Reklama:

portale społecznościowe (60)

Forum: Niepełnosprawność

VIP
17-03-2012, 06:39:39

nie28 2012-03-17 01:08:55
mare 2012-03-13 21:42:16 To czasami róznie bywa, niktórzy są na prawde niemili ,
ale wiekszość to osoby o dobrym sercu i szczerych chęciach.

Ja tu własnie takich spotkałam, Was,
Dzięki
To prawda , masz nas :) Zawsze można liczyć na dobre słowo, a nie na obrażanie z naszej strony:)
Wiem kochaniutka , na Was zawsze można liczyć
A co Ty tak pózno jeszcze nie w łóżeczku ?
Liderka opinii
17-03-2012, 17:12:49

Reniu, a może i do mnie kiedy napiszesz.....na GG..bo sie sęskniłąm
Iza prezes Stow. ProPsychiatria < dla Psychiatrii>
gość
24-03-2012, 11:49:06

Iza a co u Ciebie słychać ciekawego? Powiem Ci,że ja teraz mam w końcu czas na wypoczynek i nasze kochane portale społecznościowe:)
gość
24-03-2012, 11:50:50

Uważam ,że portale są potrzebne i cieszę się ,że są.
Można poznać tak jak wspomniała Renia miłych ludzi.:)
Liderka opinii
24-03-2012, 20:14:56

I to też bezpieczna forma wypowiedzi - bo anonimowa.
Z tego względu proponuję wziąć pod uwagę, że niektórzy za bardzo "dają sobie na spocznij" i wypisują róne rzeczy, nie zawsze zgodne z prawdą... pozdrawiam szczególnie Anię i Renię.
Iza prezes Stow. ProPsychiatria < dla Psychiatrii>
VIP
24-03-2012, 21:51:49

jolanet 2012-03-24 21:14:56 I to też bezpieczna forma wypowiedzi - bo anonimowa.
Z tego względu proponuję wziąć pod uwagę, że niektórzy za bardzo "dają sobie na spocznij" i wypisują róne rzeczy, nie zawsze zgodne z prawdą... pozdrawiam szczególnie Anię i Renię.
dobrze że to forum , bo mogłam Was poznać.
Iza pozdrawiam serdecznie
gość
26-03-2012, 08:18:26

mare 2012-03-24 22:51:49
jolanet 2012-03-24 21:14:56 I to też bezpieczna forma wypowiedzi - bo anonimowa.
dobrze że to forum , bo mogłam Was poznać.
Iza pozdrawiam serdecznie
Oczywiście,że trafiłaś na nas:) Jesteśmy ogólnie rzecz ujmując fajne osoby:)
VIP
26-03-2012, 08:26:45

Aniu gdyby nie to forum , to nie poznała bym Was
Pogoda się robi ... zabieram sie do mycia okna ...
Miłego dnia Aniu Ci życzę
gość
26-03-2012, 08:32:42

Wiesz jak się jest młodym i bez perspektyw , a po studiach, nie ma pracy.
Jest to smutne niestety.Powinnam być teraz w pracy , a nie jestem.
VIP
26-03-2012, 09:17:24

nie28 2012-03-26 10:32:42 Wiesz jak się jest młodym i bez perspektyw , a po studiach, nie ma pracy.
Jest to smutne niestety.Powinnam być teraz w pracy , a nie jestem.
Kochana taki życie , bez problemów się nie obejdzie,,,,ale,,,,nie może zawsze być zle ,,,kiedys musi być dobrze

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Implanty c5 i c6
Witam ja jestem świeży , dosłownie 2 tygodnie po operacji szyjnego mam implanty c5 i c6 ktoś podpowie jak mam funkcjo owac dalej kiedy rehabilitację i tak dalej ? Bo niestety w takim szpitalu byłem że nic nie wiem a jak byłem na zdjęciu plastrów i kontroli to mi powiedzieli że oni z takimi pacjentami nie mają doczynienia i tylko przedłużyli mi zwolni3ni3
gość
Dyskopatia szyjna z objawami neurologicznymi
Witam. Ok 8 tygodni temu miałem epizod z nagłym bólem i sztywnością szyi(wcześniej zdarzały się, ale ustępowały w ciągu tygodnia), jednak tym razem powrót do względnej sprawności zajął ok 2 tygodnie, a pozostał lekki ucisk i słyszalny dźwięku przy kręceniu szyją. Od 3-4 tygodni zaczynam mieć objawy neurologiczne, z początku to było delikatne uczucie ciepła w jednej dłoni, tydzień później zdecydowanie bardziej wyczuwalne uczucie ciepła i uczucie zmęczenia już w obu dłoniach, po kolejnym tygodniu delikatne mrowienie, dzisiaj pierwszy raz miałem silne mrowienie przy wstawaniu z łóżka(przy ziewnięciu przy którym spięły mi się mięśnie szyi poczułem w obu dłoniach jak bym uderzył się w łokcie), wszystkie te objawy występują przy poruszaniu głową, więc jestem 99% pewien że to to. Od ok tygodnia przyjmuję niesteroidowe leki przeciwzapalne przepisane przez ortopedę, w tej chwili czekam na MRI żeby potwierdzić na 100% diagnozę, ale niestety to trwa, a objawy eskalują szybko. Nie mam z kim o tym rozmawiać(kolejna wizyta u lekarza z wynikami MRI za 2 tygodnie, jedyna osoba którą znam, a która przechodziła to samo miała kilka miesięcy między delikatnym a silnym mrowieniem, u mnie to tydzień), a boję się o moje zdrowie, czy nie skończę na wózku jeszcze zanim zacznie się leczenie. Pytanie czy przy kolejnych objawach(jakich, niedowład, paraliż?) nie powinienem zgłosić się na SOR? Czy przy ewentualnym niedowładzie/paraliżu jest możliwe późniejsze przywrócenie sprawności? Czy przy takich objawach i szybkości ich postępowania jakiej teraz doświadczam jest jeszcze szansa , że leczenie farmakologiczne i fizjoterapia przyniosą efekt?
Inne sposoby ulżenia w dolegliwościach
Kochani, moja mama jest po dwóch operacjach, jeden na szyję, druga na odcinek lędźwiowy. Przed operacją na odcinek lędźwiowy przestała czuć już stopę, była odrętwiała. Po operacji stopa "wróciła", ale ma na codzień mnóstwo dolegliwości, bóle, parzenia, miała też rwę kulszową aż wygięło jej nogę na chwilę. Czy tak powinno być? Robiła ponowny rezonans, w kilku miejscach piszą o stanozie. Proszę powiedzcie, co można jeszcze zrobić, by ulżyć na codzień? Czytałam o medycznej marihuanie, może jakiś olejek cbd? Czytałam też o kolagenie typu II (może macie jakiś sprawdzony) w połączeniu z Wit c i kwasami omega 3-6-9? Czy taka suplementacja może cokolwiek pomóc? Proszę o jakąkolwiek podpowiedź....
Reklama: