Reklama:

Tegretol i skutki uboczne (39)

Forum: Padaczka

gość
13-07-2015, 14:35:10

Córeczka cierpi na padaczkę. Pourazowa
gość
15-07-2015, 07:42:26

Gość 2015-05-20 11:04:05
zapomniałam jeszcze dodac ze potym *** leku nie nadawałam sie nawet do współżycia z moim mężem !!! nie miałam najmniejszej ochoty nawet na pieszczoty bo byłam rozdrażniona ! i co najfajniejsze w tym wszystkim ,że oszukuja bo w ulotce pisze ze od tego leku sie nie tyje , a nawet niektórzy maja zmiejszenie wagi i brak apetytu pfff to jest dla mnie smieszne !!!!!! upasłam sie wtedy na wieprzka i miałam brak apetytu hehheheh .Ludzie dobrze wam radze nie bierzcie tego gówna a jesli jest juz taka potrzeba to tylko nie dłuzej niz rok bo z takim wygladem to mozna sie w depresje wpędzic :(:(::((:(
Głupota, gdyby miała skrzydła, to by pofrunęła.
Na Tegretolu jestem od 15 lat, to ten lek mi pomógł, przestałam tracić przytomność, zaczęłam żyć.
Leków przeciwpadaczkowych nie można sobie ot tak zmieniać, jeżeli się zaczyna brać dany lek i jest skuteczny bierze się dotąd, dopóki lekarz nie zmieni decyzji. Padaczka to nie grypa, że zaczyna się i kończy po niedługim czasie brać dany lek.
A tyje się od jedzenie, mogą leki zwiększać apetyt, ale to my mamy panować nad żołądkiem.
gość
14-05-2017, 16:00:21

Mam 39 lat.Jestem niepełnosprawny, mam krótszą prawą nogę i mam protezę .W wieku 2 lat usunięto mi lewą gałkę oczną..Lekarze neurologi stwierdzili u mnie padaczkę ale wcale na nie mam.Zalecali leki które nie powinienem wcale brać bo pogarszały samopoczucie.Były robione badania EEG,TK i RK co nic na nich nie wyszło.Ostatni lek jaki teraz biorę to Tegretol 400 2 razy dziennie chociaż lekarz chciał mi zwiększyć dawkę o 100procent.Ostatnie pół roku nie załatwiam się dobrze,dopiero po masowaniu w kroczu mogę dobrze oddać mocz mam mocne bóle głowy i gałki ocznej,czuję też uciski na skroniach.Czy dawka leku jest prawidłowa.
gość
03-06-2017, 22:32:30

Mój syn ma 16 lat. Siedem lat bierze TEGRETOL CR 400. NA AUTYZM
Gość 2011-12-17 13:15:06
Jestem pierwszy raz na tym forum.Chciałbym aby ktoś podzielił się ze mną doświadczeniami o leku Tegretol który właśnie zacząłem brać.Czy ktoś zauważył jakieś skutki uboczne i czy może w związku z tym napady nasiliły się
gość
26-07-2017, 19:36:49

Czy ktoś chorował lub choruje na polineuropatię niezależną od cukrzycy, alkoholu, tarczycy, chorób serca, nowotworów. . - pieczenie i mrowienie stóp a czasem też rąk. Bardzo jestem ciekawa ew. przyczyny. Mam podejrzenia u siebie, ale część lekarzy wybija mi to z głowy. Chodzi o pewne leki. Bardzo proszę się wypowiedieć, przyjmę to z wdzięcznością.Marta
gość
30-06-2019, 21:03:19

Witam Wszystkich
chociaż nikt tu nie pisze już od jakiegoś czasu ja może zadam pytanie biore tegretol cr od 6 miesiecy
miałem 2 razy atak nad ranem gdy straciłem przytomnośc oddałem mocz i bardzo się trząsłem. po wzięciu 1 x 200 i 1 x 400 dziennie leku objawy ustąpiły przez miesiac były jeszcze drobne czyli drżenie dłoni senność i otępienie one ustapiły ale teraz mam problem z odbytem od 2 tygodni pęka mi w roznych miejscach przy ujściu lekarz twierdzi ze to szczelina odbytu ale ona pojawia się w róznych miejscach. I tu pytanie czy ktoś miał podobny przypadek jezeli tak to co zrobił żeby objaw ustąpił. 2 pytanie czy jest lek który jest bezpieczniejszy i można by nim spróbować zastapic w moim przypadku teretol.
gość
06-03-2020, 09:32:05

Od przedwczoraj biorę tegretol 2x200mg i zoloft 50 mg rano 1x dziennie, wcześniej przez 3 tygodnie bralalam lamilept 2x25g i escipram 10mg niestety lamilept wywołał u mnie wysypkę na całym ciele i zostały leki zmienione... Dziś odczuwam trochę senność głowę ciężka mam pytanie czy długo będzie się to utrzymywać? Proszę o odpowiedź
gość
02-07-2020, 19:41:24

Hej. Od 2 dni biore tegretol rano 200mg i wieczorem 200mg. Jestem tak otępiała i ospała ze nie idzie funkcjonować. Kiedy to minie? Ogolnie czuje sie uspokojona bardzo po tym leku i czuje ze dobrze działa na mnie nie tylko ta senność jest najgorsza bo usypiam na siedząco i kręci sie w glowie.
gość
22-07-2020, 14:10:58

biorę ten lek już około 9 lat i niestety cały czas jestem ospała.. Po nim mam też depresję, jednak lekarze nie chcą mi go wycofać mówiąc, że może być jeszcze gorzej po innych..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: