Reklama:

Rezonans magnetyczny a ciąża (27)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
15-05-2012, 17:06:42

maja258258 2012-05-15 16:42:11 Sylwiunia ja jestem dzisiaj po rezonansie, też miałam tak jak i ty, 30 min normalnie a 10 min z kontrastem. W pewnym momencie miałam dosyć już tych hałasów ale jakoś wytrzymałam.
Tylko, że ja wyniki muszę odebrać osobiście....
Pozdrawiam
Maja z jakiego powodu miałaś robiony rezonans, a co do wyniku też mogłabym odebrać osobiście, ale ze względu na odległość od miejsca zamieszkania zapytałam czy jest możliwość wysłania.
pozdrawiam
Komentatorka
16-05-2012, 17:27:51

Sylwia Mare
Wyniki mogę odebrać po 2 tygodniach, na pewno dam znać co i jak....
Co do pytania na co i dlaczego to mam epi i to jeden z głównych powodów ale w zeszłym roku przy MR wykryto mi w głowie żylaka i teraz miałam badanie można bardziej powiedzieć kontrolne.
Pozdrawiam
VIP
16-05-2012, 18:57:44

Dziewczynki trzymam kciukasy.....aby wszystko było w porządku.....
Początkująca
17-05-2012, 13:50:48

witam dziś już otrzymałam listownie wynik rezonansu i nie ma żadnych zmian, bardzo się cieszę, chociaż jak otwierałam tą kopertę to serce mocniej zaczęło bić, pozdrawiam :)
VIP
17-05-2012, 14:25:46

Sylwuś super wiadomość........mam nadzieję że u Maji tez tak bedzie...
Pozdrawiam
Początkująca
17-05-2012, 14:41:22

mare 2012-05-17 16:25:46 Sylwuś super wiadomość........mam nadzieję że u Maji tez tak bedzie...
Pozdrawiam
Tak wielka ulga naprawdę, teraz nie mam się czego denerwować i ze spokojem czekam na pozytywny wynik testu ciążowego :)
Komentatorka
17-05-2012, 17:43:29

Sylwia widzę, że u ciebie szybciej działają z wynikami, ja muszę czekać 2 tygodnie;( ale dam rade i jak będę wiedzieć to dam znać.
Mare dzięki za wsparcie;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
gość
MR glowy bez i z kontrastem
W istocie bialej podkorowej oraz okolokomorowej obu polkol mozgu sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyzszonego sygnalu w obrazach T2/FLAIR,bez cech restrykcji dyfuzji,bez wzmocnenia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne.Fazekas1.W rawej polkoli móżdzku drobna jama malacyjna 7 mm. Symetryczne niewielkie ogniska obniżonego sygnałuw sekw.SWI w galkach bladych - zmany degeneracyjne.Niewielki uogolniony zanik korowy wyrazony poszerzeniem plynowych przestrzeni przymozgowych.Uklad komorowy ustawiony w osi,symetryczny,rawidłowej szerokosci.Przysadka mózgowa mala,obraz " pustego siodla."Kąty mostowo-móżdżkowe bez zmian ogniskowych.Zmiany zwyrdnieniowe w odcinku szyjnym kregosłupa. Wn. W istocie balej podkorowej i okolokomorowejobu półkul sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyższonego sygnalu w obazach T2/FLAIR,ez cech restrykcji dyfuzji,ez wzmocnienia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne. Obecnie bardzo boli mnie glowa,mam okrpne uderzenia goraca, jestem slaba i nerwowa.Mam tez płytke CD,ale nie umiem jej przeslac,a wizyte mam u lekarza neurologa w styczniu,co moge zrobic?Dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
Reklama: