nie boje kontaktow z ludzmi, tylko tego, ze ktos zauwazy... chcialabym wiedziec co to jest, bo to strasznie komplikuje zycie
pozdrawiam i zycze powodzenia
gość
28-03-2007, 14:11:00

Czesc ! Ja znalazłam odpowiedz! chodzilo caly czas o mojego chlopaka mial takie same objawy. Wiec postanowilam sama zaprowadzic go do neurologa (prywanie) zeby bylo jak najszybciej!!!! okazało sie ze to jest genetycznie i ze trzeba leczyc tabletkami !!! udalo sie moj chlopak je codziennie tabletki i takich tikow ma juz coraz mniej jak cos to piszcie postaram sie odpisac ! Malwa
gość
28-03-2007, 16:18:00

hej, a jak sie nazywaja te tabletki? moglabys tez opisac jak dokladnie wygladalo to u Twojego chlopaka, a takze jakie ma rozpoznanie, z gory dziekuje dajesz nam nadzieje
gość
29-03-2007, 08:07:00

wszystko napisze w poniedziaek tabletki wiem ze kosztuja na recepte niecale 3 zł smieszny koszt ale skuteczny nie pamietam jak sie nazywaja dlatego napisze w poniedzialek. Moj chlopak mial skorcze miesni oraz napiec głowy(karku) a takze calego ciala ciezko opisac jak to wyglada . sa to niekontrolowane ruch(skórcze) głowy jak i reszty. Pozdrawiam Malwa Ps: Będzie dobrze !!! To da się wyleczyć !!! )
gość
29-03-2007, 08:37:00

hej,Malwa czy Twoj chlopak mial te tiki w sytuacjach nerwowych? ja mam tak, ze jak ktos na mnie patrzy, to wtedy czuje sie nieswojo i trzesie mi sie glowa. Najgorzej jest jak siedze z kims twarza w twarz.
pozdawiam Cie serdecznie i jeszcze raz dziekuje
gość
29-03-2007, 08:44:00

czes mam to samo z gBowa trzesie mi sie w sytuacjach nerwowych jest to straszne nie raz spotkalam sie z przykrymi zachowaniami ludzi do mojej osoby.niestety nie moge brac tabletek poniewaz karmie piersia jak sobie z tym radzisz
gość
29-03-2007, 11:35:00

tak moj chlopak mial takie tiki takze w sytuacjach nerwowych. Wtedy one mu sie bardziej uwidacznialy. ale nie martwcie sie z tego da sie wyjsc. a co do karmienia piersia poczytam ulotke co i jak i dam znac MALWA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
Reklama: