Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-11-2007, 10:25:00

01-11-2007 o 10:43, gość :
DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ.
JA MIESZKAM W WARSZAWIE.MOJ SYN MA TROCHE NADWAGI I KOCHA COLE.LUBI JESC BATONIKI.TIKI MA OD 5 ROKU ZYCIA.BYLY CHWILE ZE BYLO OK,ALE TERAZ JEST FATALNIE.KILKA TIKOW JEDNOCZESNIE.NAJGORSZE ,TO ZE MA TAKI TIK ,W KTORYM CHWILOWO KRZYCZY.MYSLE ,ZE TIKI GLOWA TO NIE DUZY PROBLEM.KRZYKI SA GORSZE.
POZDRAWIAM WARSZAWIANKA

Udało mi się zdobyć tę dietę więc jeśli zechcesz to prześlę Ci na meila. Ja będę próbową-co mi szkodzi
Pozdrawiam Aga
gość
02-11-2007, 15:57:00

możesz podać jak można się skontaktować z pani doktor Rudzińską
gość
02-11-2007, 16:48:00

02-11-2007 o 16:57, gość :
możesz podać jak można się skontaktować z pani doktor Rudzińską

No jasne ,że mogę
Centrum Neurologii Klinicznej. Rejestracja tel. (012)426 92 80. Znajduje się to na ulicy Dwernickiego 8 w Krakowie. Mają także adres meilowy : centrum@neurologia.org.pl

Przyjmuje jeszcze w szpitalu neurologicznym UJ na ulicy Botanicznej w Krakowie i tam można spokojnie iśc ale ze skierowaniem. Musisz miec skierowanie, zadzwonic pod nr (012) 424 86 18 (to jest rejestracja) i umówic się na termin wizyty.

Gdyby coś to pytaj a ja w miarę możliwości odpowiem
gość
02-11-2007, 16:54:00

dziękuje jeszcze chciałbym spytać ile kosztuje taka wizyta prywatnie
muszę w końcu iść gdzieś do lekarza bo dalej tak nie mogę
gość
02-11-2007, 17:51:00

02-11-2007 o 17:54, gość :
dziękuje jeszcze chciałbym spytać ile kosztuje taka wizyta prywatnie
muszę w końcu iść gdzieś do lekarza bo dalej tak nie mogę

No wizyta nie jest tania. Kosztuje 100zł. Ale jeśli masz mozliwość dostać skierowanie to naprawdę nie widzę potrzeby aby iść prywatnie. Ja tylko raz byłam prywatnie ponieważ miałam fatalny okres nasilenia-było strasznie. Tak to chodzę do szpitala. Pani doktor jest bardzo miła i nie widziałam różnicy w podejściu czy przyjmowała w gabinecie czy w szpitalu.
Od dawna masz ten problem? napisz więcej jesli zechcesz i możesz
Przede wszystkim to główka do góry . Wiem ,że cięzko
pozdrawiam aga
gość
04-11-2007, 18:48:00

witam mam te samą chorobę czasami nawet dziwnie podskakuje,krząkam rzucam głową w tył często na ulicy słysze jak na mnie mówią "trzepaczka" trzaskam rekoma trzę palcami u nóg wykrzywiam twarzą buzią wyciagam jezyk szczykam zebami prosze o pomoc mam juz 14 lat a o chorobie dowiedziałem sie gdy miałem 5 lat wiec choruje juz 9 lat oczywiście lecze sie byłem juz chyba u 6 lekarzy nielicząc przerużnych uzdrowidzieli każdy lekarz mówi ze dostałem juz wszystkie leki jakie moga być na te chorobe. Mam 14 lat niewiem co to znaczy mić dziewczyne kolegów chodzić na dyskoteke musze przyznać ze mam wspaniałych rodziców staraja sie jak moga mi pomóc szukaliśmy juz wszedzie teraz ja prosze o pomoc winternecie. Prosze pilnie o kontakt w tej sprawie!!! Jeżeli znajdzie sie ktoś z dotyczaca go ta chorobą prosze o kontakt pod e-mailem mojej siostry www.tulipanek781@wp.pl Z góry dziekuje i pozdrawiam
Początkująca
06-11-2007, 14:54:00

ja tez miewam trzepanie głową.. tyle że cały czas bez przerwy. mam spokój tylko w nocy. miewam te tiki od maja z przerwami. od tego trzepania boli mnie już głowa.. zapisałam nazwy tabletek polecanych. Mam zamiar zaraz się wybrać do apteki.dzieki za wszystko pozdrawiam:***
Problemy...
gość
07-11-2007, 21:27:00

Widze że macie tutaj problemy z tikami... otóż chce was pocieszyć Poniewaz to sa małe objawy tików. Otóż ja choruje na nie od 4 lat, a mam na karku 15-stke. Objawiaja się one ( u mnie) m.in. Nagłym spięciem kończyń, głowy, mimiką twarzy, wypowiadaniem niekontrolowanych dźwięków, mruganie oczyma. No to mniej więcej tyle... Moge powiedzeć jedynie to że byłam u wielu neurologów i wielu mi powiedzialo ze to albo nie przejdize w ogóle, albo w wieku 20-25 lat =/ Jedynym lekiem, którego sie używa w tych sprawach jest haloperidol, oświadczam iż jest to straszny lek...najgorszy...Ale jedyny. Efekty uboczne tego leku to m.in. złe samopoczucie,obniżenie cisnienia, depresje... Nie pytajcie skąd wiem... Po prostu doświadczyłam tego na własnej skórze... I Nikomu nie życze posiadania tej choroby...=/ Pozdrawiam wszystkich =)
Początkująca
07-11-2007, 21:30:00

Witajcie,
właściwie to mam podobny problem do wielu z Was,tyle,że z moim 5cio letnim synkiem. Po wakacjach zaczęły mu się jakieś tiki nerwowe:odrzuca mu głowę w bok,raz w jedną,raz w drugą stronę. Potem to mu minęło,ale znów wróciło od jakichś 2 tygodni znów to ma. Byłam z nim już u neurologa dziecięcego,mówi,że to tiki,żeby dawać Melisal. Mały dostaje też inny syrop ziołowy dla dzieci nadpobudliwych,bo jest lekko nadpobudliwym dzieckiem. Lekarka nie dała mi skierowania na żadne badania żeby poznać przyczynę tych tików.Mały wydaje też przy tym ruszaniu głową jakiś dzwięk. Widzę,że macie tu doświadczenie w tych sprawach,proszę,poradzcie mi,co robić. Czy to na pewno są tylko tiki...?
Idalia
gość
08-11-2007, 08:14:00

07-11-2007 o 22:30, Irsa :
Witajcie,
właściwie to mam podobny problem do wielu z Was,tyle,że z moim 5cio letnim synkiem. Po wakacjach zaczęły mu się jakieś tiki nerwowe:odrzuca mu głowę w bok,raz w jedną,raz w drugą stronę. Potem to mu minęło,ale znów wróciło od jakichś 2 tygodni znów to ma. Byłam z nim już u neurologa dziecięcego,mówi,że to tiki,żeby dawać Melisal. Mały dostaje też inny syrop ziołowy dla dzieci nadpobudliwych,bo jest lekko nadpobudliwym dzieckiem. Lekarka nie dała mi skierowania na żadne badania żeby poznać przyczynę tych tików.Mały wydaje też przy tym ruszaniu głową jakiś dzwięk. Widzę,że macie tu doświadczenie w tych sprawach,proszę,poradzcie mi,co robić. Czy to na pewno są tylko tiki...?

Irsa i inni forumowicze podaję Wam stronę na którą warto wejść i poczytać. Tam znajdziecie także dużo porad jak sobie z tym problemem radzic a są to porady osób , które przez to wszystko przechodzą. Bardzo cenne i mądre spostrzeżenia. Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: