Jestem 35 dni po operacji czaszkogardlaka sposobem Kraniektomii przezklinowej ( przez nos ). Podczas operacji wystąpiły powikłania w postaci wycieku płynu rdzeniowo-mózgowego, co spowodowało, że do pleców miałem przez trzy dni podłączony dren, przez który ten płyn był upuszczany by dać czas na zagojenie nosa.
W ciągu tych trzech dni nastąpił bardzo duży wzrost stężenia cukru we krwi niemożliwy do opanowania pojedynczymi zastrzykami insuliny dopiero po podłączeniu pompy insulinowej i wyregulowaniu dawki udało się w miarę ustabilizować cukier. Dodatkowym obciążeniem mogło być to, że jestem diabetykiem. Po wyjęciu drenu cukier się ustabilizował tak, że możliwa była jego kontrola za pomocą pojedynczych zastrzyków z insuliny a z nosa nie wyciekał płyn rdzeniowo-mózgowy.
W tej chwili czuję się dobrze tylko jestem ciekaw, co z tym będzie później. Podobno lubi on odrastać, dlatego się zastanawiam czy będę musiał być za jakiś czas ponownie operowany a jeżeli tak to jak często. Za kilkanaście dni mam wizytę kontrolną to może neurochirurg mi wyjaśni moje wątpliwości.