Reklama:

Pilna prośba o interpetacje wyników MRI kręgosłupa szyjnego (14)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczony
03-06-2012, 18:46:19

Czasami udaje się naprowadzić na prawidłowe leczenie, ale u Ciebie jest dużo niewiadomych... najbardziej martwiąca jest stałość objawów... szukaj dobrych specjalistów w Swojej okolicy, na dystans niestety nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć, czego byłbym pewien. Mogę gdybać ale na to szkoda Pani czasu, trzeba działać... proponuje poszukać jeszcze jakiegoś specjalisty, podzwonić, popytać. Terapeuta McKenziego sądzę że byłby wstanie określić czy dolegliwości faktycznie pochodzą od kręgosłupa. Ew. raz na jakiś czas są organizowane kursy tej metod, można dostać się tam jako pacjent kursowy i odbyć bezpłatną wizytę diagnostyczno-terapeutyczną prowadzoną przez instruktorów.
Z tego co widzę w krakowie kurs będzie 21-24.06 prowadzony przez dr Stengerta... może warto spróbować!
http://mckenzie.pl/main/kursanci/terminarz.html kurs D, czerwiec- klikając na tą date pojawiają się dane organizatora. Można zadzwonić i spróbować dostać się jako pacjent kursowy. Wizyta nie różni się od zwykłej poza tym, że są kursanci.
Pozdrawiam
Marcin S.
gość
04-06-2012, 14:53:59

Witam.Dziękuję za informacje,postaram sie dostać na ten kurs.Jestem leczona od 2010 roku i dochodzę do wniosku ze na początku bardziej byłam sprawna niż obecnie.Zrobiłam chyba błąd że chodzę do tych samych specjalistów.Lekarz ortopeda daje mi tylko skierowanie na rehabilitację i leki przeciwbólowe i to całe lecznie.Mam pytanie miałam kiedyś taki epizod: chodziłam rehabilitację miałam zabieg tensy na odcinek szyjny,jak zwykle zostałam przygotowana nagle prawa dłoń zaczeła mi się trząść nie mogłam na tym zapanować,aparat został wyłączony,ponieważ bardzo mnie rozbolał kark i w tym dniu Panie rehabilitanki zrezygnowały z kontynuacji zabiegu.Same były wystraszone tym co się stało.Później miałam też tensy nic takiego sie nie powtórzyło.Czy to zdarzenie mogło mieć wpływ na kręgosłup szyjny?Pozdrawiam
gość
15-06-2012, 16:47:20

Kobieto na co czekasz aż dopadnie cię paraliż.Dobra rada nie słuchaj rad znachorów.
gość
17-07-2014, 14:16:42

Proszę o interpretację wyniku MR. Wynik odebrałem dzisiaj a wizytę u neurologa mam za 2 m-ce: Badanie MR kręgosłupa na odcinku C1-Th3 wykazuje na poziomie C3/4 lewoboczną wypukline krążka międzykręgowego z uciskiem worka oponowego i modelowaniem korzeni lewego nerwu rdzeniowego C3. Na poziomie C5/6 pośrodkowa przepuklina krążka międzykręgowego z uciskiem worka oponowego i modelowaniem przedniej powierzchni rdzenia kręgowego. Na poziomie C6/7 degeneracyjne obniżenie wysokości krążka międzykręgowego oraz "płaska" dokanałowa wypuklina krążka z uciskiem worka oponowego i modelowaniem korzeni obu nerwów rdzeniowych C6. Na poziomie C7/Th1 i Th3/4 centralne wypukliny krążków międzykręgowych z uciskiem worka oponowego. Rdzeń kręgowy w badanym odcinku be4z zmian. Wnioski: dokanałowe dyskopatie krążków międzykręgowych

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: