Reklama:

potrzebuje porady (15)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
28-05-2014, 13:06:52

Witam, pisze na tym forum ponieważ zaniepokoiły mnie moje objawy. Mam 19 lat więc wydaje mi sie ze nie powinnam chorowac na cos przewlekłego. Od jakiś 2 miesiecy bolą mnie mięsnie, drętwieją kończyny i często boli mnie głowa. Poczatkowo myślałam że ból wziął sie od skoliozy którą mam dość duża i leczyłam w dzieciństwie, teraz sama nie wiem co mi dolega. Nie mam problemów z równowagą, wzrok mi się pogorszył, ale nie pojawiają się żadne ciemne plamy ani nic, widzę w miarę ok. Zaczęłam sie bać że to coś groźnego, najgorsze choroby np. rak czy jakiś guz. Sprawdzałam też inne objawy, ale nie pojawiają się u mnie, nie mam krwawień z nosa ani anemii. Jedyne co sie dzieje to wypadaja włosy. Poczatkowo myślałam że to stres maturalny to spowodował lecz jestem już po maturze a bóle mięśni nie znikają. Czasem nie umiem wstać z łóżka. Udałam się do lekarza rodzinnego, skierował mnie do neurologa. Zaczełam brac magnez z witaminą b6 ale pomagało tylko chwilowo. Tabletki i maści przeciwbólowe tak samo. Martwie się że to moze być coś powaznego,rtym bardziej że pojawiły się w nocy napady lekowe, nagle się budzę i wyskakuje z łóżka jakbym coś miała, jakby ktoś mnie przestraszył. proszę o poradę i ciepłe słowa otuchy)
podloga
gość
31-05-2014, 21:06:36

Takie objawy daje wiele chorób. Bez dokładnych badań to jest wróżenie z fusów. Co do lęków nocnych pomocny może być neuropsycholog. Byłaś już ze skierowaniem u neurologa?.
Otucha?, Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Ciepłe słowo?, Słońce.
Może to przejściowe anomalia?, czego życzę.
Jestem chory i mam na to papiery :-)
01-06-2014, 08:51:21

Uwazam, ze pojscie do neurologa i wykonanie badan(np. rezonansu magnetycznego) w tym przypadku jest niezbedne. A może to cos natury psychicznej i może konieczne będzie spotkanie z psychologiem.
Nie należy się martwic na zapas i cieszyc się już, bo to z pewnoscia kiedyś minie.Pozdrawiam serdecznie
Początkująca
01-06-2014, 11:05:02

Dziekuję za ciepłe słowa. W sumie wszytsko sie zaczęło na poczatku marca, miałam wtedy stan depresyjny, 2 dni przepłakałam i byłam strasznie zdenerowana. Potem pojawiły się pierwsze objawy, ból mięśni i głowy...i napady lekowe,miałam ich może z 5, 6 dotychczas, ostatni 2 tygodnie temu. Myślicie że jakieś ćwiczenia i basen mi pomogą? Mam jak wczesniej napisałam skoliozę i leczyłam ją jeszcze rok temu. Miałam gorset ortopedyczny ale skolioza sie nie pogłębiała i mi go odstawiono. słyszałam że skolioza, krzywy kręgosłup może uciskać na jakiś nerw i dlatego boli. Moze jakieś ćwiczenia pomogą? jakieś relaksacyjne?
gość
01-06-2014, 12:51:46

Nie polecam jakichkolwiek działań bez konsultacji z lekarzem.
Jestem chory i mam na to papiery :-)
Początkująca
01-06-2014, 13:57:36

Wizytę mam dopiero 11 lipca niestety:( co powinnam do tego czasu robić? Doradźcie
gość
01-06-2014, 15:39:12

Idź prywatnie do lekarza, tego albo do innego. Stówka to może sporo, ale?. On na pewno poprowadzi albo pokieruje dalej. I myśl pozytywnie bo od ciebie dużo zależy. Powodzenia.
Jestem chory i mam na to mocne papiery :-)
Początkująca
02-06-2014, 13:47:19

Zapomniałam dodać, że od lekarza rodzinnego dostałam lek przeciwbólowy na receptę, niestety przeterminowała sie i musze iść ponownie do lekarza. Moze ten lek mi pomoże, jest on na bóle stawów,na bóle zwyrodnieniowe kregosłupa. Trudno mi okreslić jaki to jest ból, przypomina mi zakwasy.
gość
03-06-2014, 08:45:28

Leki przeciwbólowe nie leczą. Poprawiają "komfort życia" ale nie leczą.
Początkująca
03-06-2014, 17:43:47

prawda, poprawiają...chciałabym nawet zrobic badanie krwi i moczu ale niestety moja lekarka niezbyt chce dawac skierowania na to...zaczynam wariować! Ponadto jeżdże na motorze i boje sie ze nie bedę mogła wrócić do sportu.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: