Reklama:

Prąd w głowie i okropny ból (17)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-04-2011, 13:53:45

Chciałbym zapytać czy ktoś miał coś takiego. Otóż od dwóch lat borykam się z pewnym problemem. Najpierw występowało to co kilka miesięcy, potem co kilka tygodni, aż wreszcie teraz co kilka dni. W głowie odczuwam takie nagłe kopnięcie prądu, nie jest to żadne mrowienie. Kogo kopnął prąd, ten wie o co chodzi. Jest to takie pojedyncze kopnięcie, trwające może sekundę. Na ten czas to kopnięcie niesie ze sobą ból, a niekiedy taki szum w uszach. Ten objaw występuje nagle, bez względu na sytuację. Tym bardziej się dziwię, że najczęściej ten prąd występuje w tym samym miejscu. Niekiedy odczuwam także kłucie w głowie.

Powie ktoś co to może być? Magnez brałem już nie raz. Dał tyle co nic.
gość
06-04-2011, 16:22:12

Jest znane mi takie klucie sekundowe jak okreslasz kopniecie pradu. Ja mam tetniak mozgu i od 8 m-cy mam tego swiadomosc. Przed zdiagnozowaniem tez mialam lecz nie wiedzialam co jest tego przyczyna. Pisalam na watku " tetniak mozgu" o swoich objawach , bole glowy w lewej czesci mozgu, czasem zaburzenia widzenia ale te sekundowe kopniecia sa paralizujace , stawiaja na bacznosc, szczescie , ze mijaja szybko ale tez powracaja.Obecnie mam codzienne bole glowy , jutro mam wizyte u lekarza , poprosze o mocne tabsy z kodeina , musze pracowac .Czy byles u neurologa , na poczatek idz do rodzinnego i popros o skierowanie na rezonans magnetyczny glowy. Jest to dokladne badanie i bedziesz wiedzial co jest przyczyna , moze byc inna malformacja - gruczolak przysadki, torbiel albo wszystko w porzadku - przebadac trzeba. Trzymam kciuki J.
gość
06-04-2011, 16:59:28

No właśnie, mam 17 lat, czy to możliwe w takim wieku? O rezonansie mogę zapomnieć, bo już prosiłem o skierowanie lekarza rodzinnego i nic. Do neurologa mogę iść najwcześniej na koniec miesiąca.

Może jeszcze ktoś inny miał podobne doświadczenia?
gość
06-04-2011, 17:18:46

I czy mógłbyś podać link do twoich wypowiedzi w tamtym temacie?
gość
06-04-2011, 18:49:18

Kliknij na watek 'tetniak mozgu" lub wpisz w google tetniak mozgu- forum neurologiczne - pacjent i rodzina to jest to samo forum na ktorym jestesmy obecnie.Jest tam tez chlopak 17 -letni ktory ma gruczolaka na przysadce i tetniak w mozgu zaczelam pisac we wrzesniu ub. roku , on tez mniej wiecej od strony 90 , nie pamietam. Zacznij przewijac po 3 strony od konca . Przeniesiesz sie tam i popytasz kto jeszcze ma podobne objawy lub takie same . Pogadasz z nim , on ma na imie Arek.Podaj swoja litere od imienia dla latwiejszego kontaktu.J
gość
06-04-2011, 18:56:03

A mogę iść z tym na izbę przyjęć w szpitalu? Przyjmą mnie bez skierowania? Czuję się okropnie, ale mogę trochę posymulować w razie potrzeby. Tak czy inaczej życzę długiego, owocnego życia bez codziennych zmartwień.
gość
06-04-2011, 19:24:24

No co ty?, nie odchodz stad, nawet jesli okaze sie ze mozg masz wporzo, oby!Czujesz sie zle , wal na pogotowie oni Tobie zrobia badania i szybko wykryja przyczyne bolow. Ja nie wytrzymalabym gdyby kopalo mnie 10 sek. ,nie do wytrzymania,tak strasznie dziubie . Moze to neurony w czasie przeskakiwania tak porazaja.Wiesz , ze ja w czasie takiego silnego napadu , nie wytrzymalam i pojechalam na pogotowie i wlasnie tam zrobiono mi Tomografie, rezonans i wyszedl tetniak. Nie zostawiaj mnie samej z moimproblemem i zostan mimo wszystko, nawet jak bedzie u ciebie cos innego. Ojej jak mnie w tej chwili dziuga z prawej strony potylicy a nie mam juz drugsow.Jedz na pogotowie lub do szpitala przewaznie sa razem ulokowane przynajmniej tu gdzie mieszkam. Czy cierpisz w tej chwili? J.
Początkujący
08-04-2011, 22:56:58

Objawy mogę wskazywać na neuralgię nerwu trójdzielnego. Najczęściej nie ma uchwytnej przyczyny tego zaburzenia, rzadko może to być tętniak, który uciska na nerw trójdzielny. W leczeniu stosuje się karbamazepinę i gabapentynę.

pozdrawiam
gość
11-04-2011, 12:59:04

To ja, autor tematu. Miałem TK głowy i RTG zatok. Tętniaka ani innych schorzeń nie wykryto. Czy więc mogą być to wyładowania na tle nerwowym? Mam identyczne objawy jak J. powyżej, ale tak jak mówię, tomografia nic nie wykazała (miałem tk z kontrastem).
gość
11-04-2011, 19:11:43

Pamiętam, że kiedyś miałem podobne kopnięcie przy napinaniu mięśnia (wtedy jeszcze ćwiczyłem, ale sporadycznie). Miałem to może ze 2-3 razy. Może to zmienia postać rzeczy... Orientuje się ktoś co to w takim razie może być?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: