Reklama:

Problem z kupnem Vetiry (15)

Forum: Padaczka

gość
25-03-2014, 12:15:27

Witam. Czy Wy też macie problem z kupnem Vetiry? Podobno w hurtowniach są braki. Mam zacząć ją brać bo odstawiam ConvuleX, ale jak to zrobić skoro nawet zamienników brakuje?
Wtajemniczona
25-03-2014, 20:20:18

Witam;
Jak do tej pory nie miałam problemu z kupnem Vetiry.
Powinieneś zgłosić w aptece, że taki lek potrzebujesz i apteka poszuka Ci po hurtowniach. W moim przypadku tak jest robione. Lek odbieram na następny dzień.
Powodzenia Alicja
gość
28-03-2014, 19:14:06

Byłam juz chyba w 10 aptekach i nikt nie jest w stanie sprowadzić Vetiry bo poprostu jej nie ma. Nie wiem na jak długo, teraz proponują mi tylko zamienniki, ale wiadomo jak to jest z zamiennikami...mam za każdym razem brać zamiennik, bo nie ma akurat Vetiry, która ostatnio wjechała do aptek w styczniu i na razie cisza nawet u samego producenta
Wtajemniczona
28-03-2014, 19:59:03

Witam;
Vetira (Levetiracetamum), jest generykiem, czyli zamiennikiem.
Oryginalnym lekiem jest Keppra (Levetiracetamum).
Epileptyk nie może co rusz zmieniać leku przeciwpadaczkowego, a farmaceuci tego po prostu nie wiedzą.
Każda zmiana leku przeciwpadaczkowego musi być pod kontrolą lekarza.
Zmiana leku przeciwpadaczkowego jest ryzykiem, wiąże się (ale nie musi) z nawrotem ataków.
Jest to chamstwo zarówno ze strony firm farmaceutycznych jak i Ministerstwa Zdrowia.
Ja kupowałam w lutym Vetirę i nie miałam problemu.
Alicja
gość
31-03-2014, 16:18:28

Nadal nie ma w aptekach Vetiry
Początkująca
01-04-2014, 15:18:44

W najbliższym czasie mój chłopak będzie musiał się w nią zaopatrzyć, dam znać, czy udało się zakupić.
A z jakiego miasta jesteś?
gość
02-04-2014, 08:02:02

Inowrocław, ale z tego co mówią farmaceuci problem jest nawet u producenta. Kazali po prostu pytać. Na razie mam zapas na 2 tygodnie, ale nie wyobrażam sobie kolejnej zmiany z uwagi na brak leku. Każda zmiana leku to przecież ryzyko.Mam nadzieję ,że na dniach sytuacja się ustabilizuje.Jednak daj znać jak w Twojej aptece, może się będzie trzeba przejechać w góry lub nad morze zeby zrealizować receptę:-
Wtajemniczona
03-04-2014, 06:59:38

Witam;
Ja będę jutro w swojej aptece, będę zamawiała dla siebie leki. Dam Ci znać.
Dobrze, że piszesz o brakach Vetiry nawet w hurtowniach.
Alicja
gość
07-04-2014, 13:51:35

Vetira jest dostępna ale w dawkach 500 750 1000 natomiast 250 nadal nie ma. Myślę,że można dzielić 500choć to są tabletki powlekane , jednak podziałkę mają,ale receptę trzeba będzie przepisać.
gość
18-04-2014, 17:32:15

Vetiry nadal brak. Obdzwoniłam Warszawę. Nie ma w hurtowniach. Myślałam, że zmienia się cena od maja i dlatego brak, ale cena bez zmian :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: