Reklama:

Prąd w głowie i okropny ból (17)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-04-2011, 20:52:48

U mnie TK tez nie wykazala tetniaka dopiero rezonans magn. wykazal. Rezonans jest kosztowniejszy wiiec kieruja na TK. Mam dla Ciebie artykul wart uwagi www neurochirurgia. 2p. pl - neuralgia nerwu trojdzielnego.
Wzielam pod uwage sugestie forumowicza z dnia wczorajszego.Jak przeczytasz to podziel sie uwagami .Mam dzisiaj feralny dzien prad mnie zlapal , uchwycilam za przewod od miksera, nie wiedzac ze izolacja uszkodzona, nastepnie oparzylam lewa reke, za kilka minut prawa, czy mam cieszyc sie zyciem?a jutro 13! Glowa mnie boli i kluje po lewej stronie tam gdzie tetniak. Pozdrawiam J
gość
13-04-2011, 08:41:41

Słyszałem, że neuralgia nerwu trójdzielnego występuje tylko na twarzy i w jej okolicach, a ja te bóle mam prawie że na czubku głowy.

Co do tomografii komputerowej, to miałem podany kontrast, więc jednak wykryć coś powinni, a w razie jakichś podejrzeń wysłaliby mnie na rezonans. Mówią, że ze mną wszystko jest ok, ale ja nadal nie wiem co mi dolega. Mam też skoliozę, może to od tego?
gość
13-04-2011, 16:40:39

Odświeżam.
gość
13-04-2011, 18:04:49

Znalazlam zdanie ktore przytocze:Skolioza moze skutkowac wieloma zespolami bolowymi min. bole migrenowe z podraznieniem membrany potyliczno- szczytowej. Mamy podobne a nawet takie same objawy z tym ze ja mam tetniaka , ale .. mam tez skolioze o ktorej nie pisalam dwa dyski uszkodzone , przepuklina , dostalam zastrzyk do kregoslupa kilka miesiecy temu( kortyzon) na operacje wymiany dyskow na implanty nie decyduje sie w chwili obecnej. Prawie w tym samym miejscu dzga mnie lecz bardziej z lewej strony szczytu glowy. Dobrze ze chociaz wykluczasz tetniaka zostaje porozmawiac z ortopeda i neurologiem czy potwierdzi mozliwosc wystepowania bolow z podraznienia membrany potyliczno -szczytowej. Pozdrawiam J
gość
02-05-2012, 11:02:18

Witam mam 17 lat i raz na kilka miesiecy w głowie dochodzi jak by do zwarcia...kopie mnie jak by prad to trwa z 1 sekunde i strasznie boli lecz nie przejmowalem sie tym gdyż to wystepuje jak juz mowilem raz na kilka miesiecy raz kopnie slabo a raz bardzo mocno tak jak przed chwila...kopnął mnie bardzo mocno ok 1sekundy :) postanowilem wpisac w google prad w glowie az trafilem na to forum gdy zorientowalem sie ze tu jest pisane o tentniaku myslalem ze padne ...Nie wiem co zrobic strasznie sie boje mam dopiero 17 lat a tu takie cos ;( jesli ktos zna inne wyjasnienie tego zjawiska prosze pisac na gg:11710765 z góry dziekuje i przepraszam za ortografie.
gość
25-06-2013, 09:48:22

Ja mam identyczne objawy ale nie bylem u lekarza jeszcze bo sie boje :( Właśnie przed chwilą coś takiego miałem, że aż mną rzuciło :( Dokłądnie tak jak ktoś wcześniej napisał, miałem tak kiedyś co pare miesięcy, później co pare tygodni a teraz mam tak z raz dwa razy w tygodniu i nie ma to zwiazku z zadną sytuacją. Dzieje się tak nawet jak siedzę sobie spokojnie przed komputerem. Nawet nie wiem jak do okreslić, ale jest to własnie coś podobnego do pradu który przeszywa Cię przez pół sekundy, może sekunde przez pewien odcinek w głowie, bardzo często jest to w jednym miejscu ale to nie jest reguła :(
gość
25-06-2013, 12:57:42

Witaj , sadzac po wpisach " raz na rok", nie jest nas duzo cierpiacych na napadowe ataki razenia pradem w mozgu.
Slyszalam porady w stylu olej problem ,bo nie masz napadow czesto ani nie trwaja dlugo.
W moim przypadku sama zdiagnozowalam przyczyne , oparlam sie na tym , ze moj tetniak w czasie silniejszego , szybszego przeplywu krwi w tetnicy , uciska na nerw i jest natychmiastowy odzew nerwu w postaci sekundowego kopniecia , stawiajacego na bacznosc, z mrozeniem oka, doslownie z tego silnego paralizujacego razenia, oko samo zamyka sie na sekundy.Teraz tez mnie zalupalo, szczescie , ze niezbyt silnie, bywaja mocniejsze , bardziej dokuczliwe.
Anomalie mozgowe sa przyczyna takich stanow, nic nie dzieje sie bez przyczyny.Powiem Tobie , ze da sie zyc , jedno co mnie trapi to lek , ze w kazdej chwili moze " napasc i dlatego jestem stale spieta.Zycze zdrowia bez zaklocen i pozdrawiam J.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: