Reklama:

stracenie czucia w nodze po operacji kręgosłupa szyjnego (15)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
22-08-2009, 07:14:00

Witam,
jestem w 10 dobie po operacji dwupoziomowej dyskopatii szyjnego, ze stabilizacją i niestety po operacji obudziłam się z ogromnym bólem i drętwieniem lewej ręki - neuropatia. Od początku biorę leki przepisane przez neurochirurga, właśnie te, które podaje się w leczeniu padaczki - Depakine chrono, mam nadzieję, że pomoże, bo ból stwarza mi nawet kapiąca na rękę woda
Neurochirurg stwierdził, że owa naeuropatia powinna zniknąć w procesie gojenia pooperacyjnego...zobaczymy
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Wtajemniczona
22-08-2009, 07:14:00

Witam,
jestem w 10 dobie po operacji dwupoziomowej dyskopatii szyjnego, ze stabilizacją i niestety po operacji obudziłam się z ogromnym bólem i drętwieniem lewej ręki - neuropatia. Od początku biorę leki przepisane przez neurochirurga, właśnie te, które podaje się w leczeniu padaczki - Depakine chrono, mam nadzieję, że pomoże, bo ból stwarza mi nawet kapiąca na rękę woda
Neurochirurg stwierdził, że owa naeuropatia powinna zniknąć w procesie gojenia pooperacyjnego...zobaczymy
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
22-08-2009, 18:13:00

Renbaz ja bym nie czekal tylko biegl do innego neurochirurga. Mnie tez wmawiali , że to noralne po operacji, ze tak musi byc, ze dobrze że boli itd. Prawda okazala sie niestety nieciekawa. Proszę skonsultuj to z kimś innym, bo lekarze nie chca sie przyznawac do swoich blędów i zbywają chorego informacjami ze "musi bolec". Mnie odsylali od Anasza do Kajfasza, zanim jeden chirurg odwzyl sie powiedziec ze poprzednik popelnil bląd i zrobic reoperację.
Oczywiscie nie mowie ze na pewno jest cos sp...ne, tylko skonsultuj to z innym neurochirurgiem... życze duzo zdrowka.
gość
11-02-2010, 14:02:54

WITAM SERDECZNIE od 3 lat stwierdzono u mnie dyskoptaię l5 s1 lekarz powiedział,że dysk wystaje na około 15% ,20% .trochę bolało z jakieś 3 tg. I tak ból nawracał zawsze jak przytyłam. tomografie miałam zrobioną w styczniu 2008 roku. W grudniu 2009 zaczęło bolec mnie biodro i noga poszłam do lekarza zapisał mi movalis i stwierdził że to rwa kulszowa .Te zastrzyki brałam aż do początku stycznie tego roku 8 stycznia w nocy nie mogłam stanąć na noge zaczęło mi sie kręcic w głowie wezwałam pogotowie dali mi jakis zastrzyk silniejszy od ketonalu i tego dnia wieczorem próbowałam stanąć na nogi udało mi się bólu w biodrze już nie było ale miałam noge zdretwiało częsć nogi tylna strona uda łydka i połowa stopy poszłam do neurologa zapisał mi movalis nivalin i nic tal mam już miesiąc ale noga nie boli tylko czasem zakuje mocno cięzko mi chodzić ciągle leże ciagnę ta noge i kuleje . zastrzyki nie pomogły ani blokady .Minął już miesiąc odebrałam już wynik rezonansu jest następujący L5 S1 TARCZA ZWĘZONA I ODWODNIONA .tylno- prawoboczna przepuklina krążka oceniana na około 3/5 wymiaru strzałkowego kanału kręgowego ,zredukowany prawy zachyłek boczny i duża impresja na prawy korzeń .zmiany sklerotyczne w stawach międzykręgowych.
l4- 5 tylna przepuklina krążka oceniana na około 1/4 wymiaru strzałkwego kanału kręgowego. byłam u 2 neurologów jeden powiedział że jaks rechabilitacja może cofnąć dysk ok 1mm i będzie ok drugi powiedział że musie być operacja i dał mi skierowanie do neurochirurga. Panstwowo mam termin na 15 marca i dostałam się prywatnie na 15 lutego do profesora Pawła Słoniewskiego z akademi medycznej w gdańsku Bardzo się męczę z ta noga mam pytanie czy ktoś miał taką operacje i podobny przypadek jak ja ??? czy są inne sposoby niż operacja dysk wystaje mi na 60 - 70% .i ile się czaka na operacje .czy ktoś z państwa był u tego profesora ??? pozdarwiam
gość
09-08-2010, 14:52:28

JA nie konkretnie do tego tematu. Ale chcę napisać przestrogę dla ludzi czerpiących rady z tego typu forów - od ludzi niekompetentnych. cytuję "amizepin, tegretol, tramal to leki przeciwpadaczkowe" - Człowieku jak mozesz pisac takie bzdury... amizepin - owszem stosuje sie go w leczeniu epilepsji (padaczki) , ale TRAMAL - to lek przeciwbólowy - opiatowy, jest to opioid ! Może wywołać padaczkę po przedawkowoaniu - a nie ją zwalczać !!!! Brawa dla tych , którzy radzą nie mając merytorycznej wiedzy... a przede wszystkim nawet odrobiny rozumu !!

Amator Farmacji ..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: