Reklama:

rehabilitacja po wypadku komunikacyjnym (48)

Forum: Rehabilitacja

Początkujący
13-11-2009, 15:05:13

w 2005 r roku miałem wypadek komunikacyjny w którym w którym odniosłem poważny uraz głowy, w tym zbicie pnia mózgu. Byłem 2 mc w śpiączce. Głównym problemem było skostnienia stawów biodrowych. M imo intensywnej rehabilitacji nie można tego rozćwiczyć. Nikt z lekarzy nie chce podjąć się zabiegu operacyjnego. Może ktoś miał podobne problemy i jak sobie z tym poradził.
Początkująca
28-02-2010, 20:28:33

Z tego co napisałes to przeszedłeś cieżki wypadek, to skostnienie stawów wynikło pewnie z długotrwałego unieruchomienia.... i sama rehabilitacje rzeczywiście mogła tu nic nie pomóc
gość
09-08-2011, 07:56:03

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
20-10-2011, 18:12:24

rehabilitacja na pewno nie pomoże. To bardzo poważna dysfunkcja stawu i wymaga traktowania zabiegowego. Tylko i wyłącznie w sprawdzonych klinikach. Polecam bardzo szpital ortopedyczny w Otwocku. Zwołanie konsylium lekarskiego, a potem zastanowienie się ( w zależnosci od decyzji lekarza) o zabiegu w szpitalu lub prywatnie ( lekarze z Otwocka wykonują operacje również prywatnie - no ale koszty wiadomo, niemałe).
Fakt jest jednak taki, że jest to ciężki stan stawu i wymaga w większości przypadków operacji, która niestety jest niełatwa, i wiążą się z nią ryzyko komplikacji, co się cżęsto zdarza po operacji resekcji (staw rzekomy).
Polecam konsultację z profesorami z Otwocka. Na pewno tam pomogą i znajdą najbezpieczniejsze i najskuteczniejsze rozwiązanie.
Małgorzata
fizjoterapeuta
Miomed Rehabilitacja Sportowa i Neurologiczna
gość
18-11-2011, 13:27:12

Początkująca
02-02-2012, 10:36:16

gość
22-02-2012, 21:55:44

gość
05-06-2012, 21:14:28

Początkujący
09-06-2012, 11:13:31

miałem wypadek w 2006r. tez spiaczka a na ta chwile mam jedynie porazenie nerwow okoruchowych..ale po samym wypadku mialem niedowlad lewej strony ciala a dojsc do siebie moglem jedynie rutynowymi cwiczeniami..
niecwiczylem tak jak trzeba ale teraz jestem sprawnym czlowiekiem i wiem i zdaje sobie sprawe z tego jak wazna jest rehabilitacja..co do pierwszej wypowiedzi prosze sie niepoddawac..to nie jest latwe ale skutki kiedys napewno przyjda..czlowiek rozwija sie teoretycznie do 25-27roku zycia ale cwiczenia czy trenning potrafia przyniesc dobre skutki w kazdym wieku..uprawiajac sport moge doradzic na stawy glukozamine-wzmacnia i naprawia stawy
gość
03-07-2012, 14:36:53

Glukozamina nie wzmacnia i nie naprawia stawów. To tylko chwyt marketingowy, nie ma absolutnie rzadnych dowodów naukowych na jej wpływ na maz stawową, co sugeruje producent środków tego typu.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: