Reklama:

Przepuklina kręgosłupa i naczyniak!!!! prosze o pomoc!!!!!! (241)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-03-2010, 21:52:08

Kręgosłup (łac. collumna vertebralis) – część szkieletu, stanowiąca jego główną oś i podporę. Kręgosłup u ludzi i u zwierząt nie posiadających ogona zbudowany jest z 33-34 kręgów, rozciągających się od głowy do kości ogonowej.
Rozróżniamy następujące odcinki kręgosłupa:
część szyjna
część piersiowa
część lędźwiowa
część krzyżowa
część guziczna (ogonowa)
Kręgosłup można sobie wyobrazić jako wieloelementową tuleję chroniącą rdzeń kręgowy. Podstawowe elementy składające się na kręgosłup nazywamy kręgami; każdy z nich jest osobną kością. Jeśli wyobrazimy sobie kręgosłup jako rurę, to kręgi możemy sobie wyobrazić jako nałożone jeden na drugi pierścienie. W centrum każdego kręgu znajduje się otwór, przez który przebiega nieprzerwany rdzeń. Liczba kręgów jest różna w zależności od przynależności systematycznej kręgowca. Człowiek ma 7 kręgów szyjnych, 12 kręgów piersiowych, 5 kręgów lędźwiowych (24 kręgi w ścisłym znaczeniu), 5 kręgów krzyżowych (które w fazie rozwoju płodowego łączą się w jedną kość krzyżową) i 4 do 5 kręgów ogonowych, a więc od 33 do 34 kręgów.
Większość ssaków, w tym również żyrafa, posiada tylko 7 kręgów szyjnych. Do wyjątków należą leniwce, u których liczba kręgów szyjnych wynosi 9, co sprawia, że bez trudności mogą obracać głowę o przeszło 200 stopni.
Pomiędzy trzonami kolejnych kręgów występują krążki międzykręgowe, zwane dyskami. Ich podstawową funkcją jest amortyzowanie wstrząsów i zapewnienie ruchomości sąsiadującym kręgom. Razem tworzą one tzw. segment ruchowy kręgosłupa. Wysunięcie się krążka, popularnie zwane dyskopatią, może być bardzo bolesne i wymaga konsultacji lekarza. Jest to najczęściej pierwszy etap choroby zwyrodnieniowej kręgosłupa. Przestrzeń pomiędzy trzonami, a łukami kręgowymi kolejnych kręgów tworzy kanał kręgowy, który chroni rdzeń kręgowy. Zmiany zwyrodnieniowe lub urazy mogą być przyczyną niestabilności kręgosłupa.
Zadaniem kręgosłupa jest podpora ciała, ochrona rdzenia kręgowego oraz, pośrednio, spełnianie funkcji przyczepów dla kończyn.
gość
16-03-2010, 21:53:34

i jak wam się podoba ?
Można czytać bez granic chyba że internet Tobie wyłączą.
gość
17-03-2010, 09:07:10

ściema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bio laser z wrocławia Ludzie to naciąganie naszym kosztem.W tamtym roku byłem u gościa 6 razy a miał być tylko ponad 1000 poszedł do jego kieszeni a ja przez te dojazdy tylko pogorszyłem swój stan.Wszyscy go chwalą tylko nikt nie podaje swojego adresu a gość sam sobie wystawia opinie gdyby sprawdzić nr kompa to pewnie 90% komentarzy będzie z jednego kompa.Kicz konkretny i te jego wymyślone terapie o których żadni lekarze nie mają pojęcia.Przeszukałem całego neta i nigdzie nie ma jego metod-jest tylko badanie to komp.który każdy może zrobić i kupić takie urządzenie.Nic dodać nic ująć mowa o Nim jest tylko na jednym no może 2 forach skoro pomafa 6-ciu ludziom dziennie to od 1992r wyleczył by uwaga minimum 10000osób to gdzie k.... oni są Pozdrowienia dla mistrza przekrętu z Wrocławia Bio-laser najlepsza firma od1992 w naciąganiu ludzi.PZDR
gość
17-03-2010, 13:02:29

Treść zablokowana przez moderatora

gość
17-03-2010, 13:47:25

Korzystałeś i co? Nie jestem żadnym terapeutom i nie mam zamiaru nikogo oczerniać a poza tym o kaszpirowskim to coś ci się pomyliło kolego.W czym Ci pomogli ? Chyba w wyzsaniu kasy.
gość
17-03-2010, 16:47:22

podpisz się pod tym jak piszesz głupoty terapeuto.
gość
17-03-2010, 16:52:25

Gość 2010-03-17 10:07:10 ściema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bio laser z wrocławia Ludzie to naciąganie naszym kosztem.W tamtym roku byłem u gościa 6 razy a miał być tylko ponad 1000 poszedł do jego kieszeni a ja przez te dojazdy tylko pogorszyłem swój stan.Wszyscy go chwalą tylko nikt nie podaje swojego adresu a gość sam sobie wystawia opinie gdyby sprawdzić nr kompa to pewnie 90% komentarzy będzie z jednego kompa.Kicz konkretny i te jego wymyślone terapie o których żadni lekarze nie mają pojęcia.Przeszukałem całego neta i nigdzie nie ma jego metod-jest tylko badanie to komp.który każdy może zrobić i kupić takie urządzenie.Nic dodać nic ująć mowa o Nim jest tylko na jednym no może 2 forach skoro pomafa 6-ciu ludziom dziennie to od 1992r wyleczył by uwaga minimum 10000osób to gdzie k.... oni są Pozdrowienia dla mistrza przekrętu z Wrocławia Bio-laser najlepsza firma od1992 w naciąganiu ludzi.PZDR

haha Bio-laser zalazł ci za skórę bo pacjentów ci odbija.
Naucz się konkretniej terapii. Ja nie w temacie ale polewam z tego gościa
gość
17-03-2010, 18:43:39

ściema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bio laser z wrocławia Ludzie to naciąganie naszym kosztem.W tamtym roku byłem u gościa 6 razy a miał być tylko ponad 1000 poszedł do jego kieszeni a ja przez te dojazdy tylko pogorszyłem swj stan.Wszyscy go chwalą tylko nikt nie podaje swojego adresu a gość sam sobie wystawia opinie gdyby sprawdzić nr kompa to pewnie 90% komentarzy będzie z jednego kompa.Kicz konkretny i te jego wymyślone terapie o ktrych żadni lekarze nie mają pojęcia.Przeszukałem całego neta i nigdzie nie ma jego metod-jest tylko badanie to komp.ktry każdy może zrobić i kupić takie urządzenie.Nic dodać nic ująć mowa o Nim jest tylko na jednym no może 2 forach skoro pomafa 6-ciu ludziom dziennie to od 1992r wyleczył by uwaga minimum 10000osb to gdzie k.... oni są Pozdrowienia dla mistrza przekrętu z Wrocławia Bio-laser najlepsza firma od1992 w naciąganiu ludzi.PZDR

Teraz to się zdenerwowałam. Jak możesz tak kłamać, w tak prymitywny sposob !!! BYŁEŚ u niego??? Nie wiesz jak on to robi??? Aż w internecie musiałeś szukać po wszystkich forach. Ciebie nieźle pogrzało facet. Jak miło, że ty się podpisałeś - skoro byłeś w bio-laser. Od nas wymagasz, a sam jesteś gość niepodpisany??? I to mięso, którym rzucasz ! Na kim wrażenie prostaku chcesz zrobić. Nawet jego cen nie znasz i pewnie nie wiesz jak on wygląda. Idź się lecz człowieku ale do psychiatry, a nie na terapię manualną.
Mi ten człowiek pomogł i każdy niech sam decyduje gdzie iść i nie sugeruje się złośliwościami od konkurencji ktora pewnie bardziej szkodzi niz pomaga.
Wez przeczytaj sobie swoj tekst jeszcze raz i go przeanalizuj, a przekonasz sie, ze sam sobie zaprzeczasz.
To nie bylo miłe, ani nawet fer wobec osob, ktore potrzebuja pomocy osoby, ktora moze naprawde pomoc.

zirytowana
Początkujący
18-03-2010, 20:12:21

Ubiegłego roku na wakacjach, doznałem poważnej kontuzji kręgosłupa i łopatki. Przed urazem byłem osobą aktywną uprawiającą sport siłowy . Po tym wydarzeniu moje życie znacznie się zmieniło. Byłem załamany i zdesperowany, popadłem w depresje, ze jestem inwa*** i to koniec mojej przygody ze sportem. W dodatku mam 22 lata. Zacząłem szukać pomocy, na początku nie wiedziałem gdzie. Polecono mi pseudo kręgarza Juzka z miejscowości Krępa. Pojechałem tam na zabieg, trwał on chwile, dosłownie minuta max 2. W dodatku nastawiał mi kręgi na krześle. Zapewniał mnie ze będzie ok. po czym wróciłem do domu z gorszym bólem i gorszą kontuzją zanim tam pojechałem. Jak się później okazało po tym zabiegu, jeśli w ogóle można tak to nazwać Juzek popodwijał mi kręgi i naruszył szyjny odcinek kręgosłupa, gdzie tylko miałem uraz odcinka piersiowego i łopatki. Odradzam każdemu takiego konowała, bo to człowiek bez uprawnień do leczenia. Po tym zdarzeniu szukałem pomocy u lekarzy neurologów i ortopedów, którzy mi przepisywali leki, które i tak mi nie pomogły. W dodatku, nie potrafili zdiagnozować mojego przypadku i tylko kase kroili jak wszyscy z reszta. Kolejnym moim krokiem było udanie się do kręgarza Jerzego Raka z Legnicy. Jego pomoc i tak okazała się bezskuteczna, mimo ze ten pan ma wykształcenie medyczne mój stan zdrowia i tak nie uległ poprawie. Po tych wielu próbach walki z bólem i odzyskania dawnej sprawności fizycznej oraz zdrowia zupełnie straciłem nadzieje. Wiedziałem, że jedynym ratunkiem dla mnie będzie operacja, której za wszelka cenę chciałem uniknąć, ponieważ niesie ona ze sobą wiele powikłań, a o sporcie po takim zabiegu można zapomnieć. Mój limit możliwości w szukaniu pomocy wyczerpał się. Wszystko odmieniło się pewnego dnia, kiedy przeszukiwałem strony internetowe w poszukiwaniu dobrego terapeuty. W ten oto sposób trafiłem do gabinetu Bio–laser do specjalisty terapii pourazowej. Pojechałem do niego na zabieg, po czym wykonał mi badanie komputerowe, które wykazało poblokowany układ nerwowy kręgosłupa z ostrym stanem zapalnym. Po zdiagnozowaniu co mi dolega, przeszedł do terapii manualnej, po której odblokował mi wszystkie kręgi i przywrócił kręgosłup do pierwotnego stanu. Ostatnim zabiegu było zlikwidowanie stanu zapalnego, za pomocą terapii laserowej. Po wykonaniu tych zabiegów odczułem wielką ulgę i to ze opuścił mnie ból, który trwał trzy miesiące. Był tak mocny że aż łzy leciały, ale było minęło i jazda na siłownie. Wszystkim polecam gabinet Bio-laser.
Jak macie jakieś pytania piszcie, z chęcią udzielę na nie odpowiedzi i podpowiem co dobre.
Nr. gg: 10117422
Pozdrawia Krzysiek!
gość
19-03-2010, 18:06:39

Kręgarstwo: cuda ręką czynione

Każda zmiana w kręgosłupie ma wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Lecząc skrzywienia bądź zwyrodnienia kręgosłupa, można zlikwidować ból oka lub głowy, alergie, a nawet przywrócić sparaliżowanemu władzę w nogach.

foto: PhotoSpin
Sławomir Zawada tego dnia wyjeżdżał na urlop. Bagażnik samochodu był pełen toreb podróżnych. “Jeszcze tylko ta wielka walizka – westchnął 43-latek. - Po co nam tyle gratów? To wakacje, a nie przeprowadzka!” – narzekał pod nosem. Chwycił walizę i gwałtownie poderwał ją do góry.
- Poczułem potworny, promieniujący, obezwładniający ból. Przed oczami zrobiło mi się na chwilę ciemno - opowiada.
Żona pamięta, że mąż krótko krzyknął, po czym upadł na maskę samochodu i zastygł tak w pozycji na wpół leżącej. Nie mógł się poruszyć. Z zaciśniętymi zębami czekał, aż ból minie. Każdy ruch powodował jego narastanie.

Delikatnie wsuwa kręgi

Trafił do szpitala, dostał leki przeciwbólowe. Okazało się, że wyskoczył mu dysk aż na centymetr. Lekarze radzili, by poddał się operacji. W przeciwnym razie nie będzie mógł chodzić. Ale pan Sławek nie zgadzał się. Wtedy żona usłyszała o manualnej terapii kręgosłupa metodą Eugeniusza Kiełbaski – kręgarza spod Bydgoszczy. Od tradycyjnej chiropraktyki ten rodzaj kręgarstwa różni się tym, że zabieg jest delikatniejszy i mniej inwazyjny. Zawiera też elementy bioenergoterapii. Zwykle kręgarz wygina gwałtownie pacjenta, tak by kręgi wskoczyły na swoje miejsce.
Tu terapeuta nie ingeruje w kręgosłup - wsuwa dyski na swoje miejsce i odblokowuje nerwy obwodowe. Oczyszcza też energetycznie najważniejsze czakramy. Aby ta metoda odniosła skutek, należy się poddać kilku zabiegom (w tradycyjnej metodzie kręgarz jednym ruchem potrafi zlikwidować uporczywy ból).

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: