Reklama:

po zaklipsowaniu tętniaka ... (14)

Forum: Udary i tętniaki

gość
19-09-2011, 10:20:20

Witam. Mojemu chłopakowi pękł tętniak, był w krytycznym stanie.Ma 22 lata. Poddano go operacji za-klipsowania tętniaka.Udało się. Pamięć wraca, jest sprawny. Minął miesiąc od operacji. Jest strasznie nerwowy, arogancki. Nie pamięta co się stało. Nie docenia zmartwień rodziny, wręcz każdy go denerwuje. Nie potrafię mu wytłumaczyć że ledwo uszedł z życiem i musi dbać o siebie i nas słuchać. Ciągnie go do palenia i picia alkoholu. Jak to opanować i jak sobie z nim radzić? Czy ktoś był w podobnej sytuacji? W październiku jedzie na kontrole.. jak ma dbać o siebie do tego czasu ? Proszę o pomoc
Anna
gość
05-10-2011, 20:46:04

Witaj,jak się udalo to bardzo dobrze.Myśle,że specjalista wyjaśni co i jak,ale trzeba się oszczędzać.Jeżeli twój chłopak nadużywał to może być teraz troche poddenerwowany rozwala go stres,że to co robił dotychcas zostalo mu zabrane,ja też mialam zabieg na głowe i nie paliłam przez okres 3-ch tygodni i czułam się lepiej,ale nie wytrzymałam i zaczełam znowu.Teraz bardzo tego żałuje,ale zerwać z nałogiem jest bardzo trudno.Jeżeli spotykasz się z nim to spacerujcie,ale unikajcie znajomych,którzy palą i piją wtedy może Mu się uda zerwać z tym świństwem.
gość
05-10-2011, 23:11:06

Przede wszystkim witaj Aniu.Aniu widzisz Twojemu chłopkowi jest ciężko po operacji nie zdziw się ,że on tak reaguje.
gość
05-10-2011, 23:16:12

Aniu podejdź psychologicznie do choroby Twojego chłopaka łagodnie, a nie nerwowo.Daj mu czas, nie złość się jak on tak reaguje.
gość
05-10-2011, 23:27:37

Nie trzeba się denerwować wzajemnie, ani stresować.Daj mu czas, a nie wymagaj od niego od razu zmiany.
To są normalne reakcje.
gość
07-10-2011, 21:21:15

Gość 2011-09-19 12:20:20 Witam. Mojemu chłopakowi pękł tętniak, był w krytycznym stanie.Ma 22 lata. Poddano go operacji za-klipsowania tętniaka.Udało się. Pamięć wraca, jest sprawny. Minął miesiąc od operacji. Jest strasznie nerwowy, arogancki. Nie pamięta co się stało. Nie docenia zmartwień rodziny, wręcz każdy go denerwuje. Nie potrafię mu wytłumaczyć że ledwo uszedł z życiem i musi dbać o siebie i nas słuchać. Ciągnie go do palenia i picia alkoholu. Jak to opanować i jak sobie z nim radzić? Czy ktoś był w podobnej sytuacji? W październiku jedzie na kontrole.. jak ma dbać o siebie do tego czasu ? Proszę o pomoc
Anna

Witam cie

Po takich urazach mozg płata juz figle,nie ma co sie stresowac ludzie po udarach,wylewach nie sa tymi samymi ludzmi co byli kiedys.Musisz uzbroic sie w cierpliwosc i dac mu czas na oswojenie sie z tym wszystkim.Bedzie dobrze zobaczysz,czas pokarze wiem ze trudno jest ci sie takze z tym wszystkim oswoic ale dasz rade napewno,wiele osob na tum forum przeszło lub przechodzi to samo.Trzymam kciuki za was

Karola
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/ywny14dp4yxug7g1.png[/img][/url]
gość
07-10-2011, 22:33:32

To prawda jeśli chodzi o czas to należy dać tej osobie.Nie wolno powodować do stanu odizolowania.
gość
07-10-2011, 22:37:19

Pamięć wraca po przeprowadzeniu operacji , ale stopniowo Aniu.Powoli wytłumacz mu, aby nie palił , nie pil. Czas jest najlepszym doradcą.:)
gość
09-10-2011, 18:18:24

Tak to prawda co pisze nie28,gdyż ja również stałam się inną osobą.Inaczej myśle,widzę i moja głowa czyli mózg odczuwa inaczej.Wiem nawet mąż patrzy się na mnie inaczej w niektórych sytuacjach.Trzymam kciuki będzie dobrze,wspieraj Go mocno i napewno wytrwasz w tych trudnych dniach.PA.
gość
09-10-2011, 18:28:47

Teraz bedzie mu potrzebne twoje wsparcie psychiczne co najwazniejsze,musisz byc przy nim tłumaczyc mu ze tak jest po takich zabiegach.Czas i jeszcze raz czas pokarze te chwile w ktorych jeszcze bedziecie bardzo szczesliwi i on bedzie myslał racjonalnie.Wszystko jest na dobrej drodze Pozdrawiam

Karolina
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/ywny14dp4yxug7g1.png[/img][/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: