Reklama:

problemy z pamięcią (22)

Forum: Pamięć i koncentracja

gość
27-09-2013, 16:28:22

witam na forum napisałam jak można się uczyć i to pomaga sama próbowałam .Mogę jeszcze raz napisać i, więcej dopisać morze coś wybierzesz dla siebie czekam na odpowiedz
Początkujący
27-10-2013, 17:22:19

Treść zablokowana przez moderatora

gość
28-10-2013, 18:30:46

zgadzam się z twoją wypowiedzią ale czy wszyscy idą do lekarza się przebadać czasem nawet nie wiedzą ze coś jest nie tak albo się nie interesują się rodzice że coś jest nie tak albo że w szkole są problemy i nikt tego nie zauważy tylko z góry powie ze nie chce się uczy i olewa szkołę a ci co utaj piszą może takie osoby co naprawdę nie wiedzą co się dzieje i nie wiedzą co zrobić
Początkująca
08-11-2013, 15:11:19

Od zawsze piszę na kartce - tak robiła moja mama i babcia. Niestety u babci zaczęło się od problemów z pamięcią, a teraz ma alzheimera ;-/
Początkująca
25-11-2013, 09:40:31

Jeżeli problemy z nauką zaczęły się przed matura , to może jest to po prostu stres przedmaturalny -
jak z kondycją fizyczną kiedyś były testy wydolnościowe ? czy w szkole wam je jeszcze robią ?
Najprostszy : jak długi i szybko możesz przebiec ?
Jeżeli nie możesz biegać albo po biegu dłuższy czas mocno i nierównomiernie pracuje ci serce - to warto zrobić echo serca i podstawowe badania endokrynologiczne - matura to okres po intensywnej fazie wzrostu i zmianie gospodarki hormonalnej ( TSH minimum na początek) bo rozumiem że podstawowe badania krwi masz i wszystko jest ok. Jeżeli wszystko fizycznie i hormonalnie będzie w porządku poszukaj w okolicy neuropsychologa - pomoże ci jak poradzić sobie ze stresem spowodowanym nauką a jeżeli znajdzie inny powód kłopotów z pamięcią to będziesz w dobrych rękach i na pewno uda się pokonać przeciwności -
pozdrawiam
MiraC
tak jest teraz : a tak będzie -(
gość
05-12-2013, 06:17:01

Mam prawie 19 lat i ostatnio coraz silniejsze problemy z pamięcią.Chodzi o to,że np. ostatnio szłam w jedno miejsce i zanim wyszłam z domu to zaplanowałam sobie drogę (to jest w moim mieście,gdzie mieszkam całe życie,ale zawsze miałam słabą orientację w terenie) i gdy wyszłam to pamiętałam początek drogi i koniec,ale urwał mi się środek i dopiero po kilku czy kilkunastu minutach chodzenia w kółko przypomniałam sobie.Innym razem wracałam ze spaceru i chodzę tą drogą od kilku lat i wiem,że zegar wisi obok urzędu,ale coś mi się pomieszało,że wisi obok szkoły,która jest trochę bliżej niż urząd i myślałam,że pomyliłam drogi.Po kilku minutach dotarło do mnie gdzie jest zegar.Czasem też patrzę na kogoś i wydaje mi się,że to jest inna osoba,potrzebuję kilku minut,aby dotarło do mnie,że tak naprawdę jest to ktoś inny.Z tym nierozpoznawaniem osób zaczęło się jakieś 2 lata temu odkąd zadławiłam się cukierkiem i przez kilka sekund nie oddychałam,jeszcze rok temu przewróciłam się na dworze i uderzyłam w tył głowy,co spowodowało wtedy zawroty głowy i mdłości,więc myślę,że mogłam mieć wstrząs mózgu,a wtedy z tym cukierkiem mogło dojść do niedotlenienia mózgu.Ale miałam wtedy tylko kilka takich sytuacji z nierozpoznawaniem i przeszło mi,a teraz to wraca i dochodzą jeszcze te inne zaburzenia pamięci,o których napisałam wyżej.Nie wiem czy to ma z tym związek,ale gdy szybko idę to ciężko mi oddychać i boli mnie serce,a poza tym codziennie boli mnie żołądek i trzustka albo wątroba,pomimo,że jestem szczupła.Ale to może dlatego,że mam siedzący tryb życia i czasem jem ciężkostrawne jedzenie.Co się ze mną dzieje?I czy to może mieć związek z fobią społeczną,przez co jestem non stop narażona na stres?
gość
09-06-2014, 12:01:58

nastarszyliscie mnie tu z ta pmięcią-ja tez często nie pamietam gdzie co leży niewspominając o bardziej konkretnych informacjach ale zawsze myślałam, że każdemu się zdarza-popytam rodzinnego lekarza przy następnej wizycie!
Początkująca
09-07-2014, 10:06:58

Chyba każdy ma większe lub mniejsze epizody z zapominaniem. Moja mama wysyla sobie smsy z czyms waznym. Kartke moze zgubic, a do smsow zagląda często.
A co do nauki, to myślicie ze ucząc się w jakims systemie poprawilabym pamiec? Nie wiem..może jakiś sytem rysunkowy, albo rozrysować sobie to wszystko w diagramach. Czasem zapominam rzeczy których uczylam się kwadrans wczesniej.
Początkująca
19-03-2015, 12:08:06

Zgadzam się z przedmówcą. Każdemu zdarza się czegoś czasem zapomnieć, coś wyleci nam z głowy dlatego tak trudno rozpoznać kiedy przestaje być to normalne, a staje się objawem choroby... Jeśli ktoś się martwi, że to może być coś ze zdrowiem najlepiej udać się do lekarza po prostu. A pamięć można też ćwiczyć, robić sobie różne zadania na zapamiętywanie itp.
Zapraszam do przeczytania czegoś ciekawego o muzyce http://gidar.pl
Początkujący
20-05-2015, 11:56:38

Tego samego zdania jestem, lekarz nam wszystko wytłumaczy wtedy. Trzeba też ćwiczyć umysł, rozwiązywać łamigłówki.
Nie wystarczy [url=http://www.krs-online.com.pl/przedsiebiorstwo-informatyczno-reklamowe-krs-1183984.html]sam url[/url], by wejść na stronę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: