Reklama:

Repty- upadlanie pacjentów! (20)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-04-2017, 09:03:22

Ośrodek Rehabilitacyjny w Reptach to rehabilitacja tylko z nazwy. Brak jakiejkolwiek profesjonalnej rehabilitacji na oddziale pierwszym neurologii C. Praca z rehabilitantem to jeden wielki chaos- brak jakiegokolwiek planu. Fizycznie zajęcia z rehabilitantem zajmują dziennie maksymalnie godzinę niczemu nie służących zajęć , lub pół godziny zajęć z praktykantem. Opieka lekarska i pielęgniarska kwalifikuje się do zgłoszenia odpowiednim instytucjom z prokuraturą włącznie. Panie pielęgniarki przychodzą do pracy a nie pracują. Sytuacja jest do tego stopnia kuriozalna, że pielęgniarka potrafi się naśmiewać z niepełnosprawności pacjenta, a kiedy zostanie jej zwrócona uwaga to pisze raport a na drugi dzień oddziałowa przychodzi i niedając dojść do głosu pacjentowi w ironicznych słowach stwierdza, że jak się nie podoba to wynocha! Pielęgniarki również bardzo często powtarzają w tych samych słowach za swoją guru pseudoodziałową: jak ci się nie podoba to wyp…. Zdarzyło się, że pielęgniarka podchodząc do łóżka pacjenta krzyczy: co ty ku… odpier….! Wielmożne Panie pielęgniarki nie reagują również na dzwonek przywołania- nieraz trzeba czekać i 3 godziny. Niejednokrotnie zmiana nocna wrzuca dzwonek za łóżko pacjenta, tak , aby nie mógł go dosięgnąć (na sali gdzie wszyscy pacjenci są leżący) ze słowami: żebyście nam w nocy nie przeszkadzali. Pielęgniarki za cichym przyzwoleniem lekarki i ordynatora zachowują się w sposób chamski i uwłaczający godności ludzkiej. Lekarz prowadzący również podchodzi do pacjentów z ironią i szyderstwem pokazując swoją wyższość- ale w czym bo na pewno nie w kulturze osobistej. Pan ordynator nie interesuje się tym co się dzieje na oddziale- jest tylko figurantem, a po interwencji i rozmowie z nim odsyła do pielęgniarki oddziałowej (groteska). Przereklamowane Repty odradzam i będę odradzał każdemu a myślę, że jeszcze chwila i będzie o poczynaniach personelu bardzo głośno.
gość
22-06-2017, 12:30:16

Całkowicie się wszystko zgadza. Zamknąć I oddział rehabilitacji neurologicznej C!
gość
22-06-2017, 13:58:40

Witam wszystkich!,Czy ktoś z forumowiczów może mi doradzić, gdzie w małopolskim jest przyzwoita reheabilitacja z pobytem szpitalnym? Z góry dziękuję.
gość
23-06-2017, 08:37:08

Witam.Czytając wcześniejsze posty to uważam że w Polsce to norma.Teraz pacjenta traktuje się jak rzecz.Dziś pacjent to jest rzecz,na której można tylko zarobić.Przysiega Hipokratesa-(pomagać a nie szkodzić),to jest tylko na papierze,a rzeczywistości to są tylko puste słowa.A nawiązując do całej adekwatnej sytuacji która jest opusywana w pierwszm poście,to jest jeden sposób na utemperowanie takim osobom i całej reszcie odwaznych osób nosa.Trzeba tylko znaleźć odważą osobę ktora by się podjęła takiego zadania.Wystarczyło bykilka razy nagrać takie osoby jak tak postępują i wysłać anonimowo do rzecznika praw pacjenta.Najlepiej każde nagranie osobno w innym terminie.A jak te nagrania były by z każdego innego pobytu w szpitalu to było by już całkiem dobrze.Można też mieć jedno nagranie wrzucić takie nagranie do internetu,lub wysłać takie nagranie do TVN 24,TVP INFO.Oni lubią takie tematy.Sposobów jest dużo.Trzeba tylko kogoś kto by nagrał całą sytuację.A najlepiej jak taka wiadomość trafiła by do sieci,bo wteczas jest szansa,że sprawą zajmie się prokuratura i ministerstwo praw pacjenta.Bo takie zachowanie to jest pogwałcenie praw pacjenta.Spróbujcie może uda wam się coś zdziałać.Życzę wam odwagi i powodzenia w załatwianiu sprawy.A jak to się już ruszy to jest szansa że inni też potwierdzą to co wyjdzie na światło dzienne.
gość
17-03-2018, 05:24:15

Repty wszystko co tu było wcześniej napisane o niekompetencji pracowników to prawda!Ale tym razem chodzi o blok"B"Moja mama została przyjęta na oddział w stanie ogólnie dobrym.Mówiła ,jadła ,piła była wszystkiego świadoma. Jej stan po kilku dniach "rehabilitacji" zaczął się pogarszać.Po 3 tygodniach pobytu w tym zakładzie upodlania i niszczenia ludzi została wręcz wyrzucona do domu.W wypisie napisali stan dobry? Wróciła w stanie krytycznym! Po 7 dniach zmarła! Tutaj chciałem podziękować Panu ordynatorowi ,pielęgniarkom i reszcie osób odpowiedzialnych za wspaniałe podejście do pacjenta za opiekę za to że mama zostawała bez opieki na korytarzu na wózku z głową między kolanami. No i oczywiście za wyjątkową umiejętność niszczenia ludzi !
gość
17-03-2018, 17:58:29

Przykre słyszałem że to bardzo dobry ośrodek, brat miał tam trafić po udarze niestety zmarł zanim do tego doszło.
Ale wg mnie wina leży zapewne gdzieś pośrodku, bo ludzie (nie pacjenci tylko ich rodzina) też potrafią byc wredni. Wtedy nerwy traca też rehabilitanci i pielęgniarki i jest to też taka samonakręcająca się spirala nienawiści jednego człowieka do drugiego. A cierpią na tym najbardziej ci którzy najmniej mogą zdziałać czyli pacjenci.
gość
07-06-2018, 07:17:47

Przestań pan gadać takie rzeczy. na własne uszy słyszałam jak pielęgniarka potrafiła byc nieuprzejma w stosunku do babci !!!A repty były kiedys bardzo dobrym ośrodkiem ... moje zastrzeżenia to przede wszystkim za mały personel . Jak na taki oddział neurologii 2B tym razem ,moze przysługiwac jedna opiekunka ? Najgorzej to tu mają osoby starsze. I druga sprawa - brak kompetencji lekarzy !!!!!!!!!!!!!! Na razie więcej nic nie napisze, ale jak się sprawa cała wyjaśni , to wrócę i opiszę całą historię mojej babci. Pozdrawiam
gość
04-07-2018, 17:48:12

Wszystko co tutaj napisano to okrutna prawda. Dla ordynatora oddziału nie liczy się dobro pacjentów ale personelu.Lekarze są niekompetentnii i bezczelni.Proby skarg kończą się groźbą wypisania ze szpitala.Pielegniarki do opieki nad chorymi wykorzystują rodzinę pacjenta i jeszcze się skarżą na przepracowanie. Ma się wrażenie że ordynator boi się personelu. Sytuacja dotyczy bloku B.
gość
05-07-2018, 10:49:05

Witam wszystkich. Ciężko mi czytać to co piszecie. Mogę jedynie dodać coś od siebie. Mam syna po wypadku i jeździ do różnych ośrodków rehabilitacyjnych, ma styczność z osobami które bywają w innych ośrodkach między innymi w reptach bo sam nigdy tam nie był i w większości słyszymy opinię że jest tam super i potrawia postawić na nogi. To słowa osób lub rodzin które tam przebywały. W innych miejscach gdzie się rehabilitowal podejście do pacjenta wzorcowe a zaangażowanie rehabilitantow ogromne. Naj lepiej wspominamy Branice w opolskiem i tam jeździmy najczęściej. Pozdrawiam Iwa
gość
05-07-2018, 12:58:49

Nie wiem ile w tym prawdy, ale żeby sië tam dostać na dzisiaj to 15 lat,takie oblężenie. Jeżeli to kolejny pobyt po incydencie,Jeśli jest tak żle,to czyżby tam byli tylko pierwszorazowi prosto po szpitalu?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: