Reklama:

Tętniak tętnicy szyjnej. (48)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-08-2012, 15:44:02

Kto nie ma tetniaka , niech nie pisze , bo takie wpisy , bzdurne , irytuja .
gość
07-08-2012, 20:22:56

Witam, mam wykrytego tętniaka tętnicy szyjnej nieoperacyjnego 23 mm, jedyn alternatywa, to leczenie wewnątrznaczyniowe włożenie stendu. może ktoś może coś na ten temat napisać. Bardzo prosze może ktoś ze znajomych lub w rodzinie, jestem załamana tą diagnozą chciałabym jeszcze trochę pożyć. Ewa
Początkująca
08-08-2012, 12:56:14

No i jestem po wizycie u neurologa, dostałam skierowanie do szpitala (swoją drogą wie ktoś ile się czeka na embolizacje?), przepisał mi też betaserc na szumy w uszach i zawroty głowy :)
Aha i jeszcze jedno, kompletnie nie zwróciłam na to uwagi kiedy odebrałam wyniki KT. Jest tam jeszcze napisane 'zatoka szczękowa całkowicie bezpowietrzna' co to oznacza? Najdziwniejsze, że neurolog nic dzisiaj nie wspomniał na ten temat
gość
13-08-2012, 16:44:00

Witam jestem po pękniętym tętniaku już 6 lat.
Mam już drugi stent założony w czerwcu tego roku.
Dziewczyny nic się nie martwcie będzie dobrze bo musi być.Ja jeżdżę do Poznania na Przybyszewskiego.Na embolizację czeka się jeden dzień w szpitalu tak samo na stent góra dwa .Pozdrawiam życzę zdrowia
Początkująca
15-08-2012, 10:29:59

Ja niczego sie nie dowiedzialam nowego, w szpitalu musialam isc jeszcze do poradni i okazalo sie ze neurolog mi zle skoerowanie wypisal;/ zamiast do neurochirurga wypisal mi do chirurga naczyn. I kolejny tydzien czekania, w poniedzialek jade wlasnie na Przybyszewskiego. Skoro mowisz ze tak krotko sie czeka moze lepiej wezme ze soba rzeczy bo jeszcze sie okaze ze mnie zostawiaja,
gość
15-08-2012, 13:56:00

Adelko, nie bierz zadnych betow , nagle w szpitalu zostawiaja po peknieciu tetniaka , jesli kogos przywioza z objawami, Ty musisz zapisac sie , bedziesz powiadomiona telefonicznie kiedy masz przyjechac , a to ze osoba pisze , ze czeka sie jeden dzien czy dwa to prawda ale jak juz bedziesz przyjeta i przespisz nocke w szpitalu. Nie rozumiem jaka dla nich roznica , zarowno neurochirurg jak chirurg naczyniowy zajmuje sie embilizacja tetniakow.Napiszesz jak dostaniesz to drugie skierowanie ?
Początkująca
15-08-2012, 14:26:18

Cholera szkoda, bardzo chce mieć to już za sobą. Chirurg powiedział, że 'to jest wewnątrzczaszkowe i on się tym nie zajmuje'. Na szczęście mam już skierowanie do neurochirurga, ale czasu brak dopiero w poniedziałek moge jechać. Orientuje sie ktoś może czy na Przybyszewskiego umawia się telefonicznie czy trzeba tam siedzieć od 5 rano i liczyć na pierwszy numerek?
gość
15-08-2012, 23:56:34

Adelko musisz zapisac sie osobiscie na izbie przyjec a nie stac w kolejce po numerek do przychodni, dlatego osobiscie poniewaz musisz przedstawic skierowanie , nie idz o zadnej 5 ani innej godz. tylko jak Tobie pasuje.
Początkująca
18-10-2012, 12:58:16

Wróciłam z Portugalii cała i zdrowa. Jutro idę do szpitala na operacje, będzie mnie operował doktor Juszkat. Troche się tym denerwuje, ale mam nadzieje, że wszystko dobrze się skończy.
gość
18-10-2012, 14:50:15

A ja nie moglam doczekac sie , jak tylko mecz byl z Portugalia to myslalam o Tobie . Bede trzymac kciuki i modlic sie o powodzenie , bedzie bardzo dobrze .
Ja tez chcialam zeby prof . Juszkat embolizowal mnie , lecz nie moge wybrac sie do kraju , ze wzgledu na prace , poki co , tetniak zachowuje sie przyzwoicie " nie peka". Pozdrawiam i ciesze sie , ze dalas znac, jestem z Toba kochana Adelko, do uslyszenia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: