Reklama:

stały,męczący ból nogi po udarze (14)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-10-2012, 09:55:29

Witam
Chciałabym bardzo prosić o pomoc...Być moze ktoś cierpi na podobną dolegliwość.Otóż mój tata przeszedł udar 4 lata temu-lewostronny-ma sparalizowaną prawą część ciała.Jest b.silny,po rehabilitacji naprawdę super doszedł do siebie:chodzi może niezbyt zgrabnie,ale samodzielnie,jest w 80% sprawny fizycznie,ma świetny umysł(jakby wcale nie przeszedł udaru).Jednak pozostałością po chorobie jest ból nogi.Zwiedziliśmy kilku lekarzy ortopedów,chirurgów ,naczyniowych,neurologów(jest pod stałą opieką b.dobrego specjalisty)jednak wszyscy zmieniają tylko leki i mam wrażenie,że eksperymentują nie umiejąc pomóc.Ten ból b.utrudnia mu "normalne "życie,po tacie widać,że cierpi,chociaż nie przysznaje się do tego-ból jest raz mniejszy raz nasilający się,jak sam mówi co 3 dni jest inaczej..Ostatnio wpadł na pomysł...odcięcia nogi,wtedy zrozumieliśmy,że musi mu to okrutnie dawać w kość....Może ktoś z Państwa miał podobną przypadłość lub ma jakiś"pomysł"?Bardzo dziękuję za wszelkie informacje....
gość
02-11-2012, 20:26:50

Właśnie mój syn po udarze lewostronnym /prawa niedowład/ ma problem z prawą nogą jest to spastyczność poudarowa- wzmożone napięcie mięśniowe,jest żrudłem dotkliwego bólu,pielęgniarka powiedziała mi że to są tak bolesne skurcze które mozna porównać jak kobieta ma skurcze przed porodem, spastyczność sprzyja także powstawaniu trwałych przykurczów, deformacji stawów, zakrzepicy żylnej oraz infekcji,
Początkująca
29-03-2014, 20:20:04

Czy ktoś z Państwa zna kliniki lub lekarzy specjalizujące się w leczeniu i rehabilitacji spastyczności kończyn dolnych?
Z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi.
gość
18-05-2014, 19:51:27

Jednym ze sposobów przeciwdziałania i łagodzenia spastyczności jest hipoterapia.
gość
17-07-2017, 06:23:42

Jestem 6 miesięcy po udarze prawa paraliż, mogę chodzić biegać jeździ na rowerze ale też mam bóle jakby mięśnie, jak chodzę boli mnie stopa czuję jak się napina rozciąga i łydka i ogólnie cała noga, mam do tego zakrzepica wiecoze to powiązane
gość
17-07-2017, 06:29:10

Na ból biorę tramal, bo utrudnienia mi życie,a mam młoda rodzinę i muszę działać, marzę by ten ból minął z czasem.
gość
17-07-2017, 10:19:40

od tramalu to nie ma szans, a jak nie zaczniesz tego leczyć to może się nasilić
gość
07-10-2017, 15:14:17

Hej, jak tata? Mam ten sam problem rok po udarze krwotocznym i biorę silne leki przeciwbólowe, pozdrawiam Was serdecznie
gość
01-11-2017, 03:03:50

U jakiego lekarza leczy się te bóle? I na czym polega to leczenie?
gość
08-05-2018, 17:54:10

Po kiego to forum, jak nikt nie podaje żadnej rzeczowej odpowiedzi? 10 lat cierpię na ból stopy po wylewie i niczego nie można się dowiedzieć. Faktycznie uciąć i po sprawie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: