Reklama:

potrzebuje porady (15)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Wtajemniczona
05-06-2014, 13:39:56

Rzeczywiście podstawowe analizy trzeba zrobić, jeśli nie teraz to specjalista prawdopodobnie skieruje w pierwszej kolejności na takie badania.
Dobrze jest również mierzyć przez kilka dni ciśnienie krwi o stałej porze. Takie czynności pozwalają na szybsze postawienie diagnozy i ewentualne leczenie.
Początkująca
05-06-2014, 17:39:10

Martwie sie ze to jest fibromalgia, poniewaz bóle utrzymują się od 3 miesiecy, leki pomagają ale w niewielkim stopniu. nie mogłam spać ubiegłej nocy i miałam kolejny napad, wstałam energicznie z łózka bez powodu, zaczęłam płakać i krzyczeć, wpadłam w histerie, zupełnie nie wiem co się ze mną dzieje,serce waliło jak oszalałe, z trudem się uspokajałam. Może to przez to ze zaczynam sobie wmawiac choroby których nie mam? podejrzewałam już u siebie wszystko, dosłownie! powinnam się cieszyc wakacjami, tym że teraz odpoczywam po maturach, ale niestety tak nie jest. Wizytę mam dopiero 11 lipca, do tego czasu wykonczę się psychicznie, moze wizyta prywatna by coś dała? Wiem, zapłaciłabym sporo, ale moze to mnie uwolni od leków i bólów mięsni?
05-06-2014, 18:57:14

Podlogo2 czas do 11 lipca szybko zleci. Rzeczywiscie spróbuj sie oderwać od złych myśli, nie spodziewać się najgorszych schorzeń. Mysle, ze pojscie prywatnie nie pomoze, wmowia Ci nieistniejące u Ciebie niedomagania, aby tylko zarobic
Skup się na wypoczynku i np. na rozwijaniu własnego hobby.
A co teraz, czyli po maturze?
Początkująca
06-06-2014, 06:05:57

mam wiele planów, ale martwie się że nie będę ich mogła zrealizować ze wzgledu na te anomalia zdrowotne. Dziś nocka przespana cała, ale nadal niestety bola mięśnie. Im więcej się ruszam tym mniej bolą, najgorzej przed snem, jak położę się do łózka. No i rano, a tak za dnia to da się przeżyć.Boli i drętwieje szczególnie lewa strona. nie mam innych objaw do tej pory jak ból mięśni, ataki lękowe ( znów sie pojawił), podczas których serce bije niesamowicie szybko, bóle głowy ( szczególnie w ciepło na dworze i przy otwartym oknie) i ogólnie napiecie ciała. chodź nie robiłam badania krwi wiem ze nie moge miec anemii- stosuje dietę bogatą w żelazo i biorę magnez z witamina b6. Nie mam również krwawień z nosa itp. Staram się prowadzić zdrowy tryb życia, nie mam nadwagi oraz dosć dużo się ruszam ( sporo spacerów) a podczas leczenia skoliozy- sporo ćwiczeń. Myślę że wytrwam jeszcze miesiąc. Niektóre nerwice leczy się farmakologicznie, to równiez u siebie podejrzewam.
Początkująca
16-06-2014, 07:50:02

Dziś w nocy kolejna masakra, zdrętwiało całe ciało, czułam się tak jakbym wogóle go nie miała. Coraz bardziej się męcze z moimi dolegliwościami. Odbierają mi radość życia. Nie wiem czy dam radę do tego 11, a jeszcze na poczatku lipca mam wyjazd na 3 dni i martwie się że popsuje znajomym wyjazd z powodu moich przypadłości.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
gość
MR glowy bez i z kontrastem
W istocie bialej podkorowej oraz okolokomorowej obu polkol mozgu sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyzszonego sygnalu w obrazach T2/FLAIR,bez cech restrykcji dyfuzji,bez wzmocnenia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne.Fazekas1.W rawej polkoli móżdzku drobna jama malacyjna 7 mm. Symetryczne niewielkie ogniska obniżonego sygnałuw sekw.SWI w galkach bladych - zmany degeneracyjne.Niewielki uogolniony zanik korowy wyrazony poszerzeniem plynowych przestrzeni przymozgowych.Uklad komorowy ustawiony w osi,symetryczny,rawidłowej szerokosci.Przysadka mózgowa mala,obraz " pustego siodla."Kąty mostowo-móżdżkowe bez zmian ogniskowych.Zmiany zwyrdnieniowe w odcinku szyjnym kregosłupa. Wn. W istocie balej podkorowej i okolokomorowejobu półkul sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyższonego sygnalu w obazach T2/FLAIR,ez cech restrykcji dyfuzji,ez wzmocnienia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne. Obecnie bardzo boli mnie glowa,mam okrpne uderzenia goraca, jestem slaba i nerwowa.Mam tez płytke CD,ale nie umiem jej przeslac,a wizyte mam u lekarza neurologa w styczniu,co moge zrobic?Dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: