Reklama:

Rezonans magnetyczny a ciąża (27)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

VIP
13-05-2012, 18:46:38

Sylwuś trzymam kciuki za przyszłą mamusie , może to już niedługo zaowocuje ...................a co do rezonansu to badanie spoko , a wynikami na zapas nie ma się co przejmować.....ja również mam mieć rezonans, któryś z kolei na śródpiersie, ale termin dopiero w październiku...
Kochana pisz jak tam badanie przeszłaś i oczywiście o wynikach napisz ....pozdrawiam Renata
Komentatorka
13-05-2012, 20:43:18

Sylwia jestem w tej samej kropce, mam mieć robiony rezonans w tym tygodniu a mam podejrzenia ciąży -jutro się okaże ;)
Również mam mieć robiony rezonans głowy ale z tego co mi tam powiedziano to jeżeli jestem w ciąży to nie można podać mi kontrastu bo to zabija fasolkę, nie wiem jak samo badanie wpływa na ciąże-wiadomo jakieś złe czynniki też mogą być..... ale jeżeli jesteś to nie gódź się na kontrast.
Bardzo cię o to proszę.
Moja lekarka-neurolog gdy się pytałam czy mogę zrobić to badanie jak jestem w ciąży to powiedziała, że to badanie głowy to czemu nie.... ale jak byłam w zeszłym roku na badaniu to padło pytanie o ciążę od osoby, która mi robiła to badanie więc się dopytałam i stąd wiem, że takie jest ryzyko.
VIP
14-05-2012, 06:27:52

Maju jeśli masz podejrzenia o ciąże [czego życzę] to rezonans zawsze można przesunąć na inny termin.....Sylwia os. pisała że niestety ale ciąży nie ma.....co do kontrastu to masz racje.......to przy takim badaniu trzeba szczegółowo informować o swoim stanie...
Pozdrawiam serdecznie..
Komentatorka
14-05-2012, 07:42:46

Wszystko się dzisiaj rozstrzygnie bo jutro mam zaplanowany rezonans.
Początkująca
14-05-2012, 11:44:17

mare 2012-05-13 20:46:38 Sylwuś trzymam kciuki za przyszłą mamusie , może to już niedługo zaowocuje ...................a co do rezonansu to badanie spoko , a wynikami na zapas nie ma się co przejmować.....ja również mam mieć rezonans, któryś z kolei na śródpiersie, ale termin dopiero w październiku...
Kochana pisz jak tam badanie przeszłaś i oczywiście o wynikach napisz ....pozdrawiam Renata
Dziękuje za wsparcie oczywiście że napiszę o wynikach jak je będę miała i o badaniu. pozdrawiam
VIP
14-05-2012, 13:29:19

Maju kochana TRZYMAM KCIUKI.....czekam na wieści....powodzenia..
Sylwunia czekam na wieści...
Komentatorka
14-05-2012, 19:47:14

Mare, dziękuje że wierzyłaś ale niestety nie będę tak szybko mamusią jak myślałam, hormony mi szaleją po prostu i jutro mogę spokojnie robić MRI
Początkująca
14-05-2012, 19:58:17

mare 2012-05-14 15:29:19 Maju kochana TRZYMAM KCIUKI.....czekam na wieści....powodzenia..
Sylwunia czekam na wieści...
Witam jestem po badaniu, w miarę dobrze to zniosłam Najpierw badanie bez kontrastu, następnie pielęgniarka podała kontrast i badanie trwało dalej. Dziwne uczucie, ale do przeżycia. Całe badanie trwało ok 40 minut, trochę uciążliwe są różne dźwięki jakie wydaje sprzęt. A wynik mi przyślą do domu po ok tygodniu.
Komentatorka
15-05-2012, 14:42:11

Sylwiunia ja jestem dzisiaj po rezonansie, też miałam tak jak i ty, 30 min normalnie a 10 min z kontrastem. W pewnym momencie miałam dosyć już tych hałasów ale jakoś wytrzymałam.
Tylko, że ja wyniki muszę odebrać osobiście....
Pozdrawiam
VIP
15-05-2012, 16:49:08

Dziewczyny napiszcie prosze jak tam te wyniki powychodziły....i czy w porządku...pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: