Reklama:

Studia (16)

Forum: Padaczka

gość
21-07-2011, 06:39:39

Witam
W tym roku wybieram się na PK kierunek informatyka,
od paru lat mam padaczkę. Czy będę miał duże problemy z nauką? Maturę zdałem przeciętnie, tyle, że uratowała mnie dobrze zdana informatyka...
gość
21-07-2011, 13:35:03

Dobrze trafiles, Beata odpowie ,ona jeszcze studiuje i ma napewno duze doswiadczenie i podzieli sie z Toba wskazowkami. Ja pochwalam Twoje stanowisko i gratuluje postanowienia. Bedzie spoko, tylko nie zarywaj nocy, moga wzmoc sie ataki.Trzymam kciuki za powodzenie.Vega
gość
21-07-2011, 16:00:12

Co do ataków to w sumie nie jest tak źle, ostatnio raz miałem pół roku temu, zazwyczaj jak już mam to nie z niewyspania itp. tylko jakoś tak po prostu.
Początkująca
21-07-2011, 19:22:17

hej

Prawie ukończyłam studia, jeszcze sie nie obroniłam myśle, że z padaczką można spokojnie studiowac. dbaj o siebie i tyle. Pewnie Twoja padaczka nie ma nic wspólnego z fotogenną, wiec nie powinnienes sie martwic. Ja juz biore troche leki i u mnie najgorzej to wpływało na pamiec, bywało ciężko..no ale i to jest do pokonania. Zawsze możesz poprosic lekarza o napisanie jakiegos ogólnego zwolnienia, dotyczącego epilepsji,nawet jeśli masz rzadko ataki takowe moze sie przydac. Bo już na studiach pojawia sie mnóstwo stresu, może to własnie wpłynac na Twój organizm. Ja miałam takie wypisane na wszystkie lata studiów. Gdy np. nie poszłam na egzamin z powodu ataku, pokazywalam zwolnienie i wszystko było wporządku. Jesli masz grupe czy stopien niepełnosprawnosci to wtedy walcz o jakies stypendium.

Pozdrawiam i powodzenia
jula
gość
21-07-2011, 20:34:37

Nie nie mam żadnej grupy a szkoda bo czytałem właśnie, że można się starać wtedy o jakieś środki:) Będę się starał być niezależnym od rodziców, więc stypendium by się przydało. Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy studiowałaś jaki kierunek ścisły gdzie jest dużo matmy itp.
gość
21-07-2011, 20:36:06

Jakiś***
Początkująca
21-07-2011, 22:04:16

hej

Jesli masz możliwosc załatw to sobie, bo wiem, że uczelnie maja mnóstwo pieniędzy na takie stypendia..i to nie jest mała kasa, a wypłacana jest co miesiąc. Ja nigdy takiego nie miałam, ale moja koleżanka tak. Mozna nawet rzec że uczelnie te pieniądze chcą dawac.

Ja studiowałam : Pedagogike specjalną - na Uniwesytecie Pedagogiczny w Krakowie, a magisterke robiłam na Uniwersytecie Jagiellońskim. Szczerze nigdy do orłów nie należałam, taki średniaczek byłam w LO, ale studia myśle że lajtowo przeszłam, bo mnie ciekawiło to czego sie uczyłam. Myśle że jeśli informatyka Cie kreci to spokojnie sobie poradzisz! :)
jula
gość
22-07-2011, 05:38:07

Walczyłem o UJ, ale mi troche zabrakło, i została polibuda;] w każdym razie dzięki za odpowiedź i powodzenia w obronie.
Pozdrawiam
Początkująca
22-07-2011, 09:25:51

Dzieki i to ja życzę powodzenia!
jula
Początkujący
29-07-2011, 07:25:36

Witam to znowu ja;]
Pytanie do wszystkich:
Czy jest tutaj ktoś kto studiował jakiś kierunek ścisły?
Zawsze ciesz się życiem...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: