Reklama:

proszę o pomoc! NIEUSTANNE BÓLE GŁOWY. (16)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-06-2009, 08:36:00

Witam,
Od pół roku cierpię na nieustanne bóle głowy. Są one raczej uciskowe (taka jakby obręcz), boli cała głowa, a nie konkretne miejsce (chociaż czasmi pulsuje w niektórych miejscach - różnych). Robiłąm rezonans, który wyszedł prawidłowo. Robiłam tez EEG:
opis : "Czynność podstawowa wysokonapięciowa. składa się z rytmu alfa 10 c/c, symetria zachowana. Reakcja zatrzymania obecna. Próby aktywacyjne nie zmieniają istotnie zapisu"
orzeczenie: "Zapis wysokonapięciowy. nie wykazano czynności napadowej ani potencjałów drgawkowych"
Kolejne badania- RTG zatok ( zatoki szczękowe i czołowe prawidłowo rozwinięte, powietrzne) i RTG kręgosłupa szyjnego : " Wyrównana lordoza szyjna. Wysokość trzonów kręgowych i tarcz międzykręgowych szyjnego odcinka kręgosłupa w granicach normy".

Lekarze neurolodzy, którzy mnie badali nie stwierdzili żadnych typowych objawów neurologicznych.

Co to w takim razie może być? Już mam dość tego bólu, utrudnia życie. Do tego dochodzi zmęczenie i bardzo często senność.

Proszę o pomoc!
gość
13-06-2009, 10:01:00

Witaj
ja równiez cierpie na ciagle bóle glowy,które w duzym stopniu utrudniaja mi zycie,równiez czóje sie senna i ciagle zmeczana,

lezalam z tego powodu w szpitalu..
badania glowy nic nie wykazaly,zatoki równiez w porzadku,
po licznych badaniach lekarz neurolog stwierdzil nerwice!

pozdrawiam
gość
14-06-2009, 17:52:00

Też zaczęłam się już nad tym zastanawiać: dużo stresu, zmęczenie, senność. Przypomina nurastenię.
Jak leczyłaś tą nerwicę? Pomogło coś na bóle głowy?
gość
14-06-2009, 19:30:00

Bym się zastanowiła nad "wyrównaną lordozą", nie wiem co autor ma na mysli, ale sądzę, ze chodzi o zniesienie lordzy. Zniesienie lordozy może przyczyniać się do dyskopatii, a ta może powodować bóle głowy. Przy dyskpatii charakterystyczne jest zmniejszenie przestrzeni miedzykręgowych, których RTG nie wykazało! Więc nie wiem, ale może niezależnie od RTG nalezy zrobić rezonans odcinka szyjnego?
Cociaż zazwyczaj bóle głowy przy dyskopatiach odcinka szyjnego dotyczą tylnej części głowy, ale jak stwierdziłam po czytaniu wielu wypowiedzi może być różnie.
Pzdr
Pat
gość
15-06-2009, 17:53:00

Na razie rozmawiałam z moją neurolog tylko przez telefon, i usłyszałam, że ta wyrównana lordoza raczej nie wpływa na ten ból głowy, że to bardziej ortopedyczne. Ale zobaczę, co mi dokładniej powie jak do niej w końcu trafię na wizytę...
gość
16-06-2009, 13:35:00

Witam. Jeśli neurolodzy i laryngolodzy wykluczyli wszystko ze swojej działki to bardzo prawdopodobne jest, że jest to tzw. choroba okluzyjna. Polega to na złym zgryzie i napięciach mięśni. Ludzie mają wtedy bóle które zaczynają się rano lub nawet w nocy, mają obolałe albo nadwrażliwe zęby, trzaski w stawach skroniowo żuchwowych, niektórzy mają nawet obrzęki twarzy. Leczy się to specjalnymi wkładkami i wyrównaniem zgryzu ( niekoniecznie ortodoncją)
gość
16-06-2009, 17:33:00

u laryngologa jeszcze nie byłam. ale byłam niedawno u dentysty na przeglądzie - czy jeżeli to ta choroba to możliwe,żeby tego nie zauważył? I dlaczego wzięła się ona "znikąd"? Nagle zaczęła mnie boleć, jak obudziłam się 2 stycznia i od tej pory nie przestała..
gość
26-06-2009, 17:22:00

byłam u mojej neurolog. dostałam Divascan. Mam brać i zobaczyć czy działa to wtedy będzie to znaczyć, że jest to naczyniowe. Dziwny sposób wykrywania przyczyny,ale cóż...
gość
29-06-2009, 18:29:00

Treść zablokowana przez moderatora

gość
16-07-2009, 07:11:00

Jest mnóstwo przyczyn, które powodują bóle głowy. Jeśli nie są związane z konkretną, rozpoznaną choroba, proponuję przejrzeć rady jak ich uniknąć. Np. tutaj:
http://dbcomplex.nextshop.pl/e-ksiazki/migrena_stop__-_e-book_p1158.xml
sama przekonałam się, że robię mnóstwo rzeczy, które mogą się przyczynic do bólu.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: