Reklama:

Podejrzenie padaczka deja vu (16)

Forum: Padaczka

gość
09-02-2019, 17:42:16

Gość 2011-01-02 21:06:19
Nic z tych rzeczy. przecież deja vu to typowe (NIe wiem jak to ując)niech bedzie......Wydarzenie w którym nasz mózg neurologicznie czuje że to już robiliśmy kiedyś na 100% identycznie, lub jesteśmy gdzieś pierwszy raz i widząc np. budynki wydaje nam się że widzieliśmy w 100% identyczne.Jednak nie ma to nic wspólnego z tarczycą czy padaczką.Ja deja vu mam na co dzień gorzej jak masz jamais vu to może cie przerosnąc.Nie bój się de ja vu.A w przypadku gdy już się coś powtarza(Ja tak często robie)zamknij oczy i wyprzedź sytuacje która ma się zdarzyć.Czasem sie deja vu zdarza ale nie ma sie czego bać.To tylko zdarzenia w codziennym życiu.Wszystko może się zdarzyć.Pamietaj zawsze gdy trafi ci sie deja vu możesz se nawet uratować życie.Ja uratowałem swoje tak.Ide pierwszy raz jakąś dziwną uliczką w krakowie(Nigdy w niej nie byłem)i naszło mnie deja vu zamknąłem oczy i z ulicy(Ruchu wogóle nie było) szybko zbiegłem na chodnik i nagle zza zakrętu wyjechał rozpędzony tir. jechał jakieś 170 km/H a w tym co zobaczyłem w ,,Wizji" widziałem jak ten tir mnie przejeżdża. Więc de ja vu uratowało mi życie.Nie ma się czego bać.
Nie wypowiadaj sie w takich ciezkich tematach jak nie wiesz o co chodzi, bo mozesz komus zaszkodzic! Uczucie deja Vu ma zwiazek z platem skroniowym. W czesci mozgu odpowiedzialnej za wspomnienia pojawiaja sie wyladowalnia elektryczne i mozg glupieje. To najzwyklejsza padaczka skroniowa, atak czesciowy. Tylko dobry neurolog pomoze.
gość
09-02-2019, 17:50:44

Gość 2018-03-19 17:16:28
Mnie dzisiaj znowu jebło . Wczoraj juz czzulam ze cos sie swieci bo mi sie tak straszliwie spac chcialo . Pierwszy raz to mialam z jakies 11 lat temu - myslalam ze swiruje czy cos . Teraz mam 2dniowe ataki raz na 2 lub 3 miesiace . Po 6 razy dziennie no i w nocy z 5 razy . Nie biore nic . 11 lat temu odrazu po ty pierwszym razie poszlam na MRI i jakies inne badania z czepkiem i kablami na glowie ale nie odebralam wynikow .
Zaczelam szperac w internecie bo nie wiedzialam co to jest . Myslalam ze jestem sama ze to jakas nieznana choroba .
Znalazlam info o Temporal Lobe Seizures ...
No i wychodzi na to ze to padaczka skroniowa czesciowa czy cos takiego .
Straszne .
Wy tez macie takie jakby mdlosci i nic wam sie jesc wtedy nie chce ? I tak w brzuchu dziwne odglosy ?
U mnie dejavu sie powtarza tzn . Pamietam przez dwa lata mialam podobne jazdy : ide jakies bloki ktos gra na ***pianie i tylko ten jeden szczegol pamietam . A teraz sie zmienilo ale nie zapamietalam jeszcze .
Jak mnie znowu walnie za jakas godzine to na kartce sprobuje napisac :)
Ja mam ze 3 ataki na tydzien. Przy Twojej czestotliwosci powinnas juz byc u lekarza... Co to znaczy "nie odebralam wynikow"? To po co robic badanie? LEC do lekarza.
gość
19-02-2019, 07:45:21

U mnie podobne objawy skończyły się po ok roku od pierwszego ataku silnym bólem głowy i krwiakiem mózgu. Przyczyną krwawienia był oczywiście guz (łagodny). Więc nie lekceważcie tego. Guz usunięto, objawy ustąpiły.
gość
19-02-2019, 07:47:58

zapomniłem napisać, guz był w lewym płacie skroniowym
gość
05-07-2020, 18:35:09

Witam mam 26 lat piłem alkohol z 10 lat uzaleznilem się zaczęły się padaczki alkoholowe zdiagnozowano miałem już 10 biorę depakine 500 i też mam prawie codziennie deja vu zmienność nastroju a depakine biorę od miesiąca ale nie pije dziwne myśli nie da da się tego racjonalnie wytłumaczyć
Początkujący
25-10-2020, 08:00:22

Witam. Ja takie deja vu mam dość często trzeba się do tego przyzwyczaić. Wiem że ludzie mają różne podejście do deja vu. Fakt mam padaczkę skroniową. Takie deja vu u mnie często ja nie mówię iż dane zdarzenie już widziałem nie mówię o tym bo wiem że mnie wyśmieją. Prawdą jest że takie coś co widzę się zawsze po pewnym czasie wydarza.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: