Reklama:

Tętniak mózgu u 11 letniego chłopca (15)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-10-2011, 16:37:12

Niestety tętniak u mojego syna się potwierdził. Jest za mały, żeby go ruszać ale pęknąć zawsze może. Pozostaje nam życie w strachu i ciągła kontrola. Jestem tym faktem okropnie przybita. Najgorsze jest to, że nic nie mogę zrobić , tylko czekać. Żyję w ciagłym napięciu od 3 tygodni, jak jeszcze trochę tak pożyję to chyba zwariuję. Najgorsze jest również to, że nie mam pojęcia jak to przebiega u dzieci. Ile jest osób, które żyją z tętniakami wiedząc o nich. Czy faktycznie one mogę nigdy nie pęknąć? Zazwyczaj jak komuś uda się go znależć to działa szybko, embolizuje. A ja muszę czekać :( I jak to dziecku wytłumaczyć, on czasami zadaje takie pytania, że brakuje mi słów by na nie odpowiedzieć.
Pzdr. M
gość
09-10-2011, 18:25:19

Witam

No to rzeczywiscie masz powody do zmartwien.Miejmy nadzieje ze bedzie wszystko wporzadku,moze nie zacznie rosnac i jak bedzie mały to nic sie z nim nie stanie.Sama nie wiem co mam ci poradzic,chciała bym ci powiedziec ze bedzie wporzadku na 100 % ale nie moge bo bym sklamała a nie jestem lekarzem.Moze cos poradza na tego tetniaczka.A dziecku w jak najdelikatniejszy sposob musisz tłumaczyc ze narazie nie da sie nic zrobic,zeby uwazał na głowke.Wiem przeciez nie da sie załozyc dziecku kasku ale musi biedactwo uwazac.Zycze wam powodzenia i pisz jak bedzie cos wiadomo.:)

Pozdrawiam Karolina
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/ywny14dp4yxug7g1.png[/img][/url]
gość
09-10-2011, 22:27:57

Mysle , ze moglabym Tobie podac mojego e-maila lub Ty podaj mi swojego , nikt nie wie jak ja zyje w strachu , bo nikogo to nie interesuje. Co dzien i noc zyje w letargu, 5 razy w tygodniu z podejrzeniem udaru jezdze do pogotowia, jestem wykonczona ,niekonczacy sie stres. Moj tetniak jest maly, 6 mm ale sprawia mi tyle strachu i bolu , ze moglabym obdzielic sporo osob.Najgrozniejsze jest u mnie skaczace nadcisnienie 140/80, 160/90, i jeszcze wyzsze. podaj mi prosze maila to napiszesz mi co mowil prof Juszkat, ja juz jestem wykonczona, chyba pojade do niego na konsultacje albo do prof Harata.
Musze wziac lek na uspokojenie, wszystko wewnatrz mi skacze. Pozdrawiam Jagoda
gość
10-10-2011, 13:31:26

Mój mail to mrs4@op.pl
Jedź do profesora Juszkata i embolizuj tego tętniaka. Powiedział mi, że embolizować można prawie wszystkie tętniaki. Najlepiej jednak żeby miały powyżej 5 mm. Więc Twój powinien się nadać.
Pzdr. M
gość
17-11-2014, 16:11:11

Majac 50 lat dostalam paraliż twarzy po wirusowym zapaleniu oskrzeli, paraliz cofal sie pomalu wiec zrobilam rezonans glowy i wykaxalo tetniak mózgu prxedniej laczacej, , szok, dostalam namiary na szpital w Poznaniu na Przybyszewskiego 49 gdzie zajmuja sie embolizacja tetniakow i rowniez usuwają guzy w glowie, Profesor Rober Juszkat operowal mnie, jest wspanialym specjalistą, brak słów co moga dokonac on i jego zespół, trzy razy bylam operowana i jestem bardzo zadowolona, zapomnialam fodac ze przef pierwsza emnolizacja wykryto jeszcze jeden tetniak i zalozono stent, perfekcyjne wykonanie, polecam ten szpital tym ktorzy tego potrzebuja :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: