"Oczywiście moim marzeniem jest odzyskać Prawo Jazdy które mi zabrano prawie 3-lata temu a miałam je 13lat ."
Szansa jest, ale musisz mieć wystawioną pozytywną opinię przez neurologa(potwierdzająca 24 m-c bez ataków).
W rozporządzeniu jest też zawarte:
3. Zdolność do kierowania pojazdem osoby ubiegającej się o prawo jazdy lub posiadającej prawo jazdy, u której stwierdzono strukturalną zmianę śródmózgową lub śródczaszkową, podlega ocenie indywidualnej przez lekarza neurologa.
a krwiak z tego, co się orientuje jest zmianą chyba śródmózgową. Dokładnie nie wiem.
Także bardzo dużo będzie właśnie zależało do opinii neurologa.
"lekarz mówił że po 3-latach będziemy odstawiać tabletki i potem badania itp..."
Jest też kwesta odstawiania leków.
6. W przypadku odstawienia leczenia przez osobę, o której mowa w ust. 5, kierowanie pojazdem jest bezwzględnie przeciwwskazane od początku odstawienia leczenia do upływu 6 miesięcy od zaprzestania leczenia.
Także nie wiadomo jak długo będzie to trwało. No i nie ma do końca pewności, że się uda(oczywiście życzę powodzenie; i nie chce krakać).
Ale jak atak nawet jeden wystąpi, to będziesz musiała czekać co najmniej dwa lata.
Jeszcze badanie w WOMP. Zapewne po skierowaniu przez organ wydający uprawnianie na badania w WOMP cofnięto Ci prawo jazdy.
Teraz te badania musisz powtórzyć, oraz dostarczyć dokumentację na podstawie, której cofnięto Ci prawo jazdy.
§ 9. 1. Badania lekarskie osób wymienionych w art. 122 ust. 1 pkt 2-5 ustawy przeprowadza się w wojewódzkich ośrodkach medycyny pracy.
2. W przypadku osób określonych w art. 122 ust. 1 pkt 2 ustawy do przeprowadzenia badania lekarskiego wymagane jest dostarczenie dokumentacji medycznej z badania, na podstawie którego wydano orzeczenie lekarskie, stanowiące podstawę do cofnięcia uprawnienia do kierowania pojazdem silnikowym ze względu na stan zdrowia;
Jak już wcześniej było to opisywane, w wątku
Padaczka a prawo jazdy, w WOMP oprócz pozytywnej opinii twojego lekarza neurologa prowadzącego mogą żądać dobrego wyniku
EEG.
A jaka jest tak dokładnie "praktyka orzecznicza", nie wiem. Być może w styczniu 2012 się dowiem.
(W styczniu lekarz ma mi wystawić opinię, oraz chce iść na wstępne badanie tzn. pójdę do lekarza rodzinnego, który posiada uprawnienia do badań lekarskich kierowców, aby mi powiedział jakie muszę wykonać jeszcze badania. Oraz czy mam szanse na pozytywne orzeczenie nie tylko u niego ale też w WOMP. Wtedy będę wszystko wiedział)
Ps.
I tu moje pytanie jeżeli będę mogła je odzyskac to muszę cały kurs zdawac od nowa ?
Do 1.01.2013 raczej nie, ale po tej dacie tak.
Cały kurs od nowa wszystkie badania wraz z psychotestami.
A psychotesty i tak nawet teraz Cię nie ominą.