Reklama:

Repty- upadlanie pacjentów! (20)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-08-2019, 19:48:23

Repty to jakieś nieporozumienie. Zero podejścia do chorego. Osoby leżące mają tam okropnie. Pielęgniarki nawet chorego który po udarze się nie rusza nie potrafia nakarmić pozostawią talerz I ewentualnie chory na siebie wszystko wyleje. Tabletki pozostawią na stoliku a jak choremu spadną pod łóżko to salowa posprząta bo po co podać choremu. Byłam świadkiem jak pacjen sam sobie pampersy zmieniał a brudne pod łôżko dawał bo personelu nie było. Ośrodek w Reptach to porażka.!!!!!
gość
09-08-2019, 23:41:23

Prosiłabym zgłosić to do programu Uwaga nagrać pare scen.
Takie sytuacje potrzebują by ujrzeli światło dzienne i zakończyły się przeboje w polskich placówkach albo pracujesz z powołania albo dowodzenia
Proszę nagrać pare sytuacji podpytać pacjentów i nue wstydzić się pomagać ludziom bo w tym monecie jest pani i H bochaterem i robi to w intencji godności chorych którzy będąc w szpitalu potrzebują leczenia a nie personelu ławkowego.
Odwagi liczę na panią
gość
22-10-2019, 16:02:25

Gość 2017-06-23 10:37:08
Witam.Czytając wcześniejsze posty to uważam że w Polsce to norma.Teraz pacjenta traktuje się jak rzecz.Dziś pacjent to jest rzecz,na której można tylko zarobić.Przysiega Hipokratesa-(pomagać a nie szkodzić),to jest tylko na papierze,a rzeczywistości to są tylko puste słowa.A nawiązując do całej adekwatnej sytuacji która jest opusywana w pierwszm poście,to jest jeden sposób na utemperowanie takim osobom i całej reszcie odwaznych osób nosa.Trzeba tylko znaleźć odważą osobę ktora by się podjęła takiego zadania.Wystarczyło bykilka razy nagrać takie osoby jak tak postępują i wysłać anonimowo do rzecznika praw pacjenta.Najlepiej każde nagranie osobno w innym terminie.A jak te nagrania były by z każdego innego pobytu w szpitalu to było by już całkiem dobrze.Można też mieć jedno nagranie wrzucić takie nagranie do internetu,lub wysłać takie nagranie do TVN 24,TVP INFO.Oni lubią takie tematy.Sposobów jest dużo.Trzeba tylko kogoś kto by nagrał całą sytuację.A najlepiej jak taka wiadomość trafiła by do sieci,bo wteczas jest szansa,że sprawą zajmie się prokuratura i ministerstwo praw pacjenta.Bo takie zachowanie to jest pogwałcenie praw pacjenta.Spróbujcie może uda wam się coś zdziałać.Życzę wam odwagi i powodzenia w załatwianiu sprawy.A jak to się już ruszy to jest szansa że inni też potwierdzą to co wyjdzie na światło dzienne.
gość
22-10-2019, 16:04:36

Treść zablokowana przez moderatora

gość
07-11-2019, 08:37:01

Jestem przerażona tym co dzieje się na oddziale 3B Neurologii. Opieka pielęgniarska to koszmar. Nie mówię, że wszystkie pielęgniarki ale część z nich chyba pomyliła zawody.
Osoby leżące, które nie potrafią samodzielnie zjeść czasem i 1,5h godziny czekają aż ktoś je łaskawie nakarmi lub wcale nie zjedzą. Zdarza się też, że są zmuszane do samodzielnego jedzenia.
Co do pracy rehabilitantów nie mogę złego słowa powiedzieć. Wszystko jest OK.
Jak na takim oddziale, gdzie większość osób jest leżących nie ma osoby dyżurującej. Wszystkie pielęgniarki siedzą w pokoju w innym skrzydle budynku. Nawet nie ma szans, żeby słyszały jak pacjent woła. Bo dzwonki są powieszone na ścianie, żeby czasem pacjent nie zadzwonił.
A każda skarga złożona kwalifikuje pacjenta do wypisu ze szpitala, co nawet sam z-ca ordynatora potwierdził.
Wtajemniczony
27-02-2020, 10:36:02

Niestety, zauważam postępującą dehumanizację służby zdrowia. Pacjent staje się "obiektem". Jest to zatrważające!
gość
18-08-2020, 12:49:06

to co się tam dzieję to jakaś katastofa. mają pacjenta totalnie gdzieś. moja mama była tam 2 razy. po pierwszym pobycie wyjechała do szpitala na operację w stanie bardzo złym, gyż lekarze zbyt późno wykonali TK głowy. po operacji trafiła z powrotem na GCR i po 4 dniach wyjechała na OIOM zaintubowana!!! jak to mogło się stać jeśli wyjeżdżając z szpitala tam do nich jadła mówiła i była w ogólnie stanie dobrym??? nie polecam ich i mam nadzieję że ktoś w końcu beknie
gość
28-07-2022, 07:44:18

Wszystkie negatywne opinie o tym ośrodku to szczera i głęboka prawda. Sam dzisiaj wychodzę z tego bagna w stanie gorszym niż przyjęty lecz w papierach wpisane stan idealny. Dr Spetruk z NRN powinien stanąć przed prokuratorem i sądem za traktowanie pacjetów jak guano. Omijajcie szerokim łukiem ten ośrodek jeżeli dbacie o swoje zdrowie.
gość
29-07-2022, 05:19:50

Jestem bardzo zdziwiona, nie spodziewałam się, że tak tam jest,bo mój syn jeździ do Branic na Opolszczyźnie i też wiele złych opinii słyszałam,przez to młody bał się tam jechać pierwszy raz, ale rozczarowaliśmy się bardzo pozytywnie. Przy przyjęciu na odział jest zbierany wywiad, od rodziny co pacjent może sam robić,a w czym mu pomagać. Pielęgniarki,opiekunki czy to salowe zawsze potem pomagają, nawet tym, którzy nic nie zgłaszali zawsze są zapytani czy wszystko w porządku. Są osobne pokoje z leżącymi pacjentami, które są najbliżej pokoju personelu medycznego by szybko reagować w razie czego. Też myślałam wysłać do rept syna, już druki były wypełnione, ale syn nie chciał jechać. Może to i dobrze,bo jeśli by się zniechęcił to potem wcale nie chciałby się rehabilitować. Rodziny pacjentów z uszkodzeniami mózgu wiedzą o czym piszę, jak pacjent się zniechęci, może przestać w ogóle ćwiczyć, pozdrawiam
gość
08-02-2023, 21:06:19

Gość 2017-04-03 11:03:22
Ośrodek Rehabilitacyjny w Reptach to rehabilitacja tylko z nazwy. Brak jakiejkolwiek profesjonalnej rehabilitacji na oddziale pierwszym neurologii C. Praca z rehabilitantem to jeden wielki chaos- brak jakiegokolwiek planu. Fizycznie zajęcia z rehabilitantem zajmują dziennie maksymalnie godzinę niczemu nie służących zajęć , lub pół godziny zajęć z praktykantem. Opieka lekarska i pielęgniarska kwalifikuje się do zgłoszenia odpowiednim instytucjom z prokuraturą włącznie. Panie pielęgniarki przychodzą do pracy a nie pracują. Sytuacja jest do tego stopnia kuriozalna, że pielęgniarka potrafi się naśmiewać z niepełnosprawności pacjenta, a kiedy zostanie jej zwrócona uwaga to pisze raport a na drugi dzień oddziałowa przychodzi i niedając dojść do głosu pacjentowi w ironicznych słowach stwierdza, że jak się nie podoba to wynocha! Pielęgniarki również bardzo często powtarzają w tych samych słowach za swoją guru pseudoodziałową: jak ci się nie podoba to wyp…. Zdarzyło się, że pielęgniarka podchodząc do łóżka pacjenta krzyczy: co ty ku… odpier….! Wielmożne Panie pielęgniarki nie reagują również na dzwonek przywołania- nieraz trzeba czekać i 3 godziny. Niejednokrotnie zmiana nocna wrzuca dzwonek za łóżko pacjenta, tak , aby nie mógł go dosięgnąć (na sali gdzie wszyscy pacjenci są leżący) ze słowami: żebyście nam w nocy nie przeszkadzali. Pielęgniarki za cichym przyzwoleniem lekarki i ordynatora zachowują się w sposób chamski i uwłaczający godności ludzkiej. Lekarz prowadzący również podchodzi do pacjentów z ironią i szyderstwem pokazując swoją wyższość- ale w czym bo na pewno nie w kulturze osobistej. Pan ordynator nie interesuje się tym co się dzieje na oddziale- jest tylko figurantem, a po interwencji i rozmowie z nim odsyła do pielęgniarki oddziałowej (groteska). Przereklamowane Repty odradzam i będę odradzał każdemu a myślę, że jeszcze chwila i będzie o poczynaniach personelu bardzo głośno.
Ja jestem pracownikiem byłym takiego oddziału, ale w Ciechocinku/Aleksandrowie Kuj. Podejście jest takie ignorujące, bo pewnie w Reptach "wszystko się należy" a pacjent jest z NFZ, czyli praktycznie za darmo przyjeżdża, a ma full wszytkiego, a fizjoterapeuta, ma dużo pacjentów, i nie może 1 np. 1 h przeznaczyć tylko np. na PNF, i jeszcze pewnie Repty mają wszystko z fizykoterapii, hydroterapii i balneolologii i trudno, żeby jeszcze praktycznie znał wszystkie dostępne metody pracy funkcjonalnej. My nie jesteśmy Einsteinem, fizjoterapia jest równie obszerną dziedziną jak medycyna!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: