Reklama:

śpiączka po zawale serca (12)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-08-2016, 21:07:35

Gość 2016-08-15 23:00:46
Witam mam 22 lata jestem po zawale serca . Byłam w domu robiłam porządki nagle zemdlałam moja mam zadzwoniła po karetkę po przyjazdu karetki mama prowadziła reanimacje (około 20 minut) gdy przyjecahła karetke ratownicy prowadzili reanimacje przez godzine po przywróceniu bicia serca zabrali mnie do szpitala podczas reaanimacji strzelili mnie defibrylatorem 29 razy w czasie drogi do szpitala ponownie doszła do NZK jednak wtedy strzelili mnie dwa razy defibrylatorem zaraz po przyjeździe do szpitala przewieziono mnie na OIOM byłam pod respiratorem 72 godziny w 2 dobie śpiączki dostałam drgawek po których lekarze zaczęli reanimacje (około 25 minut) ( 10 strzałów defibrylatorem)
wszystko opowiedziała mi mama która ratowała mnie patrzyła jak prawie przeniosłąm się na drógi świat i siedziała przy moim łóżku na OIOM`ie
Iwona
gość
08-05-2017, 09:16:44

Witam,mój mąż miał poważny wypadek na skuterze,wpadł do rowu,stracił przytomność ale głowa zakleszczyla się pod pachą przez co się poddusil.doszło do zatrzymania akcji serca.po reanimacji helikopter odwiozl go do szpitala.kręgosłup cały,narządy też.głowa,wszystko wskazuje na nieodwracalne uszkodzenie mózgu.jest w śpiączce.Lekarze mówią że nie ma prawie szans na to ze się obudzi,że szansę są minimalne.mysle-ale są!teraz pytanie czy naprawdę nie da się już nic zrobić,czy to już pewne,czy wierzyć w końcu cuda się zdarzają!co mogę zrobić dla męża?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: