Reklama:

śpiaczka po trepanacji czaszki (22)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-03-2009, 14:47:00

Moj chlopak miał bardzo poważny wypadek samochodowy..Jechał z bardzo duza prędkościa i uderzył w drzewo..Nikomu się nic nie stało tylko mu..Miał krwiaka,wykonali równiież trepanację czaszki, Ma połamana miednice a także dwie ręce...Jest teraz w spiaczce famakologicznej;-( Lekarze nic mi nie chca powiedzieć bo nie jestem jego rodzina;-( Powiedziano mi tylko tyle,że "ma szanse z tego wyjść"...Wypadek wydarzył się 5 dni temu....Z tego co wiem, to jego mózg przestaje funkcjonować;-( Czy on słyszy co do niego mówię?? Ma szanse z tego wyjść?? Ma dopiero 22 lata;-(
gość
12-04-2009, 09:28:00

witaj,
Mój narzeczony w ubiegłym roku w wyniku tragicznego zdarzenia doznal poważnego urazu głowy i miał trepanację czaszki.Na szczęście lekarze wszystko mi powiedzieli, także to, że nie ma szans i że trzeba liczyć na cud, który ... oczywiście nie nadszedł. Był w śpiączce farmakologicznej i nie wiem czy mnie słyszał (pielęgniarki odrazu próbowały mi to wyrzucić z głowy) choć miałam do końca nadzieję, że może jednak wszystko słyszy..

Trzymam za was kciuki i myślę, że skoro lekarz powiedział, że nie jest najgorzej to musisz mieć nadzieję... Pozdrawiam
gość
20-04-2009, 08:46:00

Cześć, moja ciocia pare dni temu też miała trepanacje czaszki. Mieli ją wybudzić trzy dni po zabiegu. Niestety jak dotąd nie zdołali jej wybudzić. Jest w stanie śpiączki, a jej stan jest krytyczny z minimalną poprawą. Czy uda jej się z tego wyjść? Czy ktoś jest w stanie mi na to odp? Pozdr
gość
20-04-2009, 09:12:00

zapraszam na nasze forum : http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,24328,0,śpiaczka
szansa na to że ktoś wyjdzie z tego jest zawsze póki ktoś żyje, trzeba głęboko wierzyć i wziąść się do roboty, żaden szpital nie pomoże jak nie pomoże rodzina, szansa jest wtedy kiedy rodzina wierzy w to że będzie dobrze.
gość
04-05-2009, 18:06:00

Trzy tygodnie temu miałam wypadek z moim chłopakiem. Jechaliśmy z duża prędkością i uderzyliśmy w tira ja byłam tylko poobijana i mam złamany obojczyk. Moj chłopak miał trepanacje czaszki. Został wybudzony ze śpiączki kilka dni temu. Mam nadzieje że z tego wyjdzie
gość
04-06-2009, 02:01:00

12-04-2009 o 11:28, gość :
witaj,
Mój narzeczony w ubiegłym roku w wyniku tragicznego zdarzenia doznal poważnego urazu głowy i miał trepanację czaszki.Na szczęście lekarze wszystko mi powiedzieli, także to, że nie ma szans i że trzeba liczyć na cud, który ... oczywiście nie nadszedł. Był w śpiączce farmakologicznej i nie wiem czy mnie słyszał (pielęgniarki odrazu próbowały mi to wyrzucić z głowy) choć miałam do końca nadzieję, że może jednak wszystko słyszy..

Trzymam za was kciuki i myślę, że skoro lekarz powiedział, że nie jest najgorzej to musisz mieć nadzieję... Pozdrawiam
gość
04-06-2009, 02:08:00

12-04-2009 o 11:28, gość :
witaj,

gość
04-06-2009, 02:19:00

Ja w roku 1959 spadlam z 5 pietra (jechalam po poreczy )
mialam trepenacje czaszki i wylew krewi do oczow
mam (plate) po calej lewej stronie glowy ,nie mialam problemu ,wlosy mi rosna ,mam juz 58 lat nie mam problemu
ja wiem ze mnie uratowalo bo bylam dzieckiem ,nigdy nie mialam szansy podziekowac dla surgon ...........
Nie pamietam ja dlugo ale bylam w coma przez pewien czas
sorry nie umie dobrze ulozyc zdan , Hope you all ,get better ..... God be with you
Evona
gość
17-06-2009, 20:31:00

witam..ja mialam trepanacje czaszki w ubieglym roku a pozniej bylam w spiaczce farmakologicznej,moj mozg przestawal pracowac tak samo a kiedy mnie wybudzili ze spiaczki nie wiedzialam kim jestem i wszystkiego uczylam sie od nowa (czytac,pisac,chodzic,poznawac kolory) zajelo mi to mniej czasu bo resztki pamieci zostaly..teraz czuje sie dobrze choc po operacji mam zanik pamieci krotkotrwalej i tez mialam male sznse na przezycie ale wierze w to ze twoj chlopak tez wyjdzie..pozostaje Ci tylko nadzieja
Początkująca
19-02-2010, 07:49:05

Moja synowa jest po trepanacji czaszki pękł jej naczyniak w głowie a do tego jest w ciąży .Umkło jej z głowy ostatnie 2 lata Zatrzymała się na 2008 r teraz rozmawia z nami normalnie ale zapomina co było 2 godz temu co robia , jadła .Sama się tym denerwuje mówi że ma skleroze .Czy ktoś wie czy ten stan przejdzie mój syn bardzo się tym martwi zwłaszcz że jeszcze nie chodzi bo ma przykurcz lewej strony.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: