Reklama:

Po operacji kręgosłupa. Wnikanie blizny w obręb kanału kręgowego (33)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
02-07-2017, 10:41:08

Witam i prosze o porade.
Jestem po dwoch operacjach L4 i L5
Pierwszavoperacja polegala na wycieciu jadra miazdzystego styczen 2015 a druga w listoapadzie 2016 na poziomach L4L5 operowano nawrota przepukline z wstawieniem implantu miedzywyrostkowego jednak po pierwszej operacji po około półtora roku wykonanalam RM z kontrastem oprocz zmian, ktore zostaly operowane robiac druga operację zostala blizna: w tkankach miękkich grzbietu widoczna blizna pooperacyjna, widoczne jest wnikanie blizny w obręb kanału kręgowego, wąskim pasmem wzdłuż lewobocznej ściany kanału kręgowego, w kierunku zachylka korzeniowego lewego.
Po drugiej operacji nadal w posladku mam uciążliwy dyskomfort /ból, który nie pozwala mi normalnie funkcjonować. Operator, który wykonywał druga operację mówi ze nic nie zrobił z ta blizną dając mi do zrozumienia ze jest to na tle " psychicznym "..... ? ze sobie coś ubzdurala i takie tam....
Czy jest możliwe aby blizna która wnika w obręb kanału kręgowego dawała takie objawy ? Pojawiające się w okolicach pośladka przy chodzeniu, schylaniu i w momentach kiedy czuje ze tam coś ściska i ciągnie dodatkowo nerw strzalkowy. Parestezje mrowienie w stopie. Chce dodac, ze podczas leżenia oraz rano nie mam prawie żadnych objawów bólowych, przychodzą kiedy zaczynam się uruchamiać.
Bardzo proszę o poradę i podpowiedź co mam dalej robić. Jestem juz bezsilna.
Dodam jeszcze ze po pierwszej jak i po drugiej operacji byłam non stop rehabilitowana oczywiscie prywatnie bo na NFZ nie było szans ( terminy).
Z góry dziękuję Dorota.
gość
02-07-2017, 13:35:17

po pierwsze bezsensem jest podejmowanie szybkich decyzji o operacji to już jest ostateczność. skoro są objawy to albo operacje jest wykonana w sposób nieusuwający przyczyny dolegliwości albo rzeczona blizna ciągnie i może narastać co w konsekwencji prowadzi do kolejnych operacji, więc to nie jest chora psychika tylko ciało, jeżeli udało by się usunąć ucisk rehabilitacją ale to nie takimi standardowymi zabiegami a blizna nie dawała by objawów to jest szansa na powrót do względnego zdrowia, jednak pełna sprawność nigdy nie powróci - zmiany są nieodwracalne zarówno chorobowe jak i wprowadzone operacją
gość
03-07-2017, 15:32:55

Dziękuję . wiem ze juz moja sprawnosc fizyczna nie bedzie taka jak dawniej ale dlaczego nie jest lepiej ? Rehabilitacja która mialam i obecnie mam po czesci cały czas skierowana na rozciaganie wewnątrz tej blizny. Jonofereza z 40 zabiegów, iglowanie, akupunktura, laser głęboko wnikając, praca nad rozerwaniem struktury blizny. Niestety nic. A co można zrobić cyt.jesli udało by się usunąć ucisk rehabilitacją ale to nie takimi standardowymi zabiegami ? Co może być nie standardowym zabiegiem ?
Dziękuję za podpowiedź. Jakaś podpowiedź
gość
04-07-2017, 09:00:32

na pewno to co robisz nie działa
gość
04-07-2017, 10:10:52

NIC ! Niestety to co robię nic nie działa nie wiem co można jeszcze zrobić ? ) rehabilitanci rozkładają ręce. Osteopaci też
gość
04-07-2017, 13:18:05

a gdzie mieszkasz?
gość
04-07-2017, 13:33:07

Rzeszów
gość
04-07-2017, 18:19:02

150 km od ciebie przyjmuję, na pocztę mogę posłać informacje
gość
04-07-2017, 18:31:43

Gość 2017-07-04 20:19:02
150 km od ciebie przyjmuję, na pocztę mogę posłać informacje
Dobrze moj adres to dorkaja@poczta.onet.pl
gość
04-07-2017, 18:32:58

Będę czekać na info

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: