Reklama:

Proszę odp mia na pytanie (13)

Forum: Padaczka

Wtajemniczony
27-12-2011, 19:19:02

Zanim pójdziesz do neurologa, to przygotuj sobie formularz karty konsultacyjnej neurologicznej.
Poproś neurologa aby ci wystawił takie zaświadczenie. I to wszystko, neurolog prowadzący powie Ci czy takie zaświadczeni może Ci wystawić.
W twoim przypadku widzę tylko mały problem z tym krwiakiem. Lekarz może też zażądać np. badania EEG czy TK. Różnie to bywa.
Ale ogólnie z tymi zaświadczeniami nie ma problemu.
Gorszy problem jest z kolejkami do specjalistów, urlopami czy zwolnieniami lekarskimi tych specjalistów.

"Była by to dla nich niezła sensacja , a przyznam ze wstydzę się że takie coś mnie spotkało .
Nie potępiam oczywiście nikogo chorego ale ludzie są okrutni czasem i lepiej żeby nie wiedzieli bo ja bym się totalnie załamała . "
U mnie rodzina cala wie, ale obcym się za bardzo nie chwalę.
"Nikomu bym nie życzyła tego co ja przeszłam i moja rodzina nie tylko przez padaczkę ale i krwiaka . "
Właśnie ten krwiak, najlepiej będzie jak porozmawiasz z neurologiem.
Ps.
Zawsze możesz zmienić lekarza wiem, że taka zmiana pomaga w uzyskaniu takiego zaświadczenia.
Jest to leprze niż chodzić do neurologa, który nie chce takiego zaświadczenia wydać i go poprosić.
Ale ten drobny problemik z krwiakiem.
marco
Początkująca
27-12-2011, 20:58:06

Jakoś to będzie , już bym chciała żeby była ta wizyta jutro żeby coś się więcej dowiedzieć .
A z tym krwiakiem to teraz to już ok , fakt że wytrącił mi on z życia ponad 4 miesiące ale wchłonoł się . Miałam w maju tomografie głowy fakt że tylko wtedy i więcej już mi nie zrobili i niby było ok.
Ale i ja się czuję ok , to już niedługo będzie 3 lat więc chyba jest wszystko na dobrej drodze.
Wtajemniczony
28-12-2011, 11:18:26

To dobrze, weź tylko z sobą formularz opinii i spytaj się lekarza.
Głowa do góry i będzie dobrze.
Na razie się tymi badaniami w WOMP nie martw.
Ps.
Badania w WOMP kosztują 369 zł. Oraz jak będą dodatkowe konsultacje może ta kwota się zwiększyć
Mniej więcej do ok. 500zł..
marco

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: