Reklama:

Proszę o informacje,jak to leczyć. (11)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-04-2008, 00:06:00

Witam
MAm 27lat,w ubieglym roku przedżwigałem się kładąc pakunek do góry,poczułem ból(przeszedł prąd przez udo,przez jadro.Od tego momentu na codzień,mam ból w okolicach jąder i klatki piersiowej.Byłem u dr urologa,usg jąder wykazał prawidłowość,trafiłem do dr.chirurga,zlecił mi wykonanie rezonans kregosłupa(lędżwiowo-krzyżowy)Badanie wykazało cyt;Badanie wykon.w sekwencjach T1,T2 oraz spair w projekcjach strzał. i poprzeczn.W zakresie odcinka LS kregosł. widoczne są cechy zmian zwyrodn. trzonów kręgowych typu II wg Modica.W segmenc. ruchowym L5-S1 widoczne jest obniżenie wysok. k/m z oslabieniem sygnału,co świadczy o dehydratacji k/m.W badanym segm.ruchowym obecne są zmiany typu disc z cechami stenozy zachyłka bocznego na poziomie L3-4 po prawej stronie.W segm.ruchowych L5-S1 widoczna jest tylno pośrodkowa przepuklina k/m z uciskiem na worek opony twardej od przodu.Chodzilem po różnych lekarzach,zostawałem zbywany że rehabilitacja jest niepotrzebna,na codzień ledwo funkcjonuje,cierpnie noga,boli klatka piersiowa i od spodu wśrodku od jader klujący ból czuje,dlatego proszę o pomoc,bo nie wiem co robic,i jak się leczyć Z góry dziekuje i proszę o porady.

gość
25-04-2008, 01:21:00

Po przeczytaniu forum bardziej się boje,wiem co to ból,i wspólczuje sobie i wszystkim,ale naprawde prosze o pomoc od czego mam zaczac leczenie??? Byłem u tylu lekarzy,a oni i i tak mi nic nie powiedzieli,lecz zbyli,czy ktos moze mi pomoc,nie pracuje od pażdziernika 2007,do tej pory szukam rozwiązania,cały czas boli i boli.Mam pieniadze na leczenie,ale u kogo,kto poważnie mnie potraktuje i nieoleje.Pierwszy raz na tym forum jestem,ale to co widze to mozna tu uzyskać informacje.Bardzo ceniona jest Zosia.
gość
25-04-2008, 08:42:00

Witaj,proponuje konsultacje neurochirurgiczną (napisz skąd jesteś moze ktoś podpowie specjalistę) i zależnie od wyniku konsultacji albo operacja albo rehabilitacja (fizjoterpia) u sprawdzonego terapeuty.Dyskopatia dwupoziomowa z przepukliną uciskającą worek oponowy może dawać takie dolegliwości. Radzę nie podejmowac rehabilitacji przed konsultacja neurochirurgiczną .
Pozdr. Z.
Ja nie ekspert ,też dyskopatka.
gość
25-04-2008, 09:22:00

witam,jestem z Wroclawia,bylem na konsultacjach neurologicznych,lecz dwóch lekarzy mnie zbylo,a ledwie żyje.Nawet trafilem do profesora Czapigi,lecz stwierdzil że są gorsze przypadki,wiec nieskierował mnie na rehabilitacje.Nie wiem naprawde co mi jest,i jak sie za te leczenie wziąść,Może wytłumaczysz mi po częśći co oznacza moje badanie,bo jak zrobilem rezonans to radiolog od razu mnie wystraszyl z tym badaniem,a lekarze co innego mówią.Też pozdrawiam

gość
25-04-2008, 18:00:00

25-04-2008 o 02:06, gość :
Witam
MAm 27lat,w ubieglym roku przedżwigałem się kładąc pakunek do góry,poczułem ból(przeszedł prąd przez udo,przez jadro.Od tego momentu na codzień,mam ból w okolicach jąder i klatki piersiowej.Byłem u dr urologa,usg jąder wykazał prawidłowość,trafiłem do dr.chirurga,zlecił mi wykonanie rezonans kregosłupa(lędżwiowo-krzyżowy)Badanie wykazało cyt;Badanie wykon.w sekwencjach T1,T2 oraz spair w projekcjach strzał. i poprzeczn.W zakresie odcinka LS kregosł. widoczne są cechy zmian zwyrodn. trzonów kręgowych typu II wg Modica.W segmenc. ruchowym L5-S1 widoczne jest obniżenie wysok. k/m z oslabieniem sygnału,co świadczy o dehydratacji k/m.W badanym segm.ruchowym obecne są zmiany typu disc z cechami stenozy zachyłka bocznego na poziomie L3-4 po prawej stronie.W segm.ruchowych L5-S1 widoczna jest tylno pośrodkowa przepuklina k/m z uciskiem na worek opony twardej od przodu.Chodzilem po różnych lekarzach,zostawałem zbywany że rehabilitacja jest niepotrzebna,na codzień ledwo funkcjonuje,cierpnie noga,boli klatka piersiowa i od spodu wśrodku od jader klujący ból czuje,dlatego proszę o pomoc,bo nie wiem co robic,i jak się leczyć Z góry dziekuje i proszę o porady.

gość
25-04-2008, 19:59:00

Witaj ponownie
Poziom L3-4 -stenoza zachyłka bocznego to zwężenie otworu przez który wychodzi korzeń nerwowy ale bez cech ucisku korzenia.
Poziom L5-S1-przepuklina czyli całkowte rozerwanie pierścienia włóknistego z wydostawaniem się masy jądra miażdżystego co powoduje ucisk worka oponowego. Drażnienie worka oponowego może powodować zarówno objawy bólowe jak i neurlogiczne.
Skoro objawy wedlug neurochirurga nie kwalifikują Cię do interwencji operacyjnej to tym bardziej chyba wskazana jest odpowiednia fizjoterapia ,żeby zapobiec pogorszeniu stanu.
Jeśli wyszedłeś z wizyty u neurochirurga bez przekonania o trafnej ocenie to może warto zasięgnąć opinii u kolejnego specjalisty
Wkleję Ci informacje zamieszczone w innym wątku odnośnie neurochirurgów z Wrocławia

Prof. W?odzimierz Jarmundowicz ordynator neurochirurgii na Traugutta .Tel.do sekretariatu 071 789 02 58 ;
Dr.Zwoliński i dr. Sakowski ;Klinika Wojskowa Weigla 5 .
Dr.Czapiga kom. 601 89 27 79 i dr.Szarek obaj z AM na Traugutta
Dr. Czapiga już zaliczony więc może ktoś inny z listy
Jeśli faktycznie Twój stan neurologiczny bo głównie to kryterium decyduje o sposobie leczenia nie jest taki zły to warto poszukać dobrych terpaetów specjalizujących się w leczeniu kręgosłupa.
Może tu
http://creator.wroc.pl/index4.php?id=23
ośrodek i metoda polecana na innym forum
Widziałam ,że zamieściłeś post równiez na wątku ,, szyjnym,,
Jedna z uczestniczek jest z Wrocławia , może będzie w stanie podać Ci inne sprawdzone ośrodki rehabilitacyjne.
Pozdrawiam
gość
26-04-2008, 00:13:00

witaj
Dziekuje ci bardzo za cenne informacje,i za czas jaki mi poświęcilaś napewno skorzystam,nawet niewiedziałem że lekarze ci są co mi podalaś tak blisko mojego domu.Dla mnie ten wynik był dużym ciosem bo pracuje whandlu,a tam trzeba dżwigać,a z moim obecnym bólem to ja moge być tylko klientem.Napewno zaczne fizjoterapie,ale jaką?,dlatego umieszczam ogłoszenie moje na różnych stronach forum,a jestem tu od niedawna i wiem że duzo tu jest życzliwych ludzi takich ja ty.Dziekuje i pozdrawiam
gość
26-04-2008, 05:58:00

Zajrzyj może jeszcze tu
http://213.17.192.132/phorum/list.php?25
Jest spore archiwum ,może coś dla siebie wyszukasz.Pozdr. Z.
gość
27-04-2008, 06:29:00

PROSZĘ WSZYSTKICH O INFORMACJE.
gość
28-04-2008, 09:35:00

27-04-2008 o 08:29, gość :
PROSZĘ WSZYSTKICH O INFORMACJE.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: