Reklama:

Szukam lekarza specjalizującego się w leczeniu choroby CHARCOT-MARIE-TOOTH. (25)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-08-2020, 05:21:21

Gość 2017-06-11 11:23:07
Cześć!
Czy udało się komuś dowiedzieć coś bardziej o tej chorobie ? Da się ją jakoś powstrzymać ? macie może namiary na dobrych ortopedów / neurologów którzy mogą w większym stopniu powstrzymać tą chorobę ? (tak jak wyżej to Jadwiga opisywała ?) Co sądzicie na leczenie komórkami macierzystymi ? bądź kortykosteroidami ?
Dzięki wielkie za każdą odpowiedź!
gość
16-08-2020, 05:29:08

Witam mam podobne objawy jestem po operacji prawej nogi i mogę już chodzić bez ortezy natomiast druga czeka do operacji chodzę w ortezie i prawdopodobnie kolejny etap to prawa reka ale czekam na potwierdzenie wyniku emg mam swojego neurologa który wdrożył leczenie lekiem ale to tylko spowalnia chorobę wszystko wydarzyło się w przeciągu 4lat nie wiem natomiast nic na temat leczenia komórkami macierzystymi ponieważ bardzo ciężko o lekarza który tak naprawdę zna ta chorobę wiec prosze o infrmacjie gdyby coś Pani wiedziała Pozdrawiam i dużo zdrówka
gość
29-07-2021, 21:04:57

Obecnie niestety nie ma programu w Europie o USA który by testował komórki macierzyste, to znaczy Crysper nie daje nadzieji. Ze względu ze Cmt 1a jest duplikacja jednego białka na PMP22 chromosom 17,
Cmt jest postępująca chorobą, z wiekiem wszystko się pogarsza,
gość
15-08-2022, 07:24:49

Gość 2020-08-16 07:29:08
Witam mam podobne objawy jestem po operacji prawej nogi i mogę już chodzić bez ortezy natomiast druga czeka do operacji chodzę w ortezie i prawdopodobnie kolejny etap to prawa reka ale czekam na potwierdzenie wyniku emg mam swojego neurologa który wdrożył leczenie lekiem ale to tylko spowalnia chorobę wszystko wydarzyło się w przeciągu 4lat nie wiem natomiast nic na temat leczenia komórkami macierzystymi ponieważ bardzo ciężko o lekarza który tak naprawdę zna ta chorobę wiec prosze o infrmacjie gdyby coś Pani wiedziała Pozdrawiam i dużo zdrówka
gość
26-07-2023, 06:16:34

Witam. Szukam kontaktu z chorymi na cmt. Jestem mamą 2 chlopcow, jeden odziedziczył chorobę
Prosze o kontakt na WhatsApp
00447783728321 numer zagraniczny
Mozemy wymienić sie doswiadczeniami
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: