Witajcie otóż mam dopiero 21 lat i od 7 lat męczę się z pewną dolegliwością , która niestety nie pozwala mi normalnie funkcjonować. Pozwole sobie podejrzewać że przyczyną może być tzw Fibromialgia (http://pl.wikipedia.org/wiki/Fibromialgia) lub coś w tym rodzaju lub zupełnie co innego. Moje objawy to m.in. chroniczny sztywniejąco , dekoncentrujący ból w obrębie miednicy (TYLKO W OBRĘBIE MIEDNICY POZATYM JESTEM W 100 % SPRAWNY I ZDROWY) , przy ucisku na nią slipków (gumki ze slipków) (wiem jak to brzmi) , oraz ucisku spodni na miednicę( Szczególnie gdy spodnie luźno opadają na kości miedniczne). Jest to jakby chroniczny opasujący ból/dyskomfort. Problem znika gdy założę „same” luźne bezuciskowe ogrodniczki.
Gdy gumka od bokserków / spodni przestaje mnie uciskać na miednice / w obrębie pasa / kości miednicznej , to czuje jakby mięśnie prostowników grzbietu się rozluźniały oraz mięśnie wewnątrz miednicy i ból zanika i czuje że kręgosłup mi znowu strzela jak się wyprostuje (nie jest już taki spięty). Im jest zimniej tym ból jest silniejszy (przy założonych slipkach/ucisku gumki w pasie) a im cieplej tym ból jest mniejszy. Kiedyś podejrzewałem że przyczyną mogą być tzw. „zmiany czynnościowe mięśni dna miednicy” .Badania które robiłem/zlecili mi je lekarze i niczego nie wykazały to : Rezonans Magnetyczny , RTG stawów krzyżowo-biodrowych , RTG kręgosłupa L-S , USG jamy brzusznej , USG prostaty , wizyta u neurologa (który odesłał mnie na bezskuteczną rehabilitację , Badanie Moczu oraz uciskanie „Tigger Points” , tzw „punktów spustowych w mięśniach”(nakłuwanie mięśni igłą) , ponieważ podejrzewałem zmiany czynnościowe mięśni dna miednicy , jako przyczynę swoich objawów. Jakie badania radzilibyście zrobić lub co robić. Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi !