Reklama:

rozległy zawał obrzęk mózgu spiączka (20)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-03-2008, 07:53:00

mój tata miał rozległy zawał 15 03 2008 do tej pory jest w śpiączce ma obrzęk mózgu Ma 56 lat to jest człowiek do życia chce mu pomuc morze ktoś mi pomorze nie wiem czy moge coś jeszcze zrobić żeby wyzdrowiał Jest w klinice naczyniowej w Poznaniu lekarze mówią że wszystko mu podali i teraz zalerze od niego czy będzie wracal do zdrowia Czekam już tydzień te czekanie mnie wykancza pozdrawiam
gość
09-04-2008, 19:19:00

Dzień dobry, po osobistym kontakcie z osobami w spiączce moge powiedzieć, że u osób w takich staniem bardzo ważna jest intensywna rehabilitacja! W Toruniu w zakładzi opiekuńczo leczniczym przy fundacji światło prowadznona jest szeroka rehabilitacja: elementy muzykoterapii, aromoterapia, psychoterapia, terapia wielozmyslowa, dogoterapia, hipoterapia zajęcia z logopedą, psychologiem. Obserwujmy bardzo dobry wpływ rehabilitacji. Proszę nie tracić nadziei czasami proces wybudzania trwa miesiącami. Z Pacjentem należy rozmawiać, puszczać muzyką.
w toruniu ze śpiączki wybudzilo się juz 16 osób, mamy duże doświadczenie. w razie pytań prosze o kontakt na adres: fundacja@swiatlo.org
pozdrawiam
gość
21-08-2008, 17:25:00

Witam
ja mam siostrę w śpiącce już 11 dzień ma duży obrzęk mózgu jest to dla mnie wielką tragedią liczę że będzie dobrze chciałabym jej jakoś pomóc ale nie wiem już jak jest młodą osobą ma 28lat i już sama nie wiem co mogę dla niej zrobić chciałabym aby wybudziła się .....
gość
26-09-2008, 23:04:00

Hej
Jak czuje się Twoja siostra? Mój brat(39 lat) jest w podobnej sytuacji... płaczę już pół nocy.... czy ktoś Wam pomógł? Proszę o wiadomość na maila:
sabinaga@op.pl
gość
22-12-2008, 14:19:00

Moj tatus uderzył się w głowę i również ma obrzęk móżgu, do tego zachorował na zapalenie płuc. Minął juz tydzień a obrzęk nie schodzi. Brak mi sił, tatuś ma świetną opiekę, gdyż leczy się w klinice w Niemczech. Czy ktos wyszedł z tego, czy bedzie żył????? bo szanse sa małe, 50% na 50%. jest młody i dużo przed nim................. madziaw85@gmail.com
gość
28-12-2008, 09:18:00

Nasz brat kilka dni temu miał bardzo poważny wypadek samochodowy w wyniku tego trafił do szpitala i ma obrzęk mózgu, który jak na razie nie schodzi. Martwimy się wszyscy o niego gdyby ktos z was wiedział cokolwiek na ten temat bylibyśmy wdzięczni za informacje.
gość
28-12-2008, 20:38:00

Wszystkie informacje są tu:
http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,24328
zapraszamy na nasze forum
Początkująca
13-01-2009, 21:06:00

Nasz brat 4 miesiące temu miał bardzo poważny wypadek samochodowy w wyniku tego trafił do szpitala i miał obrzęk mózgu, który zszedł Martwimy się wszyscy o niego gdyby ktos z was wiedział cokolwiek na ten temat bylibyśmy wdzięczni za informacje.w tej chwili mama ma go w domu leży w spiączce!jeżeli jest ktoś w podobnej sytuacji proszę o kontakt moje gg 4018473 pozdrawiam Justyna [addsig]
Justa122
gość
14-01-2009, 07:38:00

Justa wejdź na forum śpiaczka (link w poście wyżej) tam wszyscy mają ten sam problem co Wy
gość
20-05-2009, 12:23:00

moj tato mial zawal 15.05.2009 lezy w spiaczce a do tego dzisiaj pojawil sie obrzek mozgu, lekarze mowia ze to nietypowa sytuacja poniewaz najczesciej obrzek pojawia sie w pierwszych 48 godz. nie wiemy czy z tego wyjdzie, poniewaz od poczatku mial podawane leki na obrzek, lecz lekarz mowi ze jego organizm nie chce przyjmowac lekarstw. jego serce bije samodzielnie, jest podlaczony do respiratora bo nie moze sam oddychac , probuje ale nie wystarczajaco czesto zeby go odlaczyc. skan mozgu nie pokazuje zadnycz uszkodzen tylko ten obrzek ktory sie pojawil. czy ktos jest w podobnej sytuacji dajcie znac.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: