Radzę omijać szerokim łukiem klinikę Chorób mięśni. Co tam się dzieje to dramat, chyba że chcecie jeździć na wózku lub być warzywem zanim was tam zdiagnozują lub co gorsze zrobią z was hipochondrykow. Prawie cztery lata czekałem u na ch na biopsję i badania genetyczne gdzie skierowala mnie lakarzbod nich. Po przyjęciu na oddział oznajmiono że nie wykonają biopsji ani genetyki bo nie widzą takiej potrzeby. Lekarze bagatelizują bardzo poważne objawy jak niedowłady i zaniki miesniowe i zaburzenia chodu nawet nie ma o tym wzmianki w wypusie. Wpisano mi że mam urojenia hipochondryczne a ja oficjalnie jestem inwa*** od kilkunastu lat jestem po 8 zabiegach i choruje na sarkoidozę, CFS,
fibromialgia, depresję, wielopoziomowa
przepuklina kręgosłupa. Jestem od ponad roku przykuty do łóżka, no mam tak strasznie słabe i obolałe mięśnie i tak potworne osłabienie i skrajne wycieńczenie że nie mam sił się umyć i wegetuje. Sugerowałem że mam boreliozę lekarzom i nalegałem na badania w tym kierunku, ale wyśmiali mnie zrobili ze mnie hipochondryka mimo że mam ewidentne objawy boreliozy i
neuroboreliozy i jest ich kilkadziesiąt i strasznie cierpię od wielu lat. Po wyjściu ze szpitala sam zrobiłem test na przewlekła boreliozę i okazało się że wyszedł pozytywny. Mam już cały zdewastowany organizm przez boreliozę stawy, zaniki mięśni i straciłem siły i sprawność i każdy dzień to udręka i cierpienie. Trzy pobyty w UCK na neurologii w ciągu 8 lat i nadal brak diagnozy i wyśmiewanie mnie gdy sugerowałem boreliozę i gdy nalegałem na pobranie płynu mózgowo rdzeniowego w kierunku neuroboreliozy to odmawiali. Ludzie bez empatii i chęci pomocy, traktują człowieka przedmiotowo. Prowadzący lekarz przez cztery dni nie pofatygował się ani razu do mnie podejść, brak normalnych obchodów i informowania pacjenta o czymkolwiek. Trzy razy musiałem interweniować żeby ktoś raczył obejrzeć płytę z mojego rezonansu i łaskawie "prowadzący"zrobił to w dniu wypisu po interwencji u ordynator. Mam zmiany w mózgu i powinien to być priorytet i pierwszego dnia obejrzane i na podstawie tego zlecone kolejne badanie i ustalony plan diagnostyki. Ręce opadają co tam za nieudacznicy i ignoranci pracują. Życie i zdrowie ludzkie jest on obojętne, jeden wielki burdel na kółkach i amatorka